Taitei dan dan 担担面

9
1136
Mai intai de toate tin sa spun ca in China, un fel de mancare delicios si satios la un restaurant obisnuit poate costa chiar si 1 dolar! De multe ori taiteii sunt mancarea de baza a chinezului, si preparati in anumite supe pot constitui o masa zdravana.  Cat am stat in Shanghai, nu prea am servit acest tip de supa-mancare deoarece mi se parea ca nu arata grozav si ca nici la gust nu poate fi fenomenala. Pana cand am aflat ca de fapt, poti alege singur cum sa-ti faci aceasta supa: cu carne, fara carne, cu supa de pui sau de vita, cu mai multi sau mai putini taitei, cu legume la alegere, iute sau nu, condimente de care doresti si cate doresti…deci…da! asta e unul dintre putinele feluri de mancare unde poti sa pui in bolul de servit cam ce doresti!
Si cum, intr-o zi in China mi-am ales singura ingredientele pentru supa de taitei, am realizat ca de fapt sunt chiar buni si satiosi. Am ales urmatoarele (cantitatea de ingrediente poate varia):


*taitei din faina de grau
*o mana de spanac baby

*cateva bucatele de friptura din carne de porc
*supa de pui
*sos de soia light
*sos de soia dark
*ulei de ardei
*ulei de susan
* ulei de ardei iute
*1 catel de usturoi*
1/2 lingurita ghimbir proaspat tocat
*sare, zahar, piper alb sau piper Sichuan
Un tip de taitei chinezesti din faina de grau ar fi acesta, arata precum spaghetele obisnuite, dar sunt mult mai subtiri:

Direct in bolul in care vom servi taiteii punem ingredientele, incepand cu condimentele si sosurile. Eu am inceput cu uleiul de ardei iute si sosul de soia

apoi ghimbirul si usturoiul

am fiert taiteii in apa, si i-am pus peste sosuri si condimente, apoi am scufundat intr-o oala cu apa fiarta frunzele de spanac. Supa de pui am incalzit-o si am turnat-o peste taitei

pe deasupra am asezat apoi si frunzele de spanac fierte


friptura de porc am taiat-o bastonase mici, si am asezat-o deasupra spanacului

deasupra am mai pus cateva bucatele de ardei iute uscat si…cam asta a fost.

deloc complicat, tare bun!

Pofta buna!

Previous articleCurs CHINEZA PENTRU INCEPATORI 初级汉语课程
Next articleRulouri de pui cu ciuperci si cascaval
Andreea
Povestea Andreea’s Chinesefood a început din dragoste pentru limba chineză, cultura și mâncarea chinezească. În cei doi ani petrecuți în China, am gustat zeci de preparate chinezești care mi-au încântat papilele și m-au făcut să îmi doresc să aflu ce arome și savori se ascund într-un bol de mâncare. Așa m-am hotărât să intru în bucătăriile restaurantelor din China și să privesc bucătarii când îmi gătesc mâncarea. În acest fel am cunoscut multe din secretele bucătăriei chinezești și m-am îndrăgostit iremediabil de arta culinară chineză. Vă aștept aici cu povești, tradiții și delicii chinezești, cu iubire și pasiune pentru gătit!

9 COMMENTS

  1. Mi-a facut placere sa regasesc aceasta reteta "simpla", cum o descrii, dar foarte buna si satioasa. Mi-ai facut pofta cu ea, desi eu nu pot combina pastele cu carne… Arata grozav si o sa fac aceasta reteta pentru fiul meu, care impartaseste in mare parte pasiunea mea pentru bucataria asiatica.

  2. Elena, sarut mana de vizita! Sa stiti ca nu e nevoie neaparat sa puneti si carne, exista si varianta vegetala. Insa, genul asta de combinatie e renumit in China pentru ca, dupa cum spuneam, combina si felul 1 si felul 2, adica si supa, si legume si carne si taitei in loc de paine, dupa un castronel d-asta, oricine se simte satul! Deci puteti incerca nenumarate variante, numai sa fie sosuri si condimente chinezesti 🙂

  3. Draga mea Mononoke, crede-ma ca atunci cand am facut acasa pentru prima data aceasta supa, m-am simtit pentru o clipa in China…Atunci cand eram acolo nu prea mancam supe d-astea caci nu stiam ce pun in ele. Apoi cand am vazut ca poti sa ti le combini singur mi-a placut tare mult ideea.

  4. Intr-adevar, in China am descoperit o mancare delicioasa! N-as spune ca prefer micul dejun dar macarurile si supele lor au foarte mult gust! Felicitari pentru blog!

  5. Draga Irina, eu sincera nici nu prea stiam ce sa mananc la micul dejun in China, deseori saream peste el, dar la pranz recuperam :). Si intr-adevar supele erau binevenite oricand si gustoase.

  6. O adevarata incantare site-ul tau Andreea! Culinara. vizuala, intelectuala. Din toate cate le-am incercat, retetele tale sunt singurele care au produs o mancare chinezeasca veritabila in bucataria mea Multumiri! Am stat anul trecut 3 luni la nord de Shanghai, in Wuxi. Am adevenit fan, prontre altele si al bucatariei chinezesti. Reteta asta e asemanatoare cu Mala Tang?
    O sa o incerc! Daca si asta-i un succes ca General Tso's Chicken n-ai nici o sansa sa mai scapi de vizitele mele. Deja curat usturoiul…
    Pe curand, asadar! 😉

    Mihai

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

4 + eleven =