Tonka cupcakes

12
1552

 

 

Daaa…stiu ca v-am promis data trecuta cand am vorbit despre magnificii si super gustosii Biscuitei cu parmezan si rozmarin , ca urmatoarea postare va fi cu un deliciu chinezesc. Insa, va zic ca trebuie neaparat sa nu ratez petrecerea minunata de pe blogul lui Emily unde se strang multe fete cu dulciuri care mai de care mai gustoase la Tea Party. Asa ca dau si eu repede fuguta cu inventiile astea albastre, caci tema petrecerii este in culoarea albastra :). Si ca sa fie ceva mai special, m-a gandit ca ar fi bine sa fac o diversiune de gust: cu Tonka!
Despre boabele Tonka probabil ca ati mai auzit, eu le-am folosit cu mare succes si toti au spus ca prajiturelele facute cu aceste boabe aromate au un gust special, inconfundabil! Eu am aceste boabe minunate de la Sugarspice.ro, daca intrati aici pe site, gasiti mai multe detalii despre Tonka.
reteta brioselor este obisnuita si simpla, insa crema de deasupra face totul! 🙂
Avem nevoie de:
200 g faina
150 g unt
200 g zahar
3 oua
100 ml iaurt
1/2 plic praf de copt
1 varf lingurita pudra vanilie
1 praf sare
Incingem cuptorul la 180 grade C. Intr-un castron amestecam faina cernuta cu sarea si praful de copt, lasam deoparte. Intr-un alt castron amestecam untul moale la temperatura camerei , incorporam ouale pe rand, amestecand bine dupa fiecare

 

 adaugam pudra de vanilie

 

dupa care iaurtul
dupa care usor de tot, incepem si incorporam faina amestecata cu sarea si praful de copt
compozitia obtinuta o impartim in formele de briose acoperite cu hartie de copt. Le dam la cuptorul incins pentru 25-30 de minute. Le scoatem din forme si le punem pe un gratar sa se raceasca.
Intre timp pregatim crema Tonka:
200 g ciocolata alba
100 g frisca lichida
250 g Mascarpone
1/2 boaba Tonka
tocam ciocolata alba in bucati mai mici, o asezam intr-un bol si turnam peste ea frisca lichida.
Punem castronul pe bain marin si lasam sa se topeasca ciocolata impreuna cu frisca

 

radem pe razatoare 1/2 dintr-o boaba Tonka

 

amestecam totul bine si lasam sa se raceasca
dupa ce s-a racit compozitia de ciocolata, o amestecam cu crema de branza Mascarpone

 

 cu minunea asta de crema aromata ornam briosele noastre

 

dar pentru ca azi e zi speciala, dupa cum spuneam, mi-am permis sa ies din tipare si sa adaug in crema un strop de colorant alimentar

 

iaca ce a iesit! 🙂

 

si dupa cum se zice…and the rest is silence! 🙂

 

 

sunt innebunita dupa culoarea albastra!

 

voua nu va place?

 

 voua ce culoare va place? ia sa aud! 🙂
si daca ati folosit boabele Tonka, sa-mi spuneti ce parere ati avut de ele!

 

 

ne vedem la deliciul chinezesc! Nu am uitat! 🙂

 

Enjoy!

 

Previous articleBiscuiti sarati cu parmezan si rozmarin
Next articleCreveti cu mazare și porumb
Andreea
Povestea Andreea’s Chinesefood a început din dragoste pentru limba chineză, cultura și mâncarea chinezească. În cei doi ani petrecuți în China, am gustat zeci de preparate chinezești care mi-au încântat papilele și m-au făcut să îmi doresc să aflu ce arome și savori se ascund într-un bol de mâncare. Așa m-am hotărât să intru în bucătăriile restaurantelor din China și să privesc bucătarii când îmi gătesc mâncarea. În acest fel am cunoscut multe din secretele bucătăriei chinezești și m-am îndrăgostit iremediabil de arta culinară chineză. Vă aștept aici cu povești, tradiții și delicii chinezești, cu iubire și pasiune pentru gătit!

12 COMMENTS

  1. Si eu am devenit fana a samburelui tonka.Da cremelor o aroma cu totul speciala.Tare frumusele ti-au iesit cupcakes-urile astea !Imi place crema.Am s-o incerc si eu.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

5 × five =