Parfait de mure

0
739
Parfait de mure

Parfait de mure cu straturi usoare si racoroase, sos de mure delicios. O felie delicioasa!

Desi este deja septembrie, eu inca simt ca este vara in toata regula. In plus, vara aceasta a trecut mult prea repede si nu am putut sa ma bucur cum trebuie de acest anotimp. Asa ca am decis sa mai prelungesc un pic ideea de vara cu acest parfait de mure delicios!

Parfait de mure

Pe blog mai gasiti cateva retete cu mure precum tortul cu mure, scortisoara si alune de padure, cupcakes cu lamaie si mure, sau tarta cu mure.

Despre acest parfait sa va spun ca se prepara foarte usor, se ingheata o perioada la congelator, apoi cu 10 minute inaintea servirii se scoate de la congelator si se aseaza pe platoul de servit. Pana il ornati, el se dezgheata usor si rezulta un desert racoritor ca o inghetata.

Faptul ca acest desert se ingheata usor si nu face ace de gheata in timpul congelarii si se dezgheata usor fara a lasa apa se datoreaza laptelui condensat indulcit. Laptele condensat indulcit are o culoare alb galbuie si consistenta mierii. Atentie sa nu il confundati cu laptele condensat pentru cafea care este mult mai subtire si nu este deloc indulcit!

  • Ingrediente:
  • 500 g mascarpone
  • 200 ml lapte condensat si indulcit
  • 300 ml smanana lichida pentru frisca 35%
  • 1 lingurita extract de vanilie sau zahar vanilat
  • 10 piscoturi
  • pentru sosul de mure:
  • 300 g mure proaspete sau congelate
  • 100 g zahar
  • sucul de la 1 lamaie

Incepeti cu sosul de mure: intr-o craticioara puneti murele impreuna cu zaharul si sucul de lamaie. Dati craticioara pe foc si lasati sa fiarba la foc mic pana ce murele sunt moi, aproximativ 10 minute. Cu ajutorul unui blender vertical pasati murele pana obtineti un sos consistent. Strecurati sosul printr-o sita fina si indepartati semintele de mure. Pastrati sosul deoparte.

Parfait de mure

Intr-un vas incapator adaugati mascarpone, vanilia si laptele condensat indulcit. Amestecati totul foarte bine pana obtineti o crema spumoasa. Separat, bateti smantana lichida pana obtineti o frisca tare. Incorporati frisca in compozitia de mascarpone si lapte condensat amestecand usor.

Luati o tava de chec stropiti-o cu 2-3 picaturi de ulei si ungeti foarte bine tava. Tapetati tava cu fasii de folie alimentara avand grija sa lasati foliile mai lungi, astfel incat sa treaca de marginile tavii. In tava pregatita puneti din loc in loc 3 linguri de sos de mure. Peste sos turnati o treime din compozitia de mascarpone si lapte condensat, nivelati bine. Pe deasupra puneti din nou 3 linguri de sos de mure si cu ajutorul unei linguri marmorati sosul de mure, astfel incat sa patrunda putin in crema. Turnati din nou un sfert de compozitie, dupa care din nou sos de mure si marmorati din nou. La final turnati restul de compozitie, restul de sos de mure si nivelati cu ajutorul unei linguri.

Parfait de mure

Pe deasupra asezati piscoturile lipite unul de celalalt. Pliati foliile alimentare de pe marginea tavii peste piscoturi, inveliti bine si dati la congelator pentru cel putin 6 ore sau peste noapte.

In momentul servirii scoateti tava din congelator, desfaceti foliile de pe piscoturi, pregatiti un platou lung pentru servit. Rasturnati parfait-ul peste platou astfel incat piscoturile sa ajunga la baza platoului. Indepartati foliile alimentare si ornati cu mure proaspete si frunze proaspete de menta.

Taiati felii generoase de grosimea piscoturilor.

Enjoy!

Previous articleRulada de bezea cu zmeura
Next articleCheesecake Peach Melba
Andreea
Povestea Andreea’s Chinesefood a început din dragoste pentru limba chineză, cultura și mâncarea chinezească. În cei doi ani petrecuți în China, am gustat zeci de preparate chinezești care mi-au încântat papilele și m-au făcut să îmi doresc să aflu ce arome și savori se ascund într-un bol de mâncare. Așa m-am hotărât să intru în bucătăriile restaurantelor din China și să privesc bucătarii când îmi gătesc mâncarea. În acest fel am cunoscut multe din secretele bucătăriei chinezești și m-am îndrăgostit iremediabil de arta culinară chineză. Vă aștept aici cu povești, tradiții și delicii chinezești, cu iubire și pasiune pentru gătit!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

10 − 1 =