Prăjitură cu brânză de vaci și fructe

0
2235
Prajitura cu branza de vaci si fructe
image_pdfimage_print

Prăjitură cu brânză de vaci și fructe -cu un blat pufos cu fistic, cremă fină și delicată cu brânză de vaci, și niște fructe roșii proaspete. Un desert ușor de preparat, festiv, dar și foarte atrăgător!

Puteți prepara acest desert pe tot timpul anului, nu doar în această perioadă în funcție de fructele de sezon. Puteți de asemenea să folosiți și fructe congelate, în caz că nu găsiți fructe proaspete. Spre exemplu, eu am pregătit sosul acestei prăjituri cu fructe congelate și a fost minunat!

Prajitura cu branza de vaci si fructe

Referitor la crema de brânză: în această prăjitură mi-am dorit o cremă ușoara și aerată, nu foarte grea, cu o consistență pufoasă care să se potrivească perfect cu fructele proaspete. Hochland brânză de vaci s-a dovedit a fi perfectă pentru desertul meu, deoarece conține 6% grăsime. Pentru această rețetă eu am folosit 300 g de branză de vaci, iar pe restul până la 450 g cât are această găletușă l-am servit pe felii de pâine. Mi-a placut tare mult!

Pe blog mai găsiți și alte idei de prăjituri delicioase, precum prăjitura cu mere și nuci, sau prăjitura cu lămâie și afine.

Iar dacă vreți să vedeți cum am pregătit această Prăjitură cu brânză de vaci și fructe, v-am lăsat un video  pe Instagram .

INGREDIENTE

pentru blat (diametrul 20 cm):

  • 3 ouă întregi
  • 70 g zahăr alb
  • 70 g unt topit
  • 1/3 linguriță sare
  • 100 g făină
  • ½ linguriță praf de copt
  • 50 g fistic tocat
  • pentru crema de brânză:
  • 300 g Hochland brânză de vaci
  • 60 g zahăr pudră
  • 1 linguriță pastă de vanilie
  • 200 g frișcă bătută
  • Pentru sos:
  • 200 g fructe de pădure congelate
  • 60 g zahăr
  • Sucul de la jumătate de lămâie
  • pentru decor:
  • 100 g capsune
  • 100 g zmeură
  • 50 g coacăze roșii
  • 100 g afine
  • 30 g fistic tocat
  • Frunze de mentă proaspătă

MOD DE PREPARARE:

Pregătim blatul: Încingem cuptorul la 180 grade Celsius. Într-un vas mixăm ouăle întregi împreună cu zahărul până ce devin deschise la culoare și își triplează volumul.

Turnăm untul topit și continuăm mixarea până ce este complet încorporat. Adăugăm făina cernută cu praful de copt și sarea, după care fisticul tocat.

Amestecăm încet cu o spatulă până obținem o compoziție omogenă. Turnăm aluatul într-o tavă rotundă tapetată cu hârtie de copt, dăm la cuptorul încins pentru 20 de minute până ce devine auriu.

Lăsăm blatul să se răcească complet.

Pregătim sosul de fructe: într-o crăticioară punem fructele congelate împreună cu zahărul și sucul de lămâie. Lăsăm să fiarbă totul până ce fructele devin moi, aproximativ 10-12 minute. Cu ajutorul unui blender pasăm fructele până ce obținem un piure. Strecurăm piureul obținut într-o sită deasă. Păstrăm piureul deoparte.

Pentru crema de brânză: într-un bol amestecăm Hochland brânza de vaci împreună cu zahărul pudră și pasta de vanilie. La final încorporăm frișca bătută.

Montăm prăjitura: Așezăm blatul de prăjitură pe un suport sau pe un platou.

Peste blat punem jumătate din crema de brânză, apoi adăugăm 3 linguri de sos de fructe.

Cu ajutorul unui cutit sau a unei spatule amestecăm sosul cu crema astfel încât să obținem un aspect marmorat. Peste adăugăm și restul de cremă de brânză, nivelăm ușor.

Prajitura cu branza de vaci si fructe

Decorăm prăjitura cu fructe, fistic tocat și mentă proaspătă.

Prajitura cu branza de vaci si fructe

Dăm la frigider pentru 3-4 ore sau peste noapte.

Enjoy!

Previous articleGrisine integrale cu seminte
Next articleSaculeti cu legume si cascaval
Povestea Andreea’s Chinesefood a început din dragoste pentru limba chineză, cultura și mâncarea chinezească. În cei doi ani petrecuți în China, am gustat zeci de preparate chinezești care mi-au încântat papilele și m-au făcut să îmi doresc să aflu ce arome și savori se ascund într-un bol de mâncare. Așa m-am hotărât să intru în bucătăriile restaurantelor din China și să privesc bucătarii când îmi gătesc mâncarea. În acest fel am cunoscut multe din secretele bucătăriei chinezești și m-am îndrăgostit iremediabil de arta culinară chineză. Vă aștept aici cu povești, tradiții și delicii chinezești, cu iubire și pasiune pentru gătit!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here