Cupcakes cu lavanda si ciocolata alba

0
9620
image_pdfimage_print
Inca de acum cateva luni bune am gasit niste lavanda comestibila, atat de parfumata si de bunaaa. Insa pana acum nu am reusit sa o folosesc. Si astazi am gasit un motiv foarte bun sa dau frau liber imaginatiei mele in care am incorporat muuulta levantica! 🙂
Isabela  si Lucia de la Păstăi de vanilie ne-au pregatit un concurs cu prajiturele de Craciun in care sa folosim macar unul dintre ingredientele minunate care se gasesc pe site-ul Luciei. Iubesc prajiturelele de Craciun. Asa ca fetelor, sa stiti ca ma pun pe gatit numai prajiturele si fursecuri! :)) Asa ca daca vreti si voi lavanda si alte condimente dulci numai bune pentru vremea asta, stiti unde sa va adresati :).
Patzania mea incepe asa:
120 g unt
100 g zahar
3 oua
200 g faina alba de grau
1/2 lingurita flori de levantica
75 g ciocolata alba
sucul si coaja de la 1 lamaie
1/2 plic praf de copt
1 praf de sare
iar pentru crema de pe briose (frosting):
120 ml frisca lichida
100 g ciocolata alba
50 g zahar pudra
1 lingurita flori de levantica
125 g crema de branza
ingredientele astea sunt pentru vreo 12 dulcegarii taaare parfumate 🙂
Incingem cuptorul la 170 grade C. Amestecam faina cu sarea si praful de copt. Mixam untul moale cu zaharul pana obtinem o crema pufoasa
 incorporam pe rand ouale amestecand bine de tot dupa fiecare

 

stoarcem lamaia si adaugam zeama si coaja rasa

 

 

 

cernem mixul de faina si incorporam usor

 

iar la sfarsit adaugam ciocolata alba taiata bucatele si florile de levantica

 

 punem in tavita de briose hartiutele speciale si impartim in mod egal compozitia

 

Dam briosele la cuptorul incins pentru 20 de minute. Cand sunt gata se scot pe un gratar de bucatarie si se lasa sa se raceasca complet.
Intre timp pregatim frosting-ul
luam 4 linguri din cei 120 ml frisca lichida si  punem intr-un ibric mic, peste care adaugam florile de levantica. Punem ibricul pe foc si aducem la punctul de fierbere. Stingem aragazul si lasam sa se infuzeze pentru 15 minute.
 strecuram frisca si aruncam florile de levantica. (frisca va capata o culoare usor albastruie de la flori, dar nu e problema, se va pierde culoarea in timp 🙂  )

 

repunem pe foc ibricul cu frisca si topim ciocolata alba. Lasam sa se raceasca complet
intr-un vas mixam crema de branza cu zaharul pudra

 

 

turnam ciocolata topita si racita

 

 intr-un alt vas batem restul de frisca lichida
 si o adaugam cremei de branza si ciocolata

 

punem crema intr-un pos de cofetarie si ornam cu ea briosele racite

 

pentru un touch final pudram cu zahar cupcake-ul si presaram cateva floricele de levantica
 iata-le

 

 

atat de parfumate

 

 dulci si pufoase

 

numai bune pentru Craciun! 🙂

 

 

si cu aceasta ocazie mi-am facut si zahar parfumat ca sa-l folosesc si alta data

 

sper sa va placa

 

 enjoy!

 

 

 

 

Previous articleTelina, caju, morcovi stir fry
Next articleTrandafirasi cu nuci, scortisoara si nucsoara
Povestea Andreea’s Chinesefood a început din dragoste pentru limba chineză, cultura și mâncarea chinezească. În cei doi ani petrecuți în China, am gustat zeci de preparate chinezești care mi-au încântat papilele și m-au făcut să îmi doresc să aflu ce arome și savori se ascund într-un bol de mâncare. Așa m-am hotărât să intru în bucătăriile restaurantelor din China și să privesc bucătarii când îmi gătesc mâncarea. În acest fel am cunoscut multe din secretele bucătăriei chinezești și m-am îndrăgostit iremediabil de arta culinară chineză. Vă aștept aici cu povești, tradiții și delicii chinezești, cu iubire și pasiune pentru gătit!