In China, principiul “nici o masa fara peste” functioneaza la fel de bine ca si la noi. Ba chiar mai bine, pestele este savurat destul de des la mesele chinezesti, mai ales la mesele festive, sau de sarbatori.
Azi am ales o reteta mai usoara, intrucat caldura de afara ma napadise, in plus, nu mai postasem demult o reteta chinezeasca. Mancarea asta am savurat-o exact in ultima mea zi inainte de a pleca din China, mi-a ramas la suflet si am zis ca neaparat trebuie sa o incerc. Atunci cand mi s-a adus la masa, am intrebat pe domnisoara care ma servea ce contine mancarea, mi-a zis ingredientele, le-am inteles pe toate, mai putin un tip de ingredient…mi-a repetat de cateva ori, am cautat in dictionare, peste tot…nu-mi dadeam seama ce este, cand aproape ca renuntasem, am gasit: ciuperci pleurotus!:)
Ingrediente:
200 g file peste cod taiat cuburi (sau crap sau lavrac sau dorada)
4-5 ciuperci pleurotus
2 tije de telina verde taiate oblic (apio )
1 morcov taiat oblic
100 g amidon
1 ou
1 catel de usturoi zdrobit
1 bucata mica de ghimbir proaspat tocat marunt
2 lingurite sos de soia
1 lingurita otet de vin (alcool de gatit)
2 lingurite sos de peste
1 ligurita ulei de arahide
sare, piper
200 ml ulei pentru prajit
(tin sa mentionez ca mancarea nu va avea acelasi gust daca puneti telina din aceea alba in loc de tijele de telina), ma refer la tijele astea de telina
buna, eu urmaresc un serial TV, coreean si imi place tare mult felul cum gatesc ; ce pun in mancare cum se combina si modul de a se insanatosi, cand sunt bolnavi… pur si simplu bucataria lor m-a fascinat!
ma alatur si eu tie din aceasta curiozitate si te pun la mine pe blog!. La cat mai multe postari!
o sa incerc si eu!
multumiri din toata inima.cautam de mult modalitatea cum e facut pestele asa prajit si in final…la noi la calarasi se serveste un meniu cu peste preparat la fel doar ca are doar legume si morcovi si acel sos.ai cumva reteta acelui sos?putin iute