Mix de alune picante

0
305

 

In postarea trecuta unde am povestit si despre Ciocolata de casa v-am promis cateva idei de cadouri de Craciun pentru cei dragi, asa ca am mai pregatit inca o surpriza. A doua idee de foodie gift pentru Sarbatori vine astazi cu arome de paprika afumata, chimion si sumac. Pentru ca nu toti prefera dulciurile sau pentru ca poate multi au ajuns deja la saturatie cu dulciurile, o gustare crocanta aromata si sarata, ar fi numai buna! :).
Ingrediente:
2 albusuri ou
500 g mix de alune (alune de padure, caju, nuci, migdale, nuci pecan)
2 lingurite sare
2 linguri paprika afumata
2 linguri sumac
1 lingurita chimion
2 lingurite fulgi de ardei iute
Modul de preparare este foarte simplu:
Incingeti cuptorul la 180 grade Celsius. Intr-un bol mixati foarte bine cele doua albusuri de ou pana ce obtineti o spuma densa. In spuma obtinuta adaugati sarea si toate condimentele si incorporati usor. Adaugati mixul de alune si amestecati astfel incat toate alunele sa fie acoperite cu pasta de ou si condimente.
Pe tava mare a aragazului asezati o hartie de copt, puneti mixul de alune si nivelati bine. Imprastiati alunele pe toata suprafata tavii de copt, astfel incat sa aveti un singur strat pentru ca sa se coaca toate uniform.
Dati tava cu alune la cuptorul incins pentru 15-20 de minute pana ce pasta de condimente este complet uscata. Lasati amestecul sa se raceasca complet, dupa care separati alunele unele de celelalte.
Puneti in pungute transparente de celofan sau in borcane. Daruiti-le celor dragi! Vor fi foarte fericiti!
Previous articleCiocolata de casa si cadouri de Craciun
Next articleGem de dovleac cu portocale
Andreea
Povestea Andreea’s Chinesefood a început din dragoste pentru limba chineză, cultura și mâncarea chinezească. În cei doi ani petrecuți în China, am gustat zeci de preparate chinezești care mi-au încântat papilele și m-au făcut să îmi doresc să aflu ce arome și savori se ascund într-un bol de mâncare. Așa m-am hotărât să intru în bucătăriile restaurantelor din China și să privesc bucătarii când îmi gătesc mâncarea. În acest fel am cunoscut multe din secretele bucătăriei chinezești și m-am îndrăgostit iremediabil de arta culinară chineză. Vă aștept aici cu povești, tradiții și delicii chinezești, cu iubire și pasiune pentru gătit!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

4 + eight =