Muffins cu ciocolata alba si zmeura

8
1591

 

Pur si simplu nu ma pot opri din postat dulciuri cu zmeura, si culmea, si cu ciocolata alba! 🙂 Mie una, mi se pare ca intre ciocolata alba si zmeura exista un mariaj perfect! Si ca sa va conving si pe voi de treaba asta, va povestesc aici despre niste muffins, buneee rau! 🙂 Probabil ca aceste muffins nu va erau si voua prezentate astazi, daca nu era de vina Provocarea lunii a carei promotoare este Mihaela, si mai cu seama daca nu exista Provocarea lunii iulie gazduita de catre Daiana si Cosmin. La provocarea acestei luni, toti participantii trebuie sa aduca la cunostinta lumii intregi delicii cu zmeura, vanilie si branza de capra. Eh, eu tot cu zmeura! :).

 

Ne trebuiesc urmatoarele:
100 g unt
150 g zahar
220 g faina
2 oua
70 ml lapte
1 lingurita praf de copt
1 lingurita extract vanilie sau zahar vanilat
200 g zmeura
100 g ciocolata alba (picaturi sau tocata bucatele mici)
1 praf sare
iar pentru topping
60 g faina
60 g zahar
60 g unt rece
Mai intai incalziti cuptorul la 180 grade C. Intr-un castron cerneti faina si amestecati-o cu praful de copt si sarea, lasati deoparte. Mixati untul la temperatura camerei impreuna cu zaharul.

 

 Adaugati pe rand ouale, amestecand bine dupa fiecare. Incorporati usor laptele treptat, alternand cu faina amestecata cu praful de copt.
La sfarsit adaugati zmeura si ciocolata alba.
Pregatiti hartiutele pentru muffins, si umpleti-le cu compozitia obtinuta, lasand cam 1/3 goala din ele.
Intr-un alt castron amestecati cu degetele rapid untul rece impreuna cu faina si zaharul pana obtineti o compozitie sfaramicioasa. Presarati deasupra hartiutelor si dati la cuptorul incins pentru 25-30 de minute. Faceti testul cu scobitoarea daca este nevoie.
Scoateti muffins pe un gratar si lasati sa se raceasca complet.

 

 

 atat de aromati…

 

 

 v-am spus eu ca ciocolata alba se potriveste perfect cu zmeura, nu?

 

sper ca v-am convins 🙂
iata si sectiunea
Enjoy!
Previous articlePui cu pastai de mazare
Next articleCrumble de zmeura, crumble de caise
Andreea
Povestea Andreea’s Chinesefood a început din dragoste pentru limba chineză, cultura și mâncarea chinezească. În cei doi ani petrecuți în China, am gustat zeci de preparate chinezești care mi-au încântat papilele și m-au făcut să îmi doresc să aflu ce arome și savori se ascund într-un bol de mâncare. Așa m-am hotărât să intru în bucătăriile restaurantelor din China și să privesc bucătarii când îmi gătesc mâncarea. În acest fel am cunoscut multe din secretele bucătăriei chinezești și m-am îndrăgostit iremediabil de arta culinară chineză. Vă aștept aici cu povești, tradiții și delicii chinezești, cu iubire și pasiune pentru gătit!

8 COMMENTS

  1. :)) Pe mine m-ai convins de mult, cand am vazut atatea deliciosenii la tine pe blog cu zmeura si cioco alba. Acesti muffins vin ca o completare…frumoasa! 😉

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

seven − 3 =