Saratele cu cascaval

0
2974
Saratele cu cascaval
Saratele cu cascaval
image_pdfimage_print

Saratele cu cascaval sunt sufletul oricarei petreceri! Blat crocant, cu unt, branza si cascaval, seminte de mac si susan.

Cele mai populare și mai iubite gustări de pe mesele noastre festive! Potrivite la orice petrecere, începând de la botez, petrecere, majorat, Revelion, Crăciun, Paște, până la dineurile pretențioase cu cocktails. Sărățelele bunicii au fost și vor rămâne sufletul petrecerii!

Saratelele cu cascaval

Pe blog mai gasiti si alte aluaturi sarate precum: covrigei cu cascaval si mac, grisine cu masline, grisine cu faina integrala si seminte, biscuiti cu chives si branza albastra.

Nu uitati ca ma puteti gasi si pe Instagram pentru alte retete si Stories dragute :).

  • Ingrediente:
  • 250 g unt moale
  • 2 galbenusuri ou
  • 200 g smantana acra 30% grasime
  • 1 lingurita sare
  • 300 g branza telemea
  • 500 g faina
  • 20 g drojdie proaspata sau 5 g drojdie uscata
  • 1 lingurita zahar
  • 2 albusuri ou
  • 200 g cascaval ras pe razatoarea mica
  • 3 linguri seminte de susan sau chimen sau mac

 Într-un castronel dizolvați drojdia proaspătă sau cea uscată împreună cu zahărul și 2 linguri de apă. Amestecați untul cu gălbenușurile, smântâna acră, sarea și drojdia dizolvată. Adăugați brânza telemea rasă, după care făina cernută. Frământați un aluat care nu se ma lipește de mâini, înveliți-l în folie alimentară și dați-l la frigider pentru cel puțin 2 ore.

Saratele cu cascaval

Încingeti cuptorul la 190 grade Celsius, scoateți aluatul de la frigider, cu ajutorul unui sucitor întindeți o foaie de aluat dreptunghiulara cu grosimea de 0,5 cm. Impaturiti aluatul in 4 (partea dinspre voi catre mijloc, apoi partea de sus catre mijloc, partea din stanga catre mijloc, partea din dreapta catre mijloc), intoarceti aluatul cu partea pliata in jos si intindeti-l din nou cu ajutorul sucitorului o foaie dreptunghiulara. Bateți albușurile, ungeți toată foaia de aluat cu albuș, iar pe deasupra presărați cașcaval ras, semințe de susan, mac sau chimen.

Saratele cu cascaval

Tăiați bastonașe cu grosimea de 0,5 cm și cu lungimea de 12 cm. Așezați sărățelele pe o tavă acoperită cu hârtie de copt, dați la cuptorul încins pentru 20 de minute până ce devin rumene.

Saratele cu cascaval

Sunt excelente alaturi de un pahar de bere sau la un platou de branzeturi!

Serviți calde sau reci.

Previous articleCoronita babka cu fructe de padure
Next articleTort de turta dulce
Povestea Andreea’s Chinesefood a început din dragoste pentru limba chineză, cultura și mâncarea chinezească. În cei doi ani petrecuți în China, am gustat zeci de preparate chinezești care mi-au încântat papilele și m-au făcut să îmi doresc să aflu ce arome și savori se ascund într-un bol de mâncare. Așa m-am hotărât să intru în bucătăriile restaurantelor din China și să privesc bucătarii când îmi gătesc mâncarea. În acest fel am cunoscut multe din secretele bucătăriei chinezești și m-am îndrăgostit iremediabil de arta culinară chineză. Vă aștept aici cu povești, tradiții și delicii chinezești, cu iubire și pasiune pentru gătit!