Bombonele cu migdale

3
2333
image_pdfimage_print

 

 

 

Pe cat de bune sunt aceste bombonele, pe atat de repede se fac, insa ceea ce este mai tragic este faptul ca se mananca si mai repede. Prima data cand am facut aceste bombonele, le-am combinat cam cu ce am avut prin casa. Cu timpul insa, am perfectionat reteta si am ajuns la ceea ce se vede mai sus. Eu una sunt foarte multumita de ele, iar toti cei care au gustat aceste bombonele au zis ca nu ar mai adauga si nici nu ar mai scoate niciun ingredient la ele.
Ne trebuiesc urmatoarele:
20 biscuitei amaretti
1 1/2 ceasca fulgi cereale cu nuci si migdale
10 biscuiti populari
3 linguri cacao
2 lingurite miere
3 linguri lichior ciocolata
1 lingurita extract de migdale
iar pentru hainuta bomboanelor:
fistic macinat
cacao
zahar pudra
nuca cocos colorata
orice altceva va mai place:)
fulgii cu nuci si migdale pe care i-am ales eu au fost acestia si va sfatuiesc sa-i folositi pentru ca dau o textura crocanta bombonelelor
ii macinam in robotul de bucatarie

 

la fel procedam si cu biscuiteii amaretti si cu biscuitii populari

 

ii punem pe toti laolalta

 

adaugam peste ei cacaoa
 adaugam mierea, lichiorul de ciocolata si extractul de migdale
miere si lichior de ciocolata puteti folosi de care va place, insa va sfatuiesc din tot sufletul sa folositi acest extract de migdale. Odata ce il veti incerca nu va veti mai intoarce niciodata la esenta cunoscuta de migdale! Este un extract natural care pastreaza aroma caracteristica a samburilor de migdale, de cea mai buna calitate. O lingurita de extract este de ajuns pentru a aromatiza o prajitura intreaga. Extractul acesta cat si alte multe tipuri de extracte se pot gasi pe Sugarspice.ro.Si cum o veste buna nu vine niciodata singura :), va spun ca in curand o sa urmeze si un concurs care o sa va umple inimile de bucurie :).

 

 

Daca faceti aceste bombonele si pentru copii, atunci inlocuiti lichiorul de ciocolata cu lapte simplu sau lapte condensat. Amestecati bine toate ingredientele pana obtineti o pasta usor lipicioasa. In functie de tipul de fulgi si tipul de biscuiti pe care ii folositi s-ar putea sa fie nevoie de o cantitate mai mare de lapte sau lichior de ciocolata.
din pasta obtinuta formam bilute mici cam cat o nuca

 

imediat trecem bombonelele prin zahar pudra
 sau nuca de cocos colorata

 

fistic macinat

 

 sau cacao
 le asezam in hartiutele lor speciale

 

si le savuram

 

 sunt tare bune!

 

gust pregnant de migdale
 usor alcoolizate 🙂
in hainute colorate si vioaie
se pastreaza in cutii inchise, rezista si o saptamana, desi eu va zic ca la mine s-au mancat in maxim 2 zile! 🙂
eu zic ca o sa va placa la nebunie! Nu uitati ca avem concurs cat de curand!
Stay tuned! 🙂
Previous articleColtunasi chinezesti 饺子
Next articlePui cu ciuperci shiitake proaspete
Povestea Andreea’s Chinesefood a început din dragoste pentru limba chineză, cultura și mâncarea chinezească. În cei doi ani petrecuți în China, am gustat zeci de preparate chinezești care mi-au încântat papilele și m-au făcut să îmi doresc să aflu ce arome și savori se ascund într-un bol de mâncare. Așa m-am hotărât să intru în bucătăriile restaurantelor din China și să privesc bucătarii când îmi gătesc mâncarea. În acest fel am cunoscut multe din secretele bucătăriei chinezești și m-am îndrăgostit iremediabil de arta culinară chineză. Vă aștept aici cu povești, tradiții și delicii chinezești, cu iubire și pasiune pentru gătit!

3 COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here