Tarta cu praz si somon afumat

12
6561
image_pdfimage_print

Dupa ce am facut Tartele chinezesti cu crema de ou, mi-am dat seama ca am facut o adevarata pasiune pentru tarte, atat dulci ( Tarta cu mure ), cat si sarate ( Tarta cu ciuperci ). Asa ca n-am sa ma opresc aici, o sa-mi urmez pasiunea mai departe printr-o tarta cu praz si somon afumat. Atunci, sa trec la treaba, zic! 🙂

Din:
 130 g unt
175 g faina
un praf sare
3 lingurite cu apa rece cu gheata
Intr-un blender de bucatarie se pune faina, untul si praful de sare. Se porneste blenderul si se amesteca toate pana se obtine un aluat nisipos. Se toarna apa si se porneste din nou blenderul pentru cateva secunde pana ce se se formeaza o bila de aluat. Se infoliaza in folie alimentara si se da la frigider pentru 30 de minute.
Se scoate aluatul de la frigider si se intinde aluatul pe masa de lucru cu ajutorul unui sucitor. Se aseaza aluatul intr-o tava rotunda de tarta si inteapa din loc in loc cu furculita, dupa care se da din nou la frigider.
apoi am trecut la umplutura, foarte simpla si taaare deliciosa:
3 fire de praz
200 g somon afumat
3 oua
50 g smantana
50 g cascaval
2 lingurite de unt
(afumat zic!, ca sa se potriveasca cu somonul afumat )
sare, piper
Am incins cuptorul la 180 grade Celsius. prazul l-am taiat in bastonase lungi  de 4 cm, apoi l-am crestat pe lungime

 

 

somonul in bucatele
intr-o tigaie am pus la calit prazul in cele 2 lingurite de unt

 

am potrivit de sare si piper
am presarat prazul calit peste foaia de aluat
 apoi bucatelele de somon afumat
intr-un castronel am batut cele 3 oua, impreuna cu smantana, sare si piper dupa gust
si apoi am turnat compozitia in fir subtire peste praz si somon
 cam asa arata apoi:
peste toate am presarat cascavalul ras (cred ca puteti renunta la cascaval, la final culoarea tartei va fi mai frumoasa)
am dat la cuptor pentru 30 de minute
am garnisit cu cateva bobite de piper rosu si feliute de lime
se consuma neaparat calda!
eventual alaturi de un pahar de vin alb
Enjoy!
Previous articleTarte chinezesti cu crema de ou
Next articleSnickerdoodles-fursecuri cu scortisoara
Povestea Andreea’s Chinesefood a început din dragoste pentru limba chineză, cultura și mâncarea chinezească. În cei doi ani petrecuți în China, am gustat zeci de preparate chinezești care mi-au încântat papilele și m-au făcut să îmi doresc să aflu ce arome și savori se ascund într-un bol de mâncare. Așa m-am hotărât să intru în bucătăriile restaurantelor din China și să privesc bucătarii când îmi gătesc mâncarea. În acest fel am cunoscut multe din secretele bucătăriei chinezești și m-am îndrăgostit iremediabil de arta culinară chineză. Vă aștept aici cu povești, tradiții și delicii chinezești, cu iubire și pasiune pentru gătit!

12 COMMENTS

  1. Doamna Elena, cred ca merge si cu ceapa, sau chiar ceapa verde. Si bineinteles, merge si fara cascaval. Am eu un fix cu cascavalul:), dar puteti renunta la el.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here