Dalgona panna cotta

0
1552
Dalgona panna cotta

Dalgona panna cotta a fost prima idee de desert cu cafea atunci cand am vazut pe tot internetul bautura aceea miraculoasa cu lapte si ness. Toata lumea a innebunit facand cafea Dalgona ca si cum nimeni nu mai auzise de ea pana acum.

Imi amintesc cum freca mama ness cu zahar intr-o cana si apoi impartea in mai multe cescute peste care punea apa fierbinte. Ah, si ce spuma facea si ce bine mirosea! Pentru cei care erau mai tari de inima, se punea si pepsi sau cola (asta daca cineva avea norocul sa si gaseasca asa ceva!). Dupa Revolutie, nessul cu cola a devenit sport extrem, atunci cand pe piata se gasea din plin si ness si cola sau pepsi! :)). Asta pana cand unora a inceput sa le creasca grav tensiunea si sa se simta rau de la cantitatea exagerata de cofeina. Dar studentii inca isi mai preparau potiunea asta intrucat aveau mare nevoie de ea ca sa invete noptile.

Dalgona panna cotta

Eu una nu am baut niciodata ness cu cola sau pepsi, in schimb, imi placea mult sa “curat” eu cana aceea in care freca mama nessul cu zahar si putina apa.

Vremurile au trecut, moda cafelei s-a schimbat si au aparut si la noi cafenelele cu diferite tipuri de cafea, siropuri, arome si bineinteles, mult lapte. A venit si vremea lui capuccino, s-a dus si vremea lui, apoi a aparut latte, s-a dus si acela, apoi white flat, apoi cold brew…si cand credeai ca le-ai avut pe toate…zbang! Apare Dalgona! Wow, ce minune! Ce inventie! :))).

Dalgona panna cotta

Cu toate acestea, trebuie sa recunoastem ca spuma aceea pusa pe deasupra laptelui rece, este intr-adevar un deliciu, si o imagine vizuala tare frumoasa! De cand cu nebunia Dalgona, mi-am preparat o singura data de dragul vremurilor trecute. Sunt sigura, ca odata cu venirea verii, bautura asta cu lapte si ness o sa fie la mare cautare. Dar pentru ca mereu imi place sa inventez cate ceva nou, m-am gandit la un desert care sa semene mult cu Dalgona, dar care sa “pacaleasca” un pic simturile…:). Si cred eu ca am reusit! :). Asa ca, iat-o! Dalgona panna cotta!

Iubesc deserturile usoare, si mai ales cele la pahar! Sunt usor de facut, nu necesita multa munca, sunt savuroase si delcioase! Vara merg perfect! Pe blog mai gasiti doua idei de astfel de deserturi la pahar: panna cotta cu fructe tropicale si panna cotta cu cirese.

Dalgona panna cotta

  • Ingrediente
  • 400 ml smantana lichida pentru frisca
  • -200 ml lapte integral
  • -70 zahar alb
  • -2 lingurite vanilie sau extract de vanilie
  • -7 g gelatina pudra +40 ml apa
  • -3 lingurite ness
  • -60 ml apa fierbinte
  • -70 g zahar alb
  • -5 g gelatina pudra+30 ml apa

Pentru panna cotta: intr-un castron hidratati gelatina cu apa si lasati deoparte. Intr-un ibric amestecati smantana lichida pentru frisca si zaharul. Puneti pe foc si incalziti pana aproape sa fiarba. Luati de pe foc, adaugati laptele, gelatina hidratata si vanilia. Amestecati foarte bine pentru ca gelatina sa se dizolve complet si lasati sa se racoreasca la temperatura camerei. Turnati amestecul in pahare si dati la frigider pentru 4-5 ore sau cel mai bine peste noapte.

Dalgona panna cotta

Pentru toppingul de ness: hidratati gelatina cu apa si lasati deoparte. Intr-un vas inalt puneti nessul apa fierbinte si zaharul. Dizolvati si incepeti sa mixati cu un mixer de mana pana incepeti sa obtineti o spuma. Incalziti la microunde gelatina pentru 10 secunde pana ce este topita. Adaugati gelatina lichida peste amestecul de cafea si continuati sa mixati pana obtineti o spuma consistenta. Puneti imediat spuma cu o lingura pe deasupra panna cotta si dati la frigider pentru alte 2-3 ore.

In momentul servirii presarati pe deasupra putin ness.

Dalgona panna cotta

Enjoy!

Previous articleGrisine cu masline
Next articleCozonac cu aluat oparit
Andreea
Povestea Andreea’s Chinesefood a început din dragoste pentru limba chineză, cultura și mâncarea chinezească. În cei doi ani petrecuți în China, am gustat zeci de preparate chinezești care mi-au încântat papilele și m-au făcut să îmi doresc să aflu ce arome și savori se ascund într-un bol de mâncare. Așa m-am hotărât să intru în bucătăriile restaurantelor din China și să privesc bucătarii când îmi gătesc mâncarea. În acest fel am cunoscut multe din secretele bucătăriei chinezești și m-am îndrăgostit iremediabil de arta culinară chineză. Vă aștept aici cu povești, tradiții și delicii chinezești, cu iubire și pasiune pentru gătit!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

2 × 5 =