Mini tarte cu mousse de somon

28
1046

 

Gustarile…binevenite oricum si la orice ora…

 

 

Fine, delicate, mici si tare gustoase. Despre ele am sa vorbesc zilele acestea.

 

pentru tarte folsim:
130 g unt
175 g faina
1 galbenus de ou
un praf de sare
pe toate le punem intr-un robot de bucatarie, amestecam totul bine pana obtinem un aluat consistent, pe care il strangem intr-o biluta si il invelim cu folie alimentara, il dam la frigider 30 de minute. Intre timp incingem cuptorul la 175 C
pregatim formele de mini tarte (cam 20 de bucati ies din acest aluat) si le imbracam cu acest aluat,
dupa ce am terminat de imbracat toate tartele, intepam aluatul din loc in loc si dam la cuptor 15-20 de minute, scoatem tartele din forme si le lasam sa se raceasca complet
pentru mousse folosim:
200 g somon afumat
100 g crema de branza Philadelphia
1/2 lingurita piper proaspat macinat
1/2 lingurita ierburi de Provence
somonul afumat
il punem in robotul de bucatarie si il tocam marunt
adaugam crema de branza, piperul si ierburile Provence
amestecam bine pana obtinem o pasta delicioasa si fina ca o crema. Punem crema obtinuta intr-un pos de cofetarie si cu ajutorul acestuia umplem tartele
acum imaginatia poate sa zburde cat vrea, la mine n-a zburdat prea tare 🙂 si a gasit de cuviinta astfel:
cu felii de lime
si cu motz 🙂
sau mai motzate 🙂 cu bobite de piper rosu
oricum ar arta, tot bune sunt
nu pot decat sa va urez spor la ornat! ca la mancat nu cred ca e nevoie de spor 🙂
Previous articleVinete chinezesti in sos picant 酸辣茄子
Next articleBriose cu dovleac
Andreea
Povestea Andreea’s Chinesefood a început din dragoste pentru limba chineză, cultura și mâncarea chinezească. În cei doi ani petrecuți în China, am gustat zeci de preparate chinezești care mi-au încântat papilele și m-au făcut să îmi doresc să aflu ce arome și savori se ascund într-un bol de mâncare. Așa m-am hotărât să intru în bucătăriile restaurantelor din China și să privesc bucătarii când îmi gătesc mâncarea. În acest fel am cunoscut multe din secretele bucătăriei chinezești și m-am îndrăgostit iremediabil de arta culinară chineză. Vă aștept aici cu povești, tradiții și delicii chinezești, cu iubire și pasiune pentru gătit!

28 COMMENTS

  1. Si eu ador somonul afumat si non.Am facut o mousse asemanatoare doar ca n-am prezentat-o asa de frumos in cosulete.P.S Am facut orezul stirr fry cu creveti dupa reteta ta.Excelent.

  2. Foarte frumos arata… si trebuie sa fie tare bune… Nu te chinui prea mult la formele de minitarte?? Eu am facut o singura data minitarte cu fructe si a doua oara am zis ca nu mai fac: sa stau sa ung fiecare forma din aceea mica cu ulei f bine, apoi s-o tapetez cu faina peste tot… si la sfarsit sa le mai si spal… Sa iau fiecare striatie din aceea la mana sa dau cu ulei, apoi cu faina si apoi la spalat… Imbatranesc…

  3. Lilly, ma bucur ca ai incercat orezul cu creveti, intr-adevar este bun. Haida, posteaza si tu reteta cu mousse de somon, sa-mi zici ce ai mai pus, poate incerc si varianta ta.

  4. Blogaroi 🙂 sunt bune, daca vrei, pentru inceput poti sa incerci numai mousse-ul, fara cosulete, merge la fel de bine intins pe paine sau pe biscuitei sarati.

  5. Felis, spalatul formelor ma scoate si pe mine din sarite, dar eu zic ca merita. Insa nu-mi ia asa mult timp sa le fac pentru ca in general pun doar un strop de ulei in fiecare forma, o ung cu o pensula, fara sa mai pun faina. In plus, aluatul are indeajuns unt ca sa nu se lipeasca. Dupa ce s-au copt, formele se scot destul de usor din forme.

  6. Arata super si chiar jntentionez sa le fac pt revelionul asta. Am insa o intrebare. Formele trebuie unse cu unt sau se pune pur si simplu aluatul? Se scot usor din forme dupa ce sunt gata? Multumesc anticipat!

    • Pentru ca aluatul are ceva unt in el, eu nu le-am mai uns. Insa, pentru orice eventuailitate si ca sa nu ai probleme atunci cand scoti tartele din forme, as zice sa le ungi cu unt inainte. Mult succes!

  7. Am zis sa-ti scriu acum ce isprava am facut cu tartele cat inca mai simt aroma lor si cat inca mai aud laudele in partea invitatilor :))… Intr-un cuvant, senzationaleee! Totul a iesit perfect si o sa continui sa tot urmez reteta asta! Multumesc mult si la multi ani, un an nou cu sanatate si retete la fel de inspirate 😛

    • Ah, ce ma bucur ca au iesit pe gustul vostru! Te mai astept aici pe blog si cu alte retete. Sper sa-ti placa! :). Un an minunat cu sanatate si impliniri!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

20 + two =