Dupa cum spune si numele, acest tip de mancare chinezeasca contine 4 feluri de ardei de diferite culori si pentru o aroma aparte. Exista si varianta cu carne de pui in caz ca nu va place asa mult carnea de porc.
200 g muschi de porc
1 jumatate ardei rosu
1 jumatate ardei galben
1 jumatate ardei portocaliu
1 jumatate ardei verde
1 praf de sare
1 lingurita ghimbir tocat marunt
2 catei usturoi
150 g amidon de porumb
200 ml ulei pentru prajit
pentru sos:
2 lingurite sos de soia
1 lingurita sos hoisin
100 ml supa clara de carne sau apa
1 lingurita amidon
1 praf sare
Dintr-o lingurita de amidon, cele 2 lingurite de sos de soia, sosul hoisin, sare si supa sau apa formam un sos pe care il punem deoparte.
Punem amidonul pe o farfurie, taiem carnea de porc cubulete si o dam prin amidon.
Intr-o tigaie punem uleiul la incins si prajim bucatile de carne pentru 2-3 minute pana ce sunt rumene pe toate partile.
scoatem bucatelele de carne pe o farfurie si punem deoparte
Intr-un wok incingem o lingurita de ulei si calim usor usturoiul si ghimbirul
adaugam ardeiul taiat cubulete si calim pret cateva minute amestecand incontinuu
adaugam si cubuletele de carne prajite
apoi sosul format mai devreme, amestecam totul la foc iute timp de 1 minut
pana ce sosul din wok incepe sa devina mai gros
Transferam pe un platou
Putem servi ca fel principal alaturi de un bol de orez.