Pappardelle porcini

4
2494

 

 

In general nu ma dau in vant dupa paste pentru ca mi se par satioase si uneori fade. Dar de ce sa nu recunosc, in marea majoritate a cazurilor pastele ne scot din incurcatura. Pe langa faptul ca se fac foarte repede, sunt de efect si pot fi preparate in nenumarate feluri. Nici azi nu as fi optat pentru ele daca intr-un supermarket nu as fi gasit ciuperci porcini! Adica ciuperci brune. Le-am vazut de atatea ori in atatea retete, insa niciodata nu le-am gasit la noi in tara in stare proaspata. Si astazi le-am gasit! Asa ca am luat 2 cutii ca sa stiu ca am! 🙂 Si ca prim fel de mancare am ales sa fac pappardelle cu ciuperci si sunculita. Au iesit intr-adevar bune! Nu am folosit toata cutia de paste, am folosit numai jumatate, adica vreo 3 manunchiuri de paste din toata cutia, restul le-am folosit intr-o alta reteta pe care am sa o dezvalui mai tarziu :). Pentru aceasta reteta am folosit:
150 g pappardelle
200 g ciuperci brune-porcini
70 g sunculita
100 ml smantana pentru gatit
1 ceapa mica rosie
1/2 legatura patrunjel
2 linguri ulei de masline
sare, piper
2 linguri parmezan ras
cateva seminte de pin
Pappardellele au fost astea, marca Barilla caci aceasta marca, este cea mai buna marca de paste, dupa parerea mea.
le-am fiert conform instructiunilor de pe ambalaj, cam 7 minute in apa cu sare, dupa care le-am scurs de apa.
am spalat si curatat ciupercile brune dupa care le-am taiat feliute
sunculita am folosit din aceasta, am gasit-o deja taiata cubulete (Mega Image)
intr-o tigaie am pus cele 2 linguri de ulei de masline, am calit usor de tot ceapa rosie
dupa care am adaugat si sunculita
dupa 1 minut au urmat si ciupercile taiate feliute

 

am mai lasat cateva minute pe foc sa se caleasca toate, dupa care am stins cu smantana lichida
am potrivit de sare si piper, dupa care am adaugat  pastele si cateva linguri din apa in care au fiert.

 

 

 la sfarsit de tot am adaugat patrunjelul tocat

 

am mai lasat 1 minut sa se imbine aromele dupa care am transferat pastele pe o farfurie

 

 

 

am presarat deasupra parmezanul ras

 

si semintele de pin, mi s-au parut ca dau un iz mai exotic 🙂

 

am servit cu pofta o portie
as fi servit-o si pe a doua, dar nu mai puteam :)) raman la ideea ca sunt satioase

 

 iar semintele de pin, chiar au dat o nota aparte pastelor!

 

 Enjoy!
Previous articleNegresa cu sos de capsune
Next articleUn an de blog! Happy blogging day!
Andreea
Povestea Andreea’s Chinesefood a început din dragoste pentru limba chineză, cultura și mâncarea chinezească. În cei doi ani petrecuți în China, am gustat zeci de preparate chinezești care mi-au încântat papilele și m-au făcut să îmi doresc să aflu ce arome și savori se ascund într-un bol de mâncare. Așa m-am hotărât să intru în bucătăriile restaurantelor din China și să privesc bucătarii când îmi gătesc mâncarea. În acest fel am cunoscut multe din secretele bucătăriei chinezești și m-am îndrăgostit iremediabil de arta culinară chineză. Vă aștept aici cu povești, tradiții și delicii chinezești, cu iubire și pasiune pentru gătit!

4 COMMENTS

  1. excelent! sotul meu e italian si mi-a spus ca au iesit perfect! secret: pastele se fierb cu un minut si jumatate mai putin decat scrie pe ambalaj ca sa iasa all'dente.

  2. Funghi porcini sunt defapt hribele nu ciuperci brune , ca aceasta reteta se poate face si cuaceste ciuperci e un alt discurs ,dar daca pui titlul Pappardelle con funghi porcini atunci trebuie sa adaugi hribe , daca nu schimpa titlul.Sunt exagerat de gustoase !!!!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

three × 2 =