Un an de blog! Happy blogging day!

0
6703
image_pdfimage_print

Wow! a trecut deja un an? Parca mai ieri a fost…Imi aduc aminte cat de multe emotii am avut cand am scris primele randuri in acest blogulet…Nu stiam cu ce sa incep, cum sa fac si ce ar trebui sa spun. Mai ales ca toata noaptea bunghisem la template incercand una si alta, fel de fel de setari…in fine, cred ca stiti si voi cum este :). Ideea de a-mi face un blog mi se parea de-a dreptul imposibila!EU? nu…nu sunt in stare sa fac asa ceva! N-am ce scrie, n-am ce arata lumii, nu, nu si nu! Dar sincera sa fiu, am luat decizia in..2 zile! Dupa cele 2 zile de framantari m-am trezit cu o prima postare pe blog si muuuulta ceatza in jurul meu! :):)
Prima postare a fost reteta mea de suflet Pui Gongbao (pui cu alune) 宫宝鸡丁, o reteta scrisa cam stangaci si cu poze tare uratele. De fiecare data cand vad reteta asta la mine pe blog ma gandesc sa inlocuiesc pozele cu altele, insa in final nu cred ca am s-o fac pentru ca mereu imi aduce aminte de primii fiori ai primei postari :)).

Incetul cu incetul am pus pe acest blog 105 postari, am 193 de prieteni care ma urmaresc, iar pe Facebook am 572 de prieteni. Nu spun ca sunt multi sau putini, ci doar stiu ca este o realizare. Desi initial imi propusesem sa postez numai retete cu mancare chinezeasca, sa povestesc din patzaniile mele in China si sa strecor printre randuri o mica parte din cultura chineza, nu m-am putut abtine sa nu pun si unele retete de prajiturele, fursecuri sau torturi. Apropo, cu aceasta ocazie mi-am dat seama ca am facut o adevarata pasiune pentru fursecuri! :).

Insa pe acest blog, cele mai cautate sunt retetele chinezesti. Iar reteta care a avut cel mai mare succes a fost si este Furnici in copac .

 

Intr-o doara am postat si General Tso’s Chicken, o combinatie perfecta de gusturi dulce-acrisor-iute, reteta care se pare ca a fost destul de mult accesata.

Iar intr-o zi m-am decis sa scriu cateva cuvinte despre cum se prepara mancarea chinezeasca in postarea Cum sa gatim mancarea chinezeasca perfecta. Sper ca ceea ce am scris acolo in acea postare sa va fi fost de folos, si acea postare este printre cele mai cautate. Mai am in plan sa scriu cateva articolase despre China si cultura chineza, sper sa va fie de folos si acelea. Apropo: care a fost cea mai cautata si mai comentata reteta a voastra? Ati avut vreo intamplare amuzanta sau ciudata legata de blogul vostru? Eu una am descoperit cu bucurie ca unul dintre bloggerii pe care ii citeam a fost coleg de scoala generala cu mine! Mi-am dat seama abia acum vreo 1 luna de zile! :))
In acest an de blog am descoperit lucruri minunate, prieteni virtuali, multa caldura si iubire din partea unor oameni minunati! Va multumesc ca ati avut atata rabdare sa ma urmariti, pentru toate sfaturile pe care mi le-ati dat si pentru comentariile frumoase. Va multumesc ca imi sunteti alaturi si ca existati!
Si cu ocazia primului anisor de blog am pregatit un tortulet de lamaie cu menta si bucatele de ciocolata. Va invit la o feliuta si promit sa revin cu reteta in cateva zile.
Va imbratisez pe toti cu drag!

 

 

daca v-a placut, mai poftiti o feliuta! 🙂

 

Enjoy!
Previous articlePappardelle porcini
Next articleTort de lamaie cu menta
Povestea Andreea’s Chinesefood a început din dragoste pentru limba chineză, cultura și mâncarea chinezească. În cei doi ani petrecuți în China, am gustat zeci de preparate chinezești care mi-au încântat papilele și m-au făcut să îmi doresc să aflu ce arome și savori se ascund într-un bol de mâncare. Așa m-am hotărât să intru în bucătăriile restaurantelor din China și să privesc bucătarii când îmi gătesc mâncarea. În acest fel am cunoscut multe din secretele bucătăriei chinezești și m-am îndrăgostit iremediabil de arta culinară chineză. Vă aștept aici cu povești, tradiții și delicii chinezești, cu iubire și pasiune pentru gătit!