Inca de acum cateva luni bune am gasit niste lavanda comestibila, atat de parfumata si de bunaaa. Insa pana acum nu am reusit sa o folosesc. Si astazi am gasit un motiv foarte bun sa dau frau liber imaginatiei mele in care am incorporat muuulta levantica! 🙂
Isabela si Lucia de la Păstăi de vanilie ne-au pregatit un concurs cu prajiturele de Craciun in care sa folosim macar unul dintre ingredientele minunate care se gasesc pe site-ul Luciei. Iubesc prajiturelele de Craciun. Asa ca fetelor, sa stiti ca ma pun pe gatit numai prajiturele si fursecuri! :)) Asa ca daca vreti si voi lavanda si alte condimente dulci numai bune pentru vremea asta, stiti unde sa va adresati :).
Patzania mea incepe asa:
120 g unt
100 g zahar
3 oua
200 g faina alba de grau
1/2 lingurita flori de levantica
75 g ciocolata alba
sucul si coaja de la 1 lamaie
1/2 plic praf de copt
1 praf de sare
iar pentru crema de pe briose (frosting):
120 ml frisca lichida
100 g ciocolata alba
50 g zahar pudra
1 lingurita flori de levantica
125 g crema de branza
ingredientele astea sunt pentru vreo 12 dulcegarii taaare parfumate 🙂
Incingem cuptorul la 170 grade C. Amestecam faina cu sarea si praful de copt. Mixam untul moale cu zaharul pana obtinem o crema pufoasa
incorporam pe rand ouale amestecand bine de tot dupa fiecare
stoarcem lamaia si adaugam zeama si coaja rasa
cernem mixul de faina si incorporam usor
iar la sfarsit adaugam ciocolata alba taiata bucatele si florile de levantica
punem in tavita de briose hartiutele speciale si impartim in mod egal compozitia
Dam briosele la cuptorul incins pentru 20 de minute. Cand sunt gata se scot pe un gratar de bucatarie si se lasa sa se raceasca complet.
Intre timp pregatim frosting-ul
luam 4 linguri din cei 120 ml frisca lichida si punem intr-un ibric mic, peste care adaugam florile de levantica. Punem ibricul pe foc si aducem la punctul de fierbere. Stingem aragazul si lasam sa se infuzeze pentru 15 minute.
strecuram frisca si aruncam florile de levantica. (frisca va capata o culoare usor albastruie de la flori, dar nu e problema, se va pierde culoarea in timp 🙂 )
repunem pe foc ibricul cu frisca si topim ciocolata alba. Lasam sa se raceasca complet
intr-un vas mixam crema de branza cu zaharul pudra
turnam ciocolata topita si racita
intr-un alt vas batem restul de frisca lichida
si o adaugam cremei de branza si ciocolata
punem crema intr-un pos de cofetarie si ornam cu ea briosele racite
pentru un touch final pudram cu zahar cupcake-ul si presaram cateva floricele de levantica
iata-le
atat de parfumate
dulci si pufoase
numai bune pentru Craciun! 🙂
si cu aceasta ocazie mi-am facut si zahar parfumat ca sa-l folosesc si alta data
sper sa va placa
enjoy!