Gustarile…binevenite oricum si la orice ora…
Fine, delicate, mici si tare gustoase. Despre ele am sa vorbesc zilele acestea.
pentru tarte folsim:
130 g unt
175 g faina
1 galbenus de ou
un praf de sare
pe toate le punem intr-un robot de bucatarie, amestecam totul bine pana obtinem un aluat consistent, pe care il strangem intr-o biluta si il invelim cu folie alimentara, il dam la frigider 30 de minute. Intre timp incingem cuptorul la 175 C
pregatim formele de mini tarte (cam 20 de bucati ies din acest aluat) si le imbracam cu acest aluat,
dupa ce am terminat de imbracat toate tartele, intepam aluatul din loc in loc si dam la cuptor 15-20 de minute, scoatem tartele din forme si le lasam sa se raceasca complet
pentru mousse folosim:
200 g somon afumat
100 g crema de branza Philadelphia
1/2 lingurita piper proaspat macinat
1/2 lingurita ierburi de Provence
somonul afumat
il punem in robotul de bucatarie si il tocam marunt
adaugam crema de branza, piperul si ierburile Provence
amestecam bine pana obtinem o pasta delicioasa si fina ca o crema. Punem crema obtinuta intr-un pos de cofetarie si cu ajutorul acestuia umplem tartele
acum imaginatia poate sa zburde cat vrea, la mine n-a zburdat prea tare 🙂 si a gasit de cuviinta astfel:
cu felii de lime
si cu motz 🙂
sau mai motzate 🙂 cu bobite de piper rosu
oricum ar arta, tot bune sunt
nu pot decat sa va urez spor la ornat! ca la mancat nu cred ca e nevoie de spor 🙂