Biscuiti vegani cu seminte-low carb

0
885

 

Campania  #ManancResponsabildeSarbatori, sustinuta de Alimentespeciale.ro continua! Pe mesele de Sarbatori, pe langa alte preparate delicioase si bineinteles dulciuri, un loc important il ocupa si painea. La fel de bine, intre mese, mereu apelam la diferite gustarele sau snacks-uri care nu sunt tocmai sanatoase cu un continut ridicat de grasimi si foarte multi carbohidrati. Asa ca acesti biscuitei cu seminte integrale, fara faina de niciun fel, fara adaos de grasimi, fara oua si fara lactate sunt numai buni.  Ei pot fi consumati si de catre persoanele care sufera de diabet, persoanele cu intoleranta la gluten, persoanele cu intoleranta la lactoza.

 

Am povestit si in postarea cu turta dulce low carb despre beneficiile acestui stil de viata. Si acesti biscuitei sunt fara faina, fara zahar, dar si fara grasimi. Pot inlocui cu succes chipsurile de orice fel sau chiar saratelele! Sunt deliciosi si satiosi! Ii puteti servi alaturi de diferite pateuri de legume, hummus, branzeturi, creme de branza, fasole batuta, zacusca, etc. Se prepara foarte usor si…da, stiu, v-am mai spus, sunt deliciosi! Odata ce ati facut acesti biscuitei, o sa va indragostiti de ei! Ii puteti aroma cu ce va place, ii puteti face picanti, mai sarati sau mai putin sarati, cu diferite condimente, oregano, busuioc uscat, cimbru, etc… Eu am optat pentru paprika si pudra de curry. Deci, dupa cum spuneam, condimentele sunt optionale.

Ingrediente:

  • 100 g seminte chia
  • 70 g amestec seminte naturbit sau amestec (seminte susan, seminte in, seminte dovleac, seminte floarea soarelui)
  • 200 ml apa plata
  • 1 lingurita sare afumata
  • 1 lingurita paprika dulce
  • 1 lingurita pudra curry

Incingeti cuptorul la 160 de grade Celsius. Intr-un vas puneti toate ingredientele uscate impreuna cu apa. Amestecati bine cu ajutorul unei linguri. Lasati vasul la temperatura camerei pentru 20 de minute pana ce semintele de chia au absorbit toata apa si obtineti o compozitie legata. Turnati compozitia in tava mare a cuptorului acoperita cu hartie de copt. Cu ajutorul unei spatule intindeti compozitia intr-un strat foarte subtire bine nivelat. Dati tava la cuptor pentru 1 ora pana ce obtineti un biscuite gigant uscat. Verificati cuptorul din cand in cand pentru a fi siguri ca nu se arde. Scoateti tava din cuptor si lasati sa se raceasca la temperatura camerei. Odata ce biscuitele s-a racit complet, rupeti din el bucati pentru a obtine biscuiti mai mici. Alternativ, ii puteti taia cu cutitul, insa se mai sparg la taiat si nu obtineti mereu biscuiti intregi. Eu i-am rupt cu mana pentru  ca biscuitii sa aiba un aspect mai rustic.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Puneti biscuitii in cutii metalice. Se pastreaza foarte bine in aceste cutii la temperatura camerei si cateva saptamani bune, asa ca puteti face o cantitate mai mare de la inceput.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ii puteti servi ca atare pe post de snack sau alaturi de sosuri, dipping-uri si alte cele. 🙂

SHARE
Previous articleLinte cu usturoi confiat si carnati
Next articleBibilica la cuptor cu caise si seminte de pin
Andreea
Povestea Andreea’s Chinesefood a început din dragoste pentru limba chineză, cultura și mâncarea chinezească. În cei doi ani petrecuți în China, am gustat zeci de preparate chinezești care mi-au încântat papilele și m-au făcut să îmi doresc să aflu ce arome și savori se ascund într-un bol de mâncare. Așa m-am hotărât să intru în bucătăriile restaurantelor din China și să privesc bucătarii când îmi gătesc mâncarea. În acest fel am cunoscut multe din secretele bucătăriei chinezești și m-am îndrăgostit iremediabil de arta culinară chineză. Vă aștept aici cu povești, tradiții și delicii chinezești, cu iubire și pasiune pentru gătit!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

sixteen − seven =