Rulouri de pui cu ciuperci si cascaval

6
3914
Rulourile de pui pot fi servite ca fel de mancare principal, ca aperitiv, daca sunt servite reci sau chiar la unele cine festive! Insa pentru mine rulourile de pui intotdeauna sunt calde! Mai ales ca le prepar intr-un sos delicios!
Ingrediente:
400 g piept de pui
10 fasii bacon usor afumat
100g cascaval
200g ciuperci
1 ardei gras rosu
3 lingurite de mustar
1 pahar de vin alb
100 g de unt
sare
piper
o crenguta de rozmarin sau cimbru
Mai intai ne ocupam de umplutura. Intr-o craticioara sau o tigaie topim 50 de g de unt, adaugam ciupercile, le calim pana scade zeama, potrivim de sare si piper. Le lasam deoparte sa se raceasca pana pregatim celelalte ingrediente.

 

Taiem ardeiul rosu in fasii
Taiem pieptul de pui in feliute subtiri de 1 cm, le batem usor cu ciocanul de snitele, le presaram cu sare si piper, dupa care le ungem cu mustar.

 

Pentru asamblare:
Mai intai incingem cuptorul la 190 grade Celsius.
Pe fiecare feliuta de pui condimentata punem 2 lingurite din ciupercile calite

 

peste ciuperci asezam alternativ cate o bucatica de cascaval si o fasiuta de ardei rosu

 

rulam fileul de pui strans, apoi il invelim intr-o fasie de bacon
fixam ruloul cu cate 2-3 scobitori.

 

procedam la fel cu celelalte rulouri, dupa care le punem intr-un vas de jena sau o tava.

 

peste rulouri mai punem cateva bucatele de cascaval, si restul de unt taiat cubulete, iar la sfarsit punem crengutele de rozmarin.
Turnam vinul alb si dam la cuptorul incins la 190 grade Celsius, 10 minute, dupa care scadem temperatura la 170 grade Celsius si le mai lasam inca 20 de minute.

 

Indepartam scobitorile si le aruncam caci nu mai avem nevoie de ele, si-au facut datoria.
Servim rulourile calde alaturi de o salata verde
Iar pe deasupra turnam sosul format in tava.
Pofta buna!
Previous articleTaitei dan dan 担担面
Next articlePrajitura desteapta
Andreea
Povestea Andreea’s Chinesefood a început din dragoste pentru limba chineză, cultura și mâncarea chinezească. În cei doi ani petrecuți în China, am gustat zeci de preparate chinezești care mi-au încântat papilele și m-au făcut să îmi doresc să aflu ce arome și savori se ascund într-un bol de mâncare. Așa m-am hotărât să intru în bucătăriile restaurantelor din China și să privesc bucătarii când îmi gătesc mâncarea. În acest fel am cunoscut multe din secretele bucătăriei chinezești și m-am îndrăgostit iremediabil de arta culinară chineză. Vă aștept aici cu povești, tradiții și delicii chinezești, cu iubire și pasiune pentru gătit!

6 COMMENTS

  1. Andreea, ziceai de clatitele mele, ca ti se par greu de impaturit. Iar eu pot sa spun de rulourile cu pui, niciodata nu mi-au reusit la modul cit de cit frumos. De fiecare data ba se rupea bucata de piept, ba curgea umplutura, dar cel mai des se intimplau ambele. O sa ma umplu de curaj intr-o zi si am sa le incerc dupa metoda ta. Sper sa-mi iasa.

  2. Nati, eu una n-am mai facut altfel de rulouri decat umplute cu ciuperci, cred ca e mai greu la alte umpluturi. Intr-adevar e mai greu cu ciupercile ca nu stau fixe, dar daca mai cad pe langa e ok, restul de ciuperci le poti pune si pe ele in vas peste rulouri la final. Ca sa nu se rupa bucata de piept de pui, poti sa bati usor usor de tot felia de piept, nu asa tare ca la snitele, oricum va fi frageda din cauza vinului. Si daca totusi se rupe, pui peste ea felia de bacon care o sigileaza, daca nu-ti ajunge una, mai pui inca o felie de bacon, apoi asezi ruloul cu inchizatura in jos. Fixezi imediat cu scobitori. Succes!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

nine − eight =