Crumble de zmeura, crumble de caise

4
689

 

 

Pe alese! 🙂 Cum pe pietele noastre se gasesc fructe din abundenta, ma gandesc ca si voi faceti la fel ca mine: cumparati mai multe tipuri de fructe, mancati ce mancati din ele, dupa care mereu mai raman cateva pe care nu mai aveti chef sa le mancati. Si atunci ce faceti cu ele? ca nu sunt indeajuns pentru o prajitura.
Reteta o stiti cu siguranta, eu o scriu astazi doar ca sa va aduc aminte de ea si in fine…sa va fac un pic pofta…:P. Si tot cu ocazia asta va spun ca reteta asta o trimit direct la Daiana si Cosmin pentru Provocarea lunii iulie. 
Mie mi-au ramas niste zmeurici prin frigider si vreo 3 caise. Le-am transformat intr-un deliciu de crumble. La o adica, le puteti coace, ori separat, ori impreuna…rau nu are cum sa iasa! 🙂
Iata ce am facut eu:

 

Am luat 2 vase ramekin, le-am tapetat usor cu unt topit. Intr-un castron mic am tocat 3 caise, iar in celalalt vas am pus zmeura. Peste fiecare am pus cate 1 lingurita zahar tos, 1 strop extract de vanilie, 1 lingurita amidon de porumb.
intr-un ramekin am pus amestecul de  zmeura, iar in celalalt amestecul de caise. Am stors sucul de la 1(una) portocala, si l-am turnat peste fructe.

 

Pentru topping:  2 lingurite unt rece, 2 linguri faina, 2 lingurite zahar, amestecate toate repede pana se fac firmituri. Amestecul se repartizeaza si el in mod egal in 2 boluri: in bolul pentru amestecul cu zmeura am pus 2 linguri de alune de padure macinate, iar in bolul pentru amestecul cu caise am pus 2 linguri fistic macinat. Asa…ca sa le recunosc mai bine :), pentru gust, pentru savoare…stiti voi! Pentru mancat! 🙂
Topping-urile astea delicioase se repartizeaza peste amestecul din ramekine, se dau la cuptorul incins la 200 grad C, pentru 15 minute
Scoateti-le din cuptor si lasati-le sa se raceasca in jur de 10 minute, la mine caisele au fost mai “nervoase” si au fiert mai cu bulbuci :))

 

 chiar daca nu rezistati tentatiei, incercati totusi sa faceti operatiunea asta caci sunt fierbinti ca lava vulcanului 🙂

 

 

 dupa care…lasati-va in voia simturilor!

 

 

 incepeti cu cel de zmeura

 

 

 sau cu cel de caise

 

 fiecare este unic si gustos in felul sau

 

 si ca totul sa fie si mai pacatos, peste fierbinteala asta, puneti si un glob de inghetata fierbinte, va spun eu, zmeura asta o sa va ridice pana in Rai cu racoarea inghetatei, dupa care o sa va tranteasca panaaa departe in profunzimea fierbintelii….

 

 

 Enjoy!

 

Previous articleMuffins cu ciocolata alba si zmeura
Next articleTarte cu zmeură și cremă de vanilie
Andreea
Povestea Andreea’s Chinesefood a început din dragoste pentru limba chineză, cultura și mâncarea chinezească. În cei doi ani petrecuți în China, am gustat zeci de preparate chinezești care mi-au încântat papilele și m-au făcut să îmi doresc să aflu ce arome și savori se ascund într-un bol de mâncare. Așa m-am hotărât să intru în bucătăriile restaurantelor din China și să privesc bucătarii când îmi gătesc mâncarea. În acest fel am cunoscut multe din secretele bucătăriei chinezești și m-am îndrăgostit iremediabil de arta culinară chineză. Vă aștept aici cu povești, tradiții și delicii chinezești, cu iubire și pasiune pentru gătit!

4 COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

eighteen − 12 =