Salata de couscous cu dovleac

0
4715
image_pdfimage_print

Salata de couscous cu dovleac contine couscous israelian, dovleac copt, patrunjel, oleaginoase si un dressing senzational!

Desi se numeste salata, poate fi considerat un fel de mancare principal. Contine multa vitamina C de la patrunjel si rodie, insa este si satioasa datorita couscous israelian.

Couscous israelian este, spre deosebire de couscous-ul traditional, un tip de paste facute din faina de grau si apa. Acest couscous se fierbe in apa cu sare, intocmai cum se procedeaza la paste. Este foarte versatil pentru ca se poate prepara in salate, risostto sau mancaruri si supe.

Salata de couscous cu dovleac

Couscous israelian este denumit si ptitim sau couscous gigant sau couscous perlat si a fost inventat de catre prim ministrul israelian David Ben Gurion in anul 1950 pentru a hrani valurile de imigranti care ajungeau in Israel.

Revenind la salata mea de astazi, va spun ca puteti pune cam ce doriti in ea. Puteti adauga mai multe legume sau alte tipuri de oleaginoase. De asemenea, puteti pune bucati de pui la gratar sau peste. De asemenea, ati putea sa presarati pe deasupra putina branza feta. Eu am optat pentru varianta vegana.

Daca nu aveti couscous israelian, puteti folosi niste paste mai mici, ca cele de pus in supe, spre exemplu :).

Daca nu va place dovleacul, puteti sa nu puneti dovleac, ci sa alegeti sa puneti alte legume coapte sau legume la gratar. Puteti adauga ardei copt, vinete la gratar, rosii sau ce mai doriti voi.

Salata de couscous cu dovleac

Insa eu una cred ca dovleacul copt se potriveste tare bine in aceasta salata de iarna. Din categoria dovleac, pe blog mai gasiti si o salata calda cu naut, pui si dovleac. Sau hummus cu dovleac copt.

Nu uitati ca ma puteti gasi pe Instagram pentru alte retete si Story-uri dragute :).

  • Ingrediente:
  • 100 g couscous israelian
  • 250 g dovleac crud
  • 1/2 legatura patrunjel
  • 10 frunze menta proaspata
  • microgreens (optional)
  • 50 g alune de padure coapte
  • 50 g seminte dovleac coapte
  • 50 g boabe de rodie
  • menta proaspata
  • pentru sos:
  • sucul de la 1/2 lamaie
  • 1 lingurita sumac
  • 50 ml ulei masline
  • 1 lingurita otet balsamic
  • 1 lingurita miere
  • sare
  • piper

Pentru inceput pregatiti dovleacul. Incingeti cuptorul la 190 grade Celsius. Taiati dovleacul in cuburi potrivite, presarati peste ele sare, piper si ulei de masline. Puneti cuburile de dovleac pe o tava acoperita cu hartie de copt. Dati tava la cuptorul incins pentru 25 de minute pana ce dovleacul este copt. Scoateti dovleacul si lasati deoparte.

Intre timp fierbeti cous cous israelian conform instructiunilor de pe ambalaj, scurgeti-l de apa si lasati-l deoparte.

Pregatiti sosul: intr-un bol adaugati mierea, sumacul, uleiul de masline, otetul balsamic, sarea si piperul. Amestecati totul bine pentru a obtine o emulsie.

Salata de couscous cu dovleac

Intr-un bol adaugati couscous, patrunjelul tocat, frunzele de menta, alunele de padure coapte si tocate, semintele de dovleac. Peste ele turnati sosul si amestecati bine.

Puneti amestecul intr-o farfurie de servit. pe deasupra adaugati cuburile de dovleac si semintele de rodie. Mai presarati cateva frunze de menta si patrunjel si microgreens.

Salata de couscous cu dovleac

Serviti cu pofta!

Previous articleCornuri cu magiun de prune
Next articleChec cu fructul pasiunii
Povestea Andreea’s Chinesefood a început din dragoste pentru limba chineză, cultura și mâncarea chinezească. În cei doi ani petrecuți în China, am gustat zeci de preparate chinezești care mi-au încântat papilele și m-au făcut să îmi doresc să aflu ce arome și savori se ascund într-un bol de mâncare. Așa m-am hotărât să intru în bucătăriile restaurantelor din China și să privesc bucătarii când îmi gătesc mâncarea. În acest fel am cunoscut multe din secretele bucătăriei chinezești și m-am îndrăgostit iremediabil de arta culinară chineză. Vă aștept aici cu povești, tradiții și delicii chinezești, cu iubire și pasiune pentru gătit!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here