Biscuiti cu ovaz, unt de arahide si merisoare

4
5641
Fursecurile facute in casa au fost si vor ramane febletea mea. Am asa…o relatie speciala cu ele inca de cand eram mica. Pe vremurile comuniste, cand prin magazine nu se gasea mai nimica, mama reusea, de pe ici, de pe colo, sa faca rost de cate o bucata de unt pe care o transforma intr-un desert delicios. Dar cand facea fursecuri, eu eram cea mai fericita. Erau dulci si crocante, parfumate si delicate.
Acum, dupa atatia ani, din cand in cand, tot as mai rontai cate un biscuite aromat si cu gust de unt. Dar pentru ca intr-un biscuite se pot ascunde calorii nemiloase cu silueta, am compus acesti biscuitei mai putin dulci, insa mai bogati la gust: unt si unt de arahide.
Ingrediente pentru cca 20 biscuiti:
100 g unt moale
100 g zahar brun
1 ou
3 linguri unt de arahide
2 lingurite zahar vanilat
150 g faina integrala
1/2 lingurita praf de copt
1 varf lingurita bicarbonat de sodiu
1 praf sare
100 g migdale tocate
50 g merisoare uscate
75 g fulgi de ovaz
Incingem cuptorul la 185 grade Celsius.
Intr-un castron incapator mixam untul moale la temperatura camerei impreuna cu zaharul brun si zaharul vanilat pana obtinem o crema pufoasa. Adaugam oul si mixam in continuare, dupa care incorporam si untul de arahide. Turnam faina integrala amestecata cu praful de copt,  bicarbonatul si sarea, amestecam totul pana obtinem un aluat omogen.
Peste compozitia formata adaugam migdalele tocate, merisoarele si fulgii de ovaz si amestecam totul usor cu o lingura sau o spatula.
Din compozitia formata luam cate o lingura si modelam bilute de aluat pe care le aplatizam cu podul palmei. Le punem pe o tava acoperita cu hartie de copt.
Dam biscuitii la cuptor pentru 10-12 minute pana ce s-au rumenit usor.
Ii scoatem pe un gratar de bucatarie si ii lasam sa se raceasca complet.
Ii putem servi alaturi de un pahar cu lapte sau dimineata la cafeluta. Se pastreaza in cutii de metal si rezista chiar si 2 saptamani! La noi n-au rezistat nemancati mai mult de 2 zile :).
Enjoy!
Previous articleSupa de creveti cu curry rosu
Next articlePavlova cu ananas si rodii
Andreea
Povestea Andreea’s Chinesefood a început din dragoste pentru limba chineză, cultura și mâncarea chinezească. În cei doi ani petrecuți în China, am gustat zeci de preparate chinezești care mi-au încântat papilele și m-au făcut să îmi doresc să aflu ce arome și savori se ascund într-un bol de mâncare. Așa m-am hotărât să intru în bucătăriile restaurantelor din China și să privesc bucătarii când îmi gătesc mâncarea. În acest fel am cunoscut multe din secretele bucătăriei chinezești și m-am îndrăgostit iremediabil de arta culinară chineză. Vă aștept aici cu povești, tradiții și delicii chinezești, cu iubire și pasiune pentru gătit!

4 COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

17 − two =