Cheesecake cu ceai matcha si lamaie

21
1677

 

Dupa ce am facut cupcakes cu inimioare, cupcakes cu tonka, cupcakes cu lavanda si ciocolata alba, cupcakes cu mure si lamaie si red velvet cupcakes ar fi cazul sa ne re-orientam: pe cheesecakes :)). Ei nu, nu chiar asa, tot mancarea chinezeasca este la putere pe acest blog, insa din cand in cand ne rasfatam si cu ceva dulce mai cunoscut papilelor noastre. Daca ati mancat asa ceva pana acum, eu zic sa incepeti sa va apucati de papat deliciul asta, caci este unul special. N-ati mai mancat cheesecake cu ceai matcha si lamaie?? Nici eu! :)) Pana zilele trecute cand l-am comis. L-am comis din dragoste pentru ceai matcha si pentru concursul organizat de Isabela si Pastai de vanilie, unde vedeta principala este branza dulce impreuna cu un ingredient de pe site-ul Luciei. Intr-un prim moment m-am gandit sa fac pasca, apoi intr-un alt moment m-am gandit sa fac o placinta cu branza, insa intr-un al treilea si ultim moment…a venit inspiratia! Ceai matcha! Forma mea de tort a avut un diametru de 18 cm. Pentru o forma mai mare, dublati cantitatile.  Sa pornim la drum, zic! 🙂

pentru blat:
150 g biscuiti
120 g unt
pentru umplutura branza:
400 g branza dulce
200 g crema branza Philadelphia
150 g smantana lichida (32%grasime)
200 g zahar
1 lamaie
1/2 lingurita pudra de vanilie
1 lingurite pudra ceai matcha
1 plic gelatina granule
 punem untul intr-un castron si il topim. eu am folosit acesti biscuiti, petit beurre, dar sunt unii cu o textura mai dura, numai buni pentru cheesecake

 

ii rupem in bucati si ii macinam intr-un robot de bucatarie
tapetam fundul tavii de tort cu hartie de copt

 

turnam untul topit peste biscuitii macinati si amestecam
amestecul format il varsam in tava de tort

 

si presam peste amestec cu mana sau cu fundul unui pahar pana obtinem un blat compact. Dam tava la frigider pentru 20 de minute pana pregatim umplutura de branza.

 

 

intr-un castron mai mare punem branza dulce si cele 200 g zahar si amestecam bine

 

 adaugam si crema de branza  si amestecam din nou

 

intr-un alt castron mixam smantana lichida tinuta la frigider in prealabil, pana obtinem o crema mai groasa

 

hidratam gelatina in 3 linguri de apa dupa care o topim usor de tot pe bain marin avand grija sa nu fiarba. Luam 2 linguri din crema de branza si adaugam peste gelatina, amestecam bine de tot, dupa care turnam amestecul in castronul mare cu crema de branza.

 

adaugam si smantana mixata

 

din compozitia de mai sus luam 1/3 si punem intr-un alt castron mai mic

 

in castronul mic cu 1/3 din compozitie vom adauga pudra de vanilie si pudra de ceai matcha

 

amestecam bine crema de branza, va capata o culoare placuta verde

 

in castronul mare cu crema de branza adaugam zeama de lamaie, coaja de lamaie si 1 picatura de colorant alimentar galben. Colorantul alimentar il gasiti mai nou si pe site-ul Pastai de vanilie.
turnam toata crema de branza cu lamaie in forma de tort, iar peste ea crema de branza cu ceai matcha
cu ajutorul unui cutit trasam linii dezordonate astfel incat sa cream un aspect “marmorat” cheesecake-ului nostru
dam cheesecake-ul la frigider pentru 6 ore sau cel mai bine peste noapte. Dupa acest timp, scoatem cheesecake-ul de la rece, il scoatem din forma de tort si il asezam pe un platou

 

culoarea pudrei de ceai matcha s-a mentinut perfect!

 

 taiem cheesecake-ul cu un cutit trecut prin apa fierbinte

 

 este o explozie de arome!

 

 

prima data gustul de lamaie dulce acrisor

 

 apoi gustul inconfundabil de ceai matcha si vanilie…

 

feliuta cu textura cremoasa

 

 si tare placuta

 

 

incercati-l! o sa va placa cu siguranta!
Enjoy!

 

Previous articleTort de trandafiri cu dulceață de trandafiri
Next articleBiscotti cu lamaie si fistic
Andreea
Povestea Andreea’s Chinesefood a început din dragoste pentru limba chineză, cultura și mâncarea chinezească. În cei doi ani petrecuți în China, am gustat zeci de preparate chinezești care mi-au încântat papilele și m-au făcut să îmi doresc să aflu ce arome și savori se ascund într-un bol de mâncare. Așa m-am hotărât să intru în bucătăriile restaurantelor din China și să privesc bucătarii când îmi gătesc mâncarea. În acest fel am cunoscut multe din secretele bucătăriei chinezești și m-am îndrăgostit iremediabil de arta culinară chineză. Vă aștept aici cu povești, tradiții și delicii chinezești, cu iubire și pasiune pentru gătit!

21 COMMENTS

  1. Monica, sa stii ca am facut pentru prima data acest cheesecake cu ceai matcha si a fost o surpriza placuta! Sper sa-l incerci si tu! Pup!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

10 − 8 =