Supa de usturoi cu naut copt este mancarea perfecta intr-o seara friguroasa de iarna. Pe langa faptul ca este delicioasa, contine si foarte muuult usturoi. Dacati sunteti fani usturoi, aceasta supa este chiar pentru voi! Noi am incercat-o abia acum si ne miram de ce nu am facut-o mai devreme pentru ca ne-a placut mult! Poate fi servita si in zilele de post daca folositi apa sau supa de legume si daca renuntati la smantana lichida. Gustul de usturoi copt este minunat si va da un gust special supei!
Pentru ca aceasta supa contine cartofi, m-am gandit sa renunt la binecunoscutele crutoane de paine si sa o servesc alaturi de naut copt crocant si delicios! Eu am folosit ca de fiecare data minunatul naut de la SunFood!
Ingrediente pentru supa de usturoi cu naut copt:
Pentru nautul copt
- 1 conserva naut SunFood
- 1 lingurita boia dulce
- 1 crenguta cimbrisor proaspat
- 2 linguri ulei de masline
- sare
- piper
Pentru usturoiul copt:
- 5 capatani usturoi
- 1 crenguta cimbrisor proaspat
- 2 linguri ulei de masline
- sare
- piper
Pentru supa:
- 1 tija praz de 15 cm
- 2 cartofi albi medii
- 1 pastranac
- 500 ml supa clara de pui sau de legume
- 200 ml apa
- 1 crenguta cimbrisor proaspat
- 100 ml smantana lichida
- sare
- piper dupa gust
Pentru inceput pregatiti nautul: Incingeti cuptorul la 180 grade Celsius, desfaceti conserva de naut, scurgeti nautul bine de apa si puneti-l pe un prosop curat.
Stergeti bobitele de naut pentru a le usca. Puneti bobitele de naut pe o tava acoperita cu hartie de copt. Presarati boiaua dulce, sarea, piperul, frunzulite de cimbrisor proaspat si uleiul de masline.
Amestecati totul bine. Dati tava la cuptor pentru 1 ora.
Dupa o ora scoateti nautul de la cuptor si va arata asa. Trebuie sa fie foarte crocant! Incercati sa nu mancati toate bobitele pana este gata supa! 🙂
Pentru supa de usturoi copt. In continuare lasati cuptorul la 180 grade Celsius. Sau puteti face usturoiul copt in acelasi timp cu nautul, va salveaza ceva timp acest lucru.
Taiati partea cu coada a capatanilor de usturoi, asezati capatanile taiate pe o hartie de copt.
Presarati sare, piper, cimbrisor proaspat si ulei de masline.
Inveliti totul in folie de aluminiu si dati la cuptor pentru o ora. Dupa o ora usturoiul se va fi copt si va fi caramelizat.
Pentru supa: intr-o cratita incingeti uleiul de masline, adaugati prazul tocat marunt. Caliti la foc mic pentru 2-3 minute pana ce prazul se inmoaie usor.
Adaugati cartofii taiati cubulete si pastarnacul tocat cubulete. Turnati supa de pui si lasati sa fiarba pentru 20-25 de minute pana ce cartofii s-au inmuiat complet.
Scoateti cateii de usturoi copt din capatana si puneti-in oala cu cartofi. Cu ajutorul unui blender vertical pasati totul bine pana obtineti o supa fina si cremoasa. Potriviti de sare si piper. La sfarsit adaugati smantana lichida si mai gustati o data.
Puneti supa in boluri individuale, iar pe deasupra puneti naut crocant.
Pe deasupra mai puteti picura si putina smantana lichida
Presarati cimbrisor proaspat si puteti servi
Serviti fierbinte! A doua zi se poate reincalzi si este la fel de buna!
Enjoy!