Biscuiti sarati cu parmezan si rozmarin

20
757

 

 

 

Odata ce ai apucat sa simti gustul unui astfel de biscuite bun, crocant si aromat facut in casa, nu ai sa mai vrei niciodata nici macar un pui de cracker sau saratea cumparat din magazin. Varianta asta de biscuitei pe care vi-o propun astazi, este una relativ usor de facut, trebuie doar ceva rabdare, insa nimic nu mai conteaza cand o sa vedeti rezulatul final. Pe langa faptul ca sunt foarte aromati, sunt fragezi, crocanti si buni de mancat oricand. Eu una i-am mancat dimineata, pentru ca in general, dimineata mananc ceva sarat, nu dulce. La fel de bine, acesti biscuitei merg de minune si alaturi de sosuri dipping, crema de branza, la diferite aperitive sau gustari. Asta daca dupa ce ii faceti, o sa mai si puteti pastra macar unul pentru a doua zi! :)) Din aceste ingrediente mie mi-au iesit fix 2 tavi mari de aragaz. Va sfatuiesc sa incepeti din prima cu ingredientele astea caci sigur o sa va placa biscuiteii! 🙂
Ne trebuiesc urmatoarele:
375 g faina grau
100 g unt rece
85 g parmezan ras
70 ml apa rece
1 lingurita ace rozmarin
1 lingurita sare
piper proaspat macinat
Dupa cum va veti da seama mai jos, este de fapt un aluat de pate brisée, dar care la sfarsit se intinde intr-un strat foarte foarte subtire.
Ma intai de toate taiem untul bucatele, dupa care il dam la congelator pentru 15 minute. Intre timp, cernem faina direct in vasul pentru blender, peste care punem acele de rozmarin, piperul proaspat macinat

 

 si dupa care parmezanul

 

 

eu de data asta am folosit ace uscate de rozmarin, cu rozmarin proaspat nu am incercat, dar cred ca ar trebui sa iasa acesti biscuitei si mai parfumati
scoatem untul de la congelator si il adaugam si pe el.
amestecam totul la blender pana obtinem o compozitie precum firmiturile de paine

 

 

 

 (daca nu aveti blender, atunci amestecati toate ingredientele repede de tot cu mana, sau cu ajutorul unei furculite) pana obtineti acele “firmituri de paine”. Incepem si turnam apa FOARTE RECE, (eu am pus in apa 2 cuburi de gheata), si amestecam in continuare la blender sau cu furculita, pana ce aluatul incepe sa se adune usor

 

imediat il punem il invelim in folie alimentara si il dam la frigider pentru 1 ora sau daca ne grabim, la congelator pentru 30 de minute.
Incingem cuptorul la 180 grade C. Tapetam tava aragazului cu hartie de copt. Scoatem aluatul de la rece.
In mod normal cand vezi “un aluat” de genul asta iti vine sa fugi afara din bucatarie si sa speri ca va veni Zana cea Buna sa transforme firmiturile alea in ceva cu care sa poti lucra :))

 

 dar cu un pic de rabdare, ajutata de caldura mainilor tale, vei reusi fara prea mult efort sa strangi usor, usor aluatul

 

ba chiar sa-i dai oarecum si o forma 🙂

 

 pentru ca in final sa il intinzi intr-o foaie de aluat adevarat, o foaie subtiiiire, subtiiiire, cat de subtire poti tu.
Cu cat mai subtire este foaie, cu atat mai fragezi si mai crocanti vor fi biscuiteii
din aceasta foaie eu am taiat forme de biscuitei cu ajutorul acestei forme
daca nu aveti forma din aceasta si vreti neaparat sa aveti chiar biscuitei asa, atunci puteti sa ii taiati cu rozeta sau cu un cutit si o rigla, daca nu tineti traiectoria dreapta, asa ca mine. Eu una, va marturisesc ca nu sunt in stare sa trasez o linie dreapta nici cu rigla! 🙂

 

intepam biscuiteii cu furculita din loc in loc

 

 

si ii transferam pe tava de copt

 

biscuiteii din runda a doua i-am facut mult mai subtiri ca pe cei din prima runda, asa ca pe acestia i-am pus in tava

 

 si i-am intepat aici cu furculita

 

pe deasupra biscuiteilor am presarat cateva ace de rozmarin maruntit si sare de mare
 Am dat biscuiteii la cuptor. Cei din prima tura s-au copt in aproximativ 10 minute
cei din a doua tura, fiind mai subtiri, s-au copt in 8 minute.
indicat este totusi sa stati pe langa ei atat timp cat se coc pentru ca se ard foarte repede!
i-am transferat pe un gratar de bucatarie,

 

 n-am avut rabdare si am rupt dintr-unul imediat…mmmm….

 

 

 si apoi le-am facut felul! 🙂

 

 

 mi-au placut tare mult!
 s-au “topit” intr-o secunda, asa ca a trebuit sa mai fac o tura a doua zi :))

 

 eu zic ca o sa va placa la fel de mult

 

 

 Ne vedem data viitoare la un deliciu chinezesc, ca doar pe blog de mancare chinezeasca suntem, nu? :):)
Enjoy!

 

 

 

Previous articleBiscotti cu nuci si cafea
Next articleTonka cupcakes
Andreea
Povestea Andreea’s Chinesefood a început din dragoste pentru limba chineză, cultura și mâncarea chinezească. În cei doi ani petrecuți în China, am gustat zeci de preparate chinezești care mi-au încântat papilele și m-au făcut să îmi doresc să aflu ce arome și savori se ascund într-un bol de mâncare. Așa m-am hotărât să intru în bucătăriile restaurantelor din China și să privesc bucătarii când îmi gătesc mâncarea. În acest fel am cunoscut multe din secretele bucătăriei chinezești și m-am îndrăgostit iremediabil de arta culinară chineză. Vă aștept aici cu povești, tradiții și delicii chinezești, cu iubire și pasiune pentru gătit!

20 COMMENTS

  1. I-am facut si eu in vara, dupa aceeasi reteta ca si tine, am avut doar o mica problema cu ei: era prea sfaramiciosi. In rest, genial de buni! 🙂 La tine, care a fost consistenta lor?

    Eu s-ar putea sa stiu si unde am gresit: tot timpul mi se parea aluatul prea moale, prea untos si mai adaugam faina. In rest, fix la fel ii facem. Oricum, asta nu a fost un impediment in a-i manca rapid! :))

  2. Buna ziua,
    Ma iertati ca va deranjez .Vin cu rugamintea la d-voastra sa scrieti un articol pe blogul d-voastra si sa distribuiti mai departe pe facebook despre mama mea, Gabriela Tudorache.Timpul nu ne permite sa asteptam si va rugam sa scrieti un articol despre cazul ei.Mai multe detali le gasiti pe http://gabrielatudorache.blogspot.com/. Sau ne puteti contacta la nr de tel. 0724342082. Va rugam , daca sunteti de acord sa ne lasati si un raspuns .
    Va multumesc din inima pentru sprijinul acordat.
    dumitru_gabriela31@yahoo.com

  3. Ararta asa de bine ca m-a luat cu durere de cap.Cred ca nu o sa treaca pana nu-i fac si nu umplu golul din stomac .:)
    Acuma fara gluma,arata extraordinar. Am salvat reteta si sigur ii incerc.
    Pup.

    • Cred ca poti pune si cascaval, dar in acest caz aluatul ar iesi un pic mai "gras". Parmezanul da un gust usor picant si special acestui tip de biscuite. Te sfatuiesc totusi sa pui parmezan, o sa vezi diferenta. Mult succes!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

13 + ten =