Biscotti cu nuci si cafea

21
1156
Cand am mancat prima data biscotti, mi-am zis ca de atunci incolo am sa mananc numai asa ceva. Erau atat de buni si deliciosi…mai ales ca erau cu ciocolata si alune. Mi-au placut tare mult. Insa de atunci am inceput sa experimentez tot felul de combinatii cu tot felul de seminte si arome :). Am inceput timid cu Biscotii sarati cu seminte si am ajuns…departe! 🙂 Dedic acesti biscotti prietenilor nostri dragi Cristina si Costin. Dragilor, in fiecare zi cand beau cafeluta de la robotel, ma gandesc la voi! Multumesc! 🙂

 

3 oua
200g zahar brun
75 g zahar alb
60 ml cafea tare preparata
150 g miez nuca
300 g faina
1 lingurita esenta de cafea
1/2 lingurita extract vanilie
11/2 lingurite praf copt
1 praf sare
Mai intai incingem cuptorul la 170 grade C. Punem nucile intr-o tava si le dam la cuptor pana se rumenesc usor.
Le punem intr-un prosop de bucatarie si le frecam usor in prosop pentru a le curata de pielite. Le tocam bucati mai mari si le lasam deoparte.
Intr-un castron amestecam faina cernuta, praful de copt si sarea, lasam deoparte. Intr-un alt castron incapator mixam cu mixerul la putere maxima ouale impreuna cu zaharul alb si zaharul brun pana ce ouale isi dubleaza volumul. Apoi adaugam esenta de cafea si extractul de vanilie.
Preparam o cafea tare si o lasam sa se raceasca. Eu am preparat un espresso 🙂
Adaugam si cafeaua si amestecam din nou bine

 

incepem si adaugam 2/3 din mixul de faina, amestecam

 

 adaugam apoi nucile

 

dupa care adaugam restul de faina, moment in care renuntam la mixer si terminam de amestecat cu ajutorul unei linguri de lemn sau cu o spatula

 

impartim compozitia obtinuta in doua parti, presaram faina pe masa de lucru si turnam pe ea o parte din compozitie

 

 formam un sul de aluat lung de 35 cm pe care il transferam in tava acoperita cu hartie de copt; repetam operatia si pentru cealalta parte de compozitie

 

 aplatizam usor cu mainile infainate sulurile de aluat pentru a le da o forma usor dreptunghiulara
dam tava la cuptor pentru 25 de minute;
dupa 25 de minute scoatem tava din cuptor si lasam sulurile de aluat sa se raceasca pentru 15 minute

 

 

taiem sulurile de aluat in felii subtiri
si le asezam in tava. Le mai lasam la cuptor cate 8 minute pe fiecare parte

 

 

biscotti astfel formati ii transferam pe un gratar de bucatarie si ii lasam sa se raceasca
 eu i-am servit alaturi de o cafea

 

se mai pot servi alaturi de un pahar cu lapte

 

 mai ales dimineata

 

sunt crocanti

 

 aromati si tare buni!

 

 

rezista chiar si o saptamana! asta daca nu ii papati pe toti intre timp! 🙂

 

 o sa va placa! 🙂
Enjoy! 🙂
Previous articleSaratele cu branza Cheddar si cascaval Gruyere
Next articleBiscuiti sarati cu parmezan si rozmarin
Andreea
Povestea Andreea’s Chinesefood a început din dragoste pentru limba chineză, cultura și mâncarea chinezească. În cei doi ani petrecuți în China, am gustat zeci de preparate chinezești care mi-au încântat papilele și m-au făcut să îmi doresc să aflu ce arome și savori se ascund într-un bol de mâncare. Așa m-am hotărât să intru în bucătăriile restaurantelor din China și să privesc bucătarii când îmi gătesc mâncarea. În acest fel am cunoscut multe din secretele bucătăriei chinezești și m-am îndrăgostit iremediabil de arta culinară chineză. Vă aștept aici cu povești, tradiții și delicii chinezești, cu iubire și pasiune pentru gătit!

21 COMMENTS

  1. Cristina, mie mi-au placut tare mult!Daca iti place cafeaua, atunci poti sa pui chiar mai multa ca sa se simta gustul neaparat. Sau pune si mai multa esenta de cafea! Pup!

  2. Andreea-Elena, ma bucur ca iti place combinatia asta. Facand biscotti, mi-au venit in minte o droaie de alte combinatii. Sper sa apuc sa le incerc pe toate :). Pup!

  3. Questi biscotti sono deliziosi, fanno gola soltanto a guardarli in foto! Ora mi metto a curiosare tra le altre ricette del tuo interessantissimo blog 😉

  4. I-am facut si eu ieri si mi-a placut tare mult rezultatul. Desi pozele mele nu sunt atat de convingatoare. Cel mai incantat a fost sotul meu care a zis ca sunt mai buni decat orice tort.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

fourteen − 4 =