Gem de dovleac cu portocale

0
2010

 

 

 

A treia idee de cadou foodie ( dupa ciocolata de casa si mix de alune picante) cu ocazia Craciunului vine in aceasta postare invelita intr-un borcanel delicios. Initial mi-am dorit o dulceata de dovleac, dar ulterioir am transformat-o intr-un gem mai gros si mai consistent, cu aroma discreta de portocale si scortisoara. Gemul asta, servit pe paine prajita sau pus in niste clatite, este genial! In plus, tine o perioada indelungata, il puteti savura si dupa perioada Sarbatorilor, astfel incat, daca prin luna ianuarie va apuca nostalgia Craciunului, aveti cu ce sa va alinati dorul :). Si daca faceti acest gem cadou, acelasi lucru sa-l spuneti si destinatarilor. Se vor bucura mult!

 

Ingrediente:
300 g pulpa dovleac
2 portocale bio mari (sau 3 mici)
2 lingurite suc lamaie
200 ml apa
250 g zahar
2 batoane scortisoara
1 pastaie vanilie
Intr-un bol puneti dovleacul tocat bucatele impreuna cu 100 g zahar, amestecati bine, lasati deoparte.
Spalati foarte bine portocalele cu un burete si apa calda, stergeti-le cu un prosop curat. Taiati portocalele in jumatate, dupa care in felii subtiri. Puneti portocalele impreuna cu apa, sucul de lamaie si restul de zahar (150 g) intr-o craticioara si puneti pe foc. Lasati sa fiarba amestecul pana ce se formeaza o dulceata subtire, iar cantitatea de lichid a scazut mai mult de jumatate, dati craticioara deoparte.
Intr-o cratita puneti la fiert dovleacul din castron impreuna cu batoanele de scortisoara si lasati sa fiarba pana ce dovleacul se inmoaie. Cu ajutorul unui blender vertical pasati dovleacul pana ce obtineti un piure. Peste acest piure adaugati amestecul de portocale si amestecati bine.  Desfaceti pastaia de vanilie si adaugati-o la amestecul de dovleac si portocale. Dati cratita pe foc si mai fierbeti pana ce obtineti un gem consistent. Indepartati batoanele de scortisoara si pastaia de vanilie.
Turnati gemul in borcane sterilizate, acoperiti-le imediat cu capacul lor si intoarceti borcanele cu fundul in sus pentru 10 minute.
Ca si idee de cadou pe borcanele reci lipiti batoane de scortisoara, felii de portocala uscate si stelute aurii. Faceti-le cadouri speciale celor pe care ii indragiti.

 

Enjoy!
Previous articleMix de alune picante
Next articleCoji de portocala confiata
Andreea
Povestea Andreea’s Chinesefood a început din dragoste pentru limba chineză, cultura și mâncarea chinezească. În cei doi ani petrecuți în China, am gustat zeci de preparate chinezești care mi-au încântat papilele și m-au făcut să îmi doresc să aflu ce arome și savori se ascund într-un bol de mâncare. Așa m-am hotărât să intru în bucătăriile restaurantelor din China și să privesc bucătarii când îmi gătesc mâncarea. În acest fel am cunoscut multe din secretele bucătăriei chinezești și m-am îndrăgostit iremediabil de arta culinară chineză. Vă aștept aici cu povești, tradiții și delicii chinezești, cu iubire și pasiune pentru gătit!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

thirteen − 11 =