Curry de năut

2
2773
Daca nu stiati cat de mult imi place nautul, va mai zic astazi o data. Imi place tare mult! Si mai ales imi place nespus nautul la conserva de la Sun Food! Este cremos, moale si delicat, iar conserva nu contine decat, apa, sare si naut! Va spuneam eu in alta postare, cum nu imi placea mie nautul la conserva pana sa il incerc pe aceasta, pentru ca celelalte conserve contin si acid citric, fapt ce face ca nautul sa fie extrem de acru! Tocmai de aceea, conserva mea preferata de naut va ramane cea de la Sun Food!.
Si daca nu stiti ce mancaruri sa mai pregatiti cu naut in afara de hummus, va mai dau astazi o idee si va spun ca puteti sa il preparati cu succes intr-un curry facut la voi acasa! Va rezulta o mancare delicioasa si sanatoasa, de post si numai buna pentru vremurile reci!
Ingrediente:
o jumatate de ceapa alba
2 catei de usturoi
1 ardei iute rosu
1 bucata de ghimbir
2 rosii
2 fire lemongrass
2 frunze curry
2 frunze lime
2 linguri ulei vegetal
1 lingurita chimion macinat
1 lingurita turmenic
1 lingurita zahar brun
1 praf sare
1 lingurita seminte coriandru macinate
75 ml apa
1 lime
frunze proaspete de coriandru

 

Incepem prima data cu tija de lemongrass. Are un miros minunat si un gust special de citrus! O iubesc nespus de mult! Ca sa isi elibereze pe deplin aroma, mai intai zdrobim capatul cel gros cu lama unui cutit.

 

Dupa care o taiem feliute.

 

Continuam sa tocam si ghimbirul, ceapa, ardeiul iute si usturoiul.

 

Le punem pe toate intr-un blender si le tocam pana obtinem o pasta.

 

Intr-o tigaie incingem uleiul si adaugam pasta noastra cea aromata.

 

Lasam cateva minute sa se prajeasca pana capata un miros si mai placut.

 

Adaugam condimentele, adica chimionul, coriandrul, turmenicul, sarea, zaharul si , si lasam din nou 2-3 minute ca sa se intrepatrunda toate

 

Tocam rosiile si le adaugam la pasta de curry formata.
Adaugam apa, frunzele de curry si de lime, si mai lasam sa fiarba 2-3 minute

 

Urmeaza nautul clatit in apa rece si scurs.

 

Mai lasam 5 minute pana ce toate se intrepatrund. Adaugam si coriandrul proaspat.

 

 

Servim imediat pe un pat de orez basmati

 

Pentru o tenta de prospetime, putem servi alaturi de felii de lime

 

O explozie de arome!
Delicios si sanatos!

 

Enjoy!
Previous articlePrajiturele cu lapte de cocos și dovleac
Next articleCrăciun Fericit 2014!
Andreea
Povestea Andreea’s Chinesefood a început din dragoste pentru limba chineză, cultura și mâncarea chinezească. În cei doi ani petrecuți în China, am gustat zeci de preparate chinezești care mi-au încântat papilele și m-au făcut să îmi doresc să aflu ce arome și savori se ascund într-un bol de mâncare. Așa m-am hotărât să intru în bucătăriile restaurantelor din China și să privesc bucătarii când îmi gătesc mâncarea. În acest fel am cunoscut multe din secretele bucătăriei chinezești și m-am îndrăgostit iremediabil de arta culinară chineză. Vă aștept aici cu povești, tradiții și delicii chinezești, cu iubire și pasiune pentru gătit!

2 COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

5 × 1 =