Tarta cu cirese si mascarpone

0
3193
image_pdfimage_print

 

 

Pentru cine nu s-a saturat inca de cirese si tot mai gaseste pe la piata minunatele astea fructe, iata inca o idee de desert buuun si tare rapid! Am facut tarta asta acum ceva timp, si daca mai gasesc cateva cirese, o repet caci a fost tare buna! Daca totusi nu mai gasiti cirese, nu disperati! Puteti inlocui ciresele cu orice alte fructe, iese la fel de buna.
Ne trebuiesc urmatoarele (tarta cu diametrul de 24 de cm) :
pentru blat:
2 oua
100 faina
100 g zahar alb
150 g alune de padure curatate de coaja
50 ml ulei
1/2 lingurita praf de copt
1 praf sare
pentru insiropat:
50 ml apa
2 linguri zahar
1 lingurita extract vanilie
50 ml cognac de buna calitate
pentru topping:
250 g cirese
250 g mascarpone
75 g zahar pudra
200 ml frisca lichida (32% grasime)
1/2 lingurita extract vanilie
incingem cuptorul la 180 grade C, punem alunele intr-o tava si le dam la cuptor pentru 5 minute pana capata un miros placut. Le lasam sa se raceasca complet. Daca aveti prin casa alune de padure deja prajite, atunci nu le mai puneti in cuptor. Ideea e sa fie albe, nu cu coaja ca sa obtinem un blat alb.

 

 

le punem intr-un robot de bucatarie si le macinam marunt. Intr-un castron amestecam faina, praful de copt, sarea si alunele de padure  macinate si lasam deoparte

 

Intr-un castron batem foarte bine cele doua oua intregi  impreuna cu zaharul pana ce ouale se albesc si isi dubleaza volumul. Turnam in fir subtire uleiul, amestecand incontinuu.

 

 Lasam mixerul deoparte si cu ajutorul unui tel incorporam usor amestecul de faina si alune de padure

 

Ungem forma de tarta cu ulei si tapetam fundul ei cu hartie de copt

 

 Dam tava la cuptor pentru 25 de minute si facem testul cu scobitoarea. Vom obtine un blat nu foarte inalt pe care il lasam 15 minute in tava sa se raceasca usor, dupa care il scoatem si il transferam pe un gratar de bucatarie unde se va raci complet.

 

 Pregatim siropul: intr-un ibric fierbem apa cu zaharul pana se ingroasa usor, dupa care lasam sa se raceasca complet. Adaugam extractul te vanilie si cognac-ul. Lasam ibricul deoparte

 

 Spalam ciresele si le curatam de codite si samburi. Taiem fiecare cireasa pe din doua. Pastram cam 15 cirese intregi si frumoase pentru decor.
cu ajutorul unei furculite intepam blatul de tarta din loc in loc

 

 

insiropam blatul de tarta cu siropul format mai devreme, ajutandu-ne de o pensula de silicon

 

intr-un castron mixam frisca lichida pana obtinem o spuma densa. Intr-un alt castron mixam crema mascarpone impreuna cu zaharul pudra si extractul de vanilie, dupa care incorporam si frisca obtinuta. Cu ajutorul unei spatule amestecam usor ciresele taiate jumatati

 

 

punem crema obtinuta peste blatul de tarta insiropat

 

 

decoram cu ciresele intregi si dam la frigider pentru 2 ore

 

Putem servi! 🙂

 

Alaturi de o ceasca de ceai

 

 

 si alaturi de prieteni, evident! 🙂

 

 

se pastreaza si a doua zi la fel de buna si aromata

 

asta daca mai rezista pana a doua zi! 🙂

 

Enjoy! 🙂

 

yours, Andreea 🙂
Previous articleCheesecake cu zmeura
Next articlePui cu pastai de mazare
Povestea Andreea’s Chinesefood a început din dragoste pentru limba chineză, cultura și mâncarea chinezească. În cei doi ani petrecuți în China, am gustat zeci de preparate chinezești care mi-au încântat papilele și m-au făcut să îmi doresc să aflu ce arome și savori se ascund într-un bol de mâncare. Așa m-am hotărât să intru în bucătăriile restaurantelor din China și să privesc bucătarii când îmi gătesc mâncarea. În acest fel am cunoscut multe din secretele bucătăriei chinezești și m-am îndrăgostit iremediabil de arta culinară chineză. Vă aștept aici cu povești, tradiții și delicii chinezești, cu iubire și pasiune pentru gătit!