Tarta cu piersici si ricotta

2
1028

 

Atunci cand vine vorba despre tarte, ma pot declara fanul lor numarul 1! Fie ca sunt dulci sau sarate, toate imi plac deopotriva! Nimic nu se compara cu o tarta pregatita in casa, calda sau rece cu umplutura bogata de legume sau cu o crema fina de vanilie…Combinatiile toate sunt mai mult decat delicioase, savuroase si nenumarate!
Pentru ca a inceput vara si pentru ca si mercurul termometrului a crescut vertiginos, incepem sa deschidem mai putin cuptorul si sa ne dorim gustari rapide si delicioase. Dar chiar si pe caldurile astea, eu una tot as aprinde putin cuptorul…putin…doar 20 de minute :). Pentru o tarta ca aceasta, va spun sincer ca merita! Pentru ca este usoara, se prepara rapid, nu este deloc greu de pregatit, este subtire si crocanta in acelasi timp…este divina!
Ca fructe, pentru aceasta tarta, puteti alege ce doriti. Eu am ales piersicile in compot de la Sun Food si bine am facut caci mi-au placut mult cum au iesit!
Ingrediente pentru 2 tarte patrate:
(latura de 20 cm)
400 g aluat de foietaj preparat in casa (sau cumparat)
250 g ricotta
1 galbenus ou
70 g zahar
30 g amidon
2 lingurite zahar vanilat
pentru topping:
1 galbenus ou
1 lingurita lapte
1 lingura zahar

 

 

Pentru inceput incingeti cuptorul la 190 grade Celsius. Impartiti aluatul de foietaj in 2 parti egale.
Presarati planul de lucru cu putina faina.
Cu ajutorul unui sucitor intindeti prima parte de aluat intr-un patrat cu latura de 25 cm.

 

 

 Transferati foaia de aluat pe o tava de copt acoperita cu hartie de copt

 

Cu ajutorul unui cutit crestati aluatul trasand linii, dar avand grija sa lasati o margine de 2 cm.
Intr-un castron amestecati branza ricotta bine scursa, galbenusul de ou, zaharul, zaharul vanilat si amidonul.

 

 

Amestecati totul bine pana ce obtineti o crema pufoasa.

 

Intindeti o jumatate din cantitatea de crema pe suprafata aluatului, oprindu-va la linia crestata.

 

Scurgeti bine piersicile din compot, tamponati-le cu servet de bucatarie

 

 

Taiati-le feliute subtiri si asezati-le peste crema de ricotta

 

Ungeti marginile tartei cu galbenusul ramas amestecat cu lapte.

 

 

iar la sfarsit presarati zahar pe toata suprafata tartei.
Repetati procedeul si cu cealalta tarta.

 

Dati tartele la cuptorul  incins pentru 20 de minute pana ce aluatul se umfla frumos si este auriu. Pentru un aspect “parlit”, dupa ce ati scos tarta din cuptor, puteti presara din nou putin zahar pe suprafata fructelor si sa-l caramelizati usor cu ajutorul unei torte de bucatarie. Daca nu aveti o torta de bucatarie, atunci optati pentru functia grill a cuptorului pentru 2-3 minute.
Puteti servi tarta calda alaturi de o cupa generoasa de inghetata

 

 Sau puteti raci tarta la temperatura camerei, dupa care sa o lasati la frigider pentru 1 ora si atunci veti obtine un desert delicios si racoritor.
Oricum ati proceda, va asigur ca tarta este la fel de buna si delicioasa!

 

Enjoy!
Previous articleMochi cu cirese si ceai matcha
Next articleTapioca cu piersici si inghetata de banane
Andreea
Povestea Andreea’s Chinesefood a început din dragoste pentru limba chineză, cultura și mâncarea chinezească. În cei doi ani petrecuți în China, am gustat zeci de preparate chinezești care mi-au încântat papilele și m-au făcut să îmi doresc să aflu ce arome și savori se ascund într-un bol de mâncare. Așa m-am hotărât să intru în bucătăriile restaurantelor din China și să privesc bucătarii când îmi gătesc mâncarea. În acest fel am cunoscut multe din secretele bucătăriei chinezești și m-am îndrăgostit iremediabil de arta culinară chineză. Vă aștept aici cu povești, tradiții și delicii chinezești, cu iubire și pasiune pentru gătit!

2 COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

three × 2 =