Cupcakes cu lamaie si mure

0
2953
image_pdfimage_print
Sunt innebunita dupa orice prajitura sau dulce care contine lamaie. Aroma ei acrisoara si mirosul inconfundabil ma face sa ma indragostesc de acest fruct de fiecare data! Asa ca mi-am zis ca neaparat sa fie un dulce parfumat cu lamaie. Si ca sa nu fie numai si numai lamaie, let’s go nuts si adaugam si…mure! Dezmatul vi-l explic mai jos, dar nu inainte de a preciza faptul ca am dedicat aceste cupcakes dragei mele Kadia cu ocazia concursului cu tematica CUPCAKES.
Pentru briose am folosit:
200 g faina
150 g unt
200 g zahar
3 oua
100 ml iaurt
1 lamaie
1si 1/2 lingurite praf copt
1 praf sare
1 varf lingurita pudra vanilie
Mai intai am incins cuptorul la 170 grade C. Intr-un castron am amestecat faina, sarea si praful de copt. Am ras coaja de la lamaie si am stors sucul de la lamaie. Intr-un alt castron incapator am amestecat untul la temperatura camerei impreuna cu zaharul. Am incorporat ouale pe rand, amestecand bine dupa fiecare.

 

am adaugat sucul si coaja de lamaie
Am adaugat si pudra de vanilie

 

 dupa care am incorporat iaurtul
a urmat faina amestecata cu sarea si praful de copt.
compozitia astfel formata am impartit-o in forma pentru briose tapetata cu hartiute speciale. Am dat briosele la copt pentru aproximativ 25-30 de minute. Le-am scos din forme si le-am lasat sa se raceasca pe un gratar.
Intre timp am pregatit crema de mure:
200 g mure congelate (sau proaspete daca aveti)
100 g zahar
cateva picaturi esenta rom
am pus intr-o craticioara murele impreuna cu zaharul
le-am lasat pe foc pana ce sucul lor a inceput sa scada si s-a format o dulceata. La sfarsit am adaugat esenta de rom, am dat deoparte sa se raceasca.

 

Pentru crema de lamaie am folosit:
200 g ciocolata alba
150 g frisca lichida
sucul si coaja de la 1 lamaie
intr-un castron am pus ciocolata tocata bucati, peste care am adaugat frisca lichida

 

si sucul si coaja de lamaie
am pus castronul la bain marin si am lasat sa se topeasca ciocolata impreuna cu frisca amestecand continuu.
Am turnat crema intr-un castron pe care l-am acoperit cu folie alimentara. Am lasat sa se raceasca complet.
Asamblare:
cu ajutorul unui cutit am taiat miezul brioselor. Capacelul si miezul mi-au ramas mie 🙂 Mmmmm…delicios! 🙂

 

am umplut briosele cu crema de mure racita

 

pe deasupra brioselor am pus cu ajutorul unei linguri crema de lamaie. Nu va spun ce bunatate de crema! The best of all! 🙂 Ce vedeti lipsa in castronel e papat de mine 😀 🙂

 

 Transformare de la briose la cupcakes 🙂
retusul final si…numai bune de mancat! 🙂

 

 

tare parfumate!

 

si citrici-oase 🙂

 

 

o bunatate!
Aaaa…si sa va arat cum arata si pe dinauntru? 🙂
 Iata!

 

 Rezonabil, nu? 🙂

 

Inca una, si ma duc! :0
Enjoy!
Previous articleOmleta chinezeasca cu ceapa verde
Next articleSaratele cu branza Cheddar si cascaval Gruyere
Povestea Andreea’s Chinesefood a început din dragoste pentru limba chineză, cultura și mâncarea chinezească. În cei doi ani petrecuți în China, am gustat zeci de preparate chinezești care mi-au încântat papilele și m-au făcut să îmi doresc să aflu ce arome și savori se ascund într-un bol de mâncare. Așa m-am hotărât să intru în bucătăriile restaurantelor din China și să privesc bucătarii când îmi gătesc mâncarea. În acest fel am cunoscut multe din secretele bucătăriei chinezești și m-am îndrăgostit iremediabil de arta culinară chineză. Vă aștept aici cu povești, tradiții și delicii chinezești, cu iubire și pasiune pentru gătit!