Telina, caju, morcovi stir fry

0
10479
image_pdfimage_print

 

Pentru cei care tin post, iata o reteta chinezeasca tare simpla, deloc grea si delicioasa. Prima data cand am mancat acest tip de mancare in China, mi s-a parut ceva tare ciudat. Prima impresie a fost ca trebuie sa aiba un gust dulce si greu. M-am inselat, caci mi-a placut tare mult si de atunci am mai mancat aceasta mancare in alte cateva restaurante. Am intalnit si alte variante ale acestui deliciu: cu porumb dulce in loc de morcov, sau cu telina, morcov si ardei iute. Eu azi am optat pentru prima varianta pe care am mancat-o. Adica aceasta:

 

3 tije de telina verde
1 morcov mare
100 g caju crud
2 lingurite ulei vegetal
2 catei usturoi
3 fire ceapa verde (numai partea alba)
1 praf sare
1 lingurita ulei de susan

 

In primul rand intr-o tigaie incingem o lingurita de ulei vegetal si adaugam caju crud
il prajim usor amestecand repede cu spatula sa nu se arda (operatiunea dureaza cam 5 minute), dupa care il punem deoparte

 

 

 

taiem tijele de telina verde: pozitionam cate o tija cu deschizatura in jos, apoi taiem usor oblic cu cutitul feliutele, vom obtine feliuta in forma de V
morcovul il taiem in 2 pe lungime, dupa care fiecare jumatate in feliute subtiri

 

partea alba de la ceapa o taiem rondele, usturoiul il zdrobim cu lama cutitului dupa care il tocam bucatele

 

intr-o tigaie incingem cealalta lingurita de ulei vegetal, adaugam usturoiul si partea alba de la ceapa, calim cateva secunde pana se elibereaza aroma placuta

 

adaugam morcovul si mai amestecam pret de 1 minut

 

 adaugam si feliutele de telina, mai calim cateva secunde

 

 urmeaza caju prajit

 

 amestecam totul bine (nu lasam foarte mult pe foc! vom dori niste legume usor prajite, dar crocante), potrivim de sare, picuram uleiul de susan, amestecam din nou si stingem focul.

 

 

servim imediat

 

la inceputul mesei

 

 in loc de aperitiv

 

 sau ca garnitura alaturi de mancaruri cu carne

 

sau orez

 

legume crocante, gust delicios

 

 

Enjoy!

 

Previous articleBiscotti sarati cu seminte
Next articleCupcakes cu lavanda si ciocolata alba
Povestea Andreea’s Chinesefood a început din dragoste pentru limba chineză, cultura și mâncarea chinezească. În cei doi ani petrecuți în China, am gustat zeci de preparate chinezești care mi-au încântat papilele și m-au făcut să îmi doresc să aflu ce arome și savori se ascund într-un bol de mâncare. Așa m-am hotărât să intru în bucătăriile restaurantelor din China și să privesc bucătarii când îmi gătesc mâncarea. În acest fel am cunoscut multe din secretele bucătăriei chinezești și m-am îndrăgostit iremediabil de arta culinară chineză. Vă aștept aici cu povești, tradiții și delicii chinezești, cu iubire și pasiune pentru gătit!