Briose cu dovleac

9
147
Sunt exceptionale! Atat pot sa va spun despre ele. Sunt pufoase, usoare si cu un usor gust de dovleac. Va spun cu mana pe inima ca sotul meu, care nu sufera dovleacul, a mancat cu mare placere. Dar ce e mai amuzant, e faptul ca nici macar nu a stiut ca aceste briose contin dovleac! 🙂
Pentru 14-16 bucati:
Am folosit:
200 g faina
200 g dovleac crud
150 g zahar
100 g unt
2 oua
150 g iaurt
1 plic praf de copt
1 plic zahar vanilat
1 lingurita scortisoara
1 praf de sare
Incingem cuptorul la 175 grade C.
Curatam dovleacul, il dam pe razatoarea mare si il amestecam cu 100 g de zahar.
il punem pe foc si il calim pana tot sucul lasat scade, obtinem consistenta unui gem
peste el adaugam scortisoara si zaharul vanilat, amestecam si il lasam la racit
Intr-un castron batem spuma untul la temperatura camerei cu restul de zahar pana obtinem o crema pufoasa,
dupa care adaugam pe rand ouale
adaugam apoi faina amestecata cu sarea si praful de copt
apoi dovleacul pregatit inainte si racit si amestecam bine
incorporam usor de tot iaurtul
obtinem un aluat ca o crema consistenta cu o culoare deosebita. Punem hartiute speciale pentru copt in tava de briose si le umplem 3 sferturi cu compozitia obtinuta.
Le dam la cuptor pentru 20-25 de minute, in functie de puterea cuptorului, dupa ce sunt gata, le lasam sa se raceasca complet.
Se pot orna cu zahar pudra si scortisoara
Delicioase!
perfecte langa o ceasca de cafea sau un pahar de iaurt

 

Iata si sectiunea

 

 se mentin pufoase chiar si 3 zile
Enjoy!
SHARE
Previous articleMini tarte cu mousse de somon
Next articleSarbatoarea Primaverii-Anul Nou Chinezesc 春节
Andreea
Povestea Andreea’s Chinesefood a început din dragoste pentru limba chineză, cultura și mâncarea chinezească. În cei doi ani petrecuți în China, am gustat zeci de preparate chinezești care mi-au încântat papilele și m-au făcut să îmi doresc să aflu ce arome și savori se ascund într-un bol de mâncare. Așa m-am hotărât să intru în bucătăriile restaurantelor din China și să privesc bucătarii când îmi gătesc mâncarea. În acest fel am cunoscut multe din secretele bucătăriei chinezești și m-am îndrăgostit iremediabil de arta culinară chineză. Vă aștept aici cu povești, tradiții și delicii chinezești, cu iubire și pasiune pentru gătit!

9 COMMENTS

  1. ma bucur ca a mai descoperit cineva dovleacul! de vreo cateva luni mananca si parintii mei si pumpkin pie-ul e favoritul lor. As incerca si eu briosele dar cu pireu de dovleac,daca tot am in congelator.

  2. buna. am si eu o intrebare. unde ai gasit hartiute speciale pentru briose? eu caut de ceva timp si nu am dat de ele inca 🙁 mersi mult
    P.S. cat despre reteta de briose, cred ca e foarte buna, odata pt ca imi place dovleacul, si apoi pt ca ador briosele 😀 spor la bucatarit

  3. Emm, hartiutele pentru briose le-am gasit in supermarket ( Cora, Carrefour, Auchan, Metro) la sectiunea ustensile de bucatarie pentru prajituri. Sunt in pachetele de 30, pana la 50 de bucati. Sigur ai sa gasesti. Pup

    • Dana, mi-au iesit in jur de 14-16 briose. Chiar acum o sa modific postarea si o sa spun in postare cate bucati mi-au iesit, caci am uitat sa scriu :). Multumesc! 🙂 Cu drag, Andreea.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

15 + fourteen =