Black Forrest Pavlova

0
6244
image_pdfimage_print
Cand vine vorba despre Pavlova, eu una va zic ca nu sunt foarte bucuroasa. Adica pe mine o bezea nu ma incanta, nici la gust, nici cand este vorba de gatitul ei. In primul rand, pentru ca aceasta bezea este mult prea dulce pentru gustul meu, si in al doilea rand ca daca nu ai un cuptor bun si cu ventilatie si sa ai si un mixer bun care sa mixeze bine de tot albusurile, reusita nu este garantata, deci trebuie ceva munca. Multi ar zice ca este un desert usor de pregatit, pentru mine una, nu este :). Dar trebuie sa recunosc ca la final, arata tare bine! Acum aproape 1 an de zile mi s-a pus pata sa fac si eu Pavlova! Adica, de ce nu? Am considerat ca este un exercitiu bun in bucatarie si ca merita incercat macar o data. Si ca sa nu fiu singura, am provocat-o si pe Magda sa intre in maratonul asta odata cu mine! Adica eu aici, sa fac Pavlova mea, ea depaaaarte de mine, sa pregateasca Pavlova la ea acasa :).
 Nu va mai spun ca in noaptea in care am pregatit desertul asta nu am dormit prea mult, si ca oricum, cat am dormit am visat numai bezea, bezea, bezea! :)).
Spre rusinea mea insa, desi am facut cateva poze la Pavlova mea, nu am apucat sa postez reteta atunci, desi ii promisesem Magdei :(. Magda, draga mea, te rog sa ma ierti! Cu intarziere, astazi, O POSTEZ! :D.
Ca sa fie mai speciala, eu am optat pentru un blat de bezea cu ciocolata, peste care am pus un sos de cirese si cirese proaspete. Normal, ca in zilele astea, la ora asta nu aveti de unde lua cirese, dar sigur puteti inlocui cu alte fructe! Adica puteti pune capsune sau zmeura. Si nu va panicati! In curand o sa apara si ciresele la noi! Si atunci sa va tineti la deserturi cu cirese! :D.
Bine, tac, nu mai zic nimic, va las reteta:
Ingrediente
cu diametrul de 20 cm
6 albusuri
1 varf cutit sare
300 g zahar tos (cu granulatie fina)
1 lingurita cream of tartar (optional)
sau 1 lingurita amidon
1 lingurita otet
1 lingurita extract de vanilie
2 linguri ciocolata neagra rasa
Pentru frisca:
300 ml frisca lichida
1 lingurita extract de vanilie
Pentru sosul de cirese:
300 g cirese fara samburi
100 g zahar
1 lingurita suc de lamaie
50 ml apa
1 lingura amidon
Incingeti cuptorul la 100 grade Celsius si porniti ventilatia. Daca aveti cuptor pe gaz, atunci incingeti cuptorul la 120 grade Celsius si lasati usa cuptorului intredeschisa.
Pentru blaturi: Intr-un bol incapator de sticla degresat in prealabil cu o felie de lamaie, puneti cele 6 albusuri impreuna cu praful de sare si incepeti sa amestecati cu mixerul la viteza maxima pana ce albusurile incep sa se umfle si sa capete volum. Adaugati treptat zaharul, lingura cu lingura pana ce terminati toata cantitatea. Dupa ce adaugati cate o lingura de zahar, mixati bine pana ce zaharul se topeste. Adaugati iar zahar si mixati din nou pana ce zaharul se topeste. La sfarsit, puteti testa bezeaua. Luati o cantitate mica de compozitie intre doua degete, daca simtiti granule de zahar, continuati sa mixati. Adaugati cream of tartar, lingurita de otet si cea de vanilie, mai mixati putin. La sfarsit, cu ajutorul unei spatule incorporati usor ciocolata neagra rasa pe razatoarea mica.
Luati o hartie de copt si pe ea trasati doua cercuri cu diametrul de 20 cm. Impartiti compozitia in mod egal pe cele doua cercuri si nivelati usor cu spatele lingurii, obtinand astfel 2 blaturi egale.
Dati tava la cuptorul intredeschis pentru 2 ore. Apoi stingeti cuptorul si lasati blaturile asa in cuptor pentru inca o ora, sau cel mai bine peste noapte. Eu am facut si o bezea mai mica astfel incat sa o pot testa inainte. A iesit asa:
Pentru frisca, mixati frisca lichida impreuna cu extractul de vanilie pana ce obtineti o compozitie spumoasa.
Pentru sosul de cirese, puneti ciresele intr-o craticioara impreuna cu apa, zaharul si sucul de lamaie. Lasati sa fiarba 15 minute pana ce fructele incep sa se inmoaie si formeaza un sos frumos rosiatic. Dizolvati amidonul intr-o lingura cu apa si turnati-l peste compozitia de cirese, amestecand incontinuu ca sa nu obtineti cocoloase. Mai lasati pe foc mic timp de 1 minut. Dati deoparte si lasati sa se raceasca complet la temperatura camerei.
Pentru asamblare: pe un platou de servit asezati primul blat de bezea, puneti jumatate din cantitatea de frisca, nivelati usor cu spatele unei linguri. Turnati o parte din sosul de cirese. Peste montati al doilea blat de bezea, continuati cu restul de frisca si sos de cirese.
Pe deasupra mai presarati cateva aschii de ciocolata si garnisiti cu cirese proaspete si menta.
Asta a fost tot :). Puteti incerca cu orice alte fructe, nuci, sau alte combinatii 🙂
Enjoy!
Previous articlePrajitura cu fistic si capsune
Next articleVinete chinezesti cu toufu in stil Sichuan 四川豆腐茄子
Povestea Andreea’s Chinesefood a început din dragoste pentru limba chineză, cultura și mâncarea chinezească. În cei doi ani petrecuți în China, am gustat zeci de preparate chinezești care mi-au încântat papilele și m-au făcut să îmi doresc să aflu ce arome și savori se ascund într-un bol de mâncare. Așa m-am hotărât să intru în bucătăriile restaurantelor din China și să privesc bucătarii când îmi gătesc mâncarea. În acest fel am cunoscut multe din secretele bucătăriei chinezești și m-am îndrăgostit iremediabil de arta culinară chineză. Vă aștept aici cu povești, tradiții și delicii chinezești, cu iubire și pasiune pentru gătit!