Supa de linte cu parmezan este genul acela de mancare comfort food. Ca atunci cand vii acasa infrigurat si infometat si nu-ti doresti decat sa te bagi sub o patura calda si sa savurezi un bol cu o supa fierbinte si groasa plina de legume si bunatati. Astfel de mancare, precum tocana marocana sau chilli con carne mi-as dori sa mananc mereu in serile friguroase. Zilele trecute cand m-a incercat din nou frigul, am pregatit o supa mai consistenta si mai groasa cu linte si parmezan. Partea buna la aceasta supa groasa este faptul ca puteti pune in ea destul de multe legume, radacinoase sau leguminoase sau chiar puteti creste si cantitatea de carbohidrati daca adaugati putin orez sau optati pentru paste. De data aceasta, pentru mine lintea a fost indeajuns si impreuna cu legumele a rezultat o supa delicioasa. Puteti fierbe lintea separat, dupa care sa o adaugati in supa, sau puteti folosi linte la conserva asa cum am facut eu. Eu am folosit linte rosie delicioasa de la SunFood.
- Ingrediente:
- 1 conserva linte SunFood
- 4 fasii bacon afumat
- 1/2 tija praz
- 2 catei usturoi
- 2 morcovi
- 2 tije telina apio
- 1 radacina patrunjel
- 1 foaie dafin
- 1 crenguta cimbrisor proaspat
- 500 ml supa de pui sau de legume
- 300 ml apa
- sare si piper
- 50 g parmezan
- 1/2 legatura patrunjel proaspat

Mod de preparare supa de linte cu parmezan:
Pentru inceput pregatiti legumele: spalati si curatati morcovii si patrunjelul, pregatiti tijele de telina apio asigurandu-va ca nu au ate, curatati prazul si cateii de usturoi. Tocati prazul si usturoiul, lasati deoparte.
Tocati fasii baconul. Incingeti o oala si adaugati fasiile de bacon, caliti pana ce isi lasa toata grasimea.

Adaugati prazul si usturoiul si caliti la foc mic.
Adaugati morcovii, pastarnacul si telina si mai caliti cateva minute la foc mic.
Dupa ce s-au calit usor adaugati frunza de dafin si cimbrisorul
Turnati peste toate supa de pui sau de legume si apa, aduceti la punctul de fierbere, dupa care lasati sa fiarba la foc mic pentru 15 minute.
Desfaceti conserva de linte
Adaugati intreg continutul in oala
Mai fierbeti la foc mic pentru 10 minute pana obtineti o consistenta groasa. Puteti face supa mai subtire daca doriti.

Pe deasupra presarati patrunjel proaspat tocat si fasii de parmezan

Serviti fierbinte alaturi de o felie de paine cu maia.
Este de-a dreptul delicioasa si va va face sa uitati de serile friguroase!
Enjoy!