Tarta cu praz si naut

0
10646
image_pdfimage_print

Acum ca vremea s-a racit considerabil, pe masa noastra incep usor-usor sa-si faca loc si tartele calde si aromate. O astfel de tarta ne scoate de multe ori din incurcatura atunci cand prin frigider bate vantul. Adica o felie calda de tarta alaturi de o salata poate oricand fi servita la pranza sau chiar la cina. Ba chiar putem lua si la servici atunci cand suntem pe goana si nu avem timp sa preparam altceva. Combinatiile de tarte sunt nenumarate, dar mai nou am inceput sa imi doresc o tarta mai consistenta si mai satioasa. Ca un inlocuitor al carnii am gasit cu succes nautul care este delicios si se comporta exemplar in combinatie cu prazul! Mai exact vorbesc despre nautul de la Sun Food!

Ingrediente:
400 g aluat pentru tarta
1 conserva naut 400 g SunFood
500 g praz
300 ml lapte
2 linguri faina
50 g unt
30 ml ulei masline
70 g branza emmentaler
50 g parmezan
2 galbenusuri ou
sare
piper
nucsoara

Ingredientele si modul de preparare pas cu pas il gasiti AICI. Incingeti cuptorul la 180 grade Celsius.
Pentru umplutura: curatati si spalati prazul foarte bine, tocati-l marunt.

 

Intr-o tigaie incingeti uleiul si adaugati untul, amestecati bine ca sa se topeasca complet.

 

 

Adaugati prazul tocat si caliti-l usor la foc mic pentru 10 minute avand grija sa nu se arda.

 

adaugati faina, amestecati bine si lasati pe foc 2-3 minute pentru ca faina sa se gateasca, amestecand incontinuu.

 

Turnati laptele putin cate putin pana ce se incorporeaza tot, avand grija sa nu se formeze cocoloase.

 

 

 

Adaugati branza emmentaler si potriviti de sare, piper si nucsoara.

 

Desfaceti conserva de naut, scurgeti bine nautul de apa si puneti-l peste amestecul din tigaie.

 

 

La sfarsit adaugati cele doua galbenusuri, amestecati bine. Lasati amestecul sa se raceasca la temperatura camerei.

 

Intre timp scoateti aluatul de la frigider si intindeti-l in tava de tarta. Intepati-l din loc in loc cu ajutorul unei furculite.
Turnati amestecul preparat peste aluatul din tava, nivelati bine. Pe deasupra radeti parmezan.

 

 

Dati tava la cuptorul incins pentru 30-40 de minute pana ce tarta este rumena pe deasupra.

 

Lasati tarta sa se racoreasca in tava 10-15 minute, dupa care o puteti scoate pe un platou pentru servit.

 

Taiati felii generoase de tarta si bucurati-va de zilele reci de toamna alaturi de cei dragi. Sa tot coacem placinte si tarte pana la primavara! 🙂
Enjoy!
Previous articleTort cu ganache de ciocolata
Next articleBruschette picante cu fasole si usturoi copt
Povestea Andreea’s Chinesefood a început din dragoste pentru limba chineză, cultura și mâncarea chinezească. În cei doi ani petrecuți în China, am gustat zeci de preparate chinezești care mi-au încântat papilele și m-au făcut să îmi doresc să aflu ce arome și savori se ascund într-un bol de mâncare. Așa m-am hotărât să intru în bucătăriile restaurantelor din China și să privesc bucătarii când îmi gătesc mâncarea. În acest fel am cunoscut multe din secretele bucătăriei chinezești și m-am îndrăgostit iremediabil de arta culinară chineză. Vă aștept aici cu povești, tradiții și delicii chinezești, cu iubire și pasiune pentru gătit!