Spanac calit in stil chinezesc

0
6445
image_pdfimage_print

 

Este una dintre cele mai “light” mancaruri chinezesti. In general in China, legumele toate se pregatesc stir-fry, rareori se servesc ca atare, sau daca sunt crude, in general sunt folosite la ornat mancarurile sau platourile. Spre exemplu, spanacul, varza, ardeii si inimile de salata (este un tip de salata, nu din cea verde de la noi), toate acestea se prepara si stir-fry. Eu am ales astazi baby spinach.
Mi-au trebuit urmatoarele ingrediente:
200 g de spanac
2 catei de usturoi
1 bucata mica de ghimbir proaspat
2 lingurite de ulei de susan
2 lingurite de sos de soia
1 lingurita de sos de scoici
1 praf de sare
Se incinge uleiul intr-o tigaie, se adauga usturoiul si ghimbirul tocat marunt, se calesc cateva secunde
apoi se adauga spanacul
acesta va scadea considerabil de mult, se adauga sarea si cele doua sosuri, se mai calesc cateva secunde si se va obtine aceasta consistenta
Se pune pe un platou
Se serveste ca fel intai alaturi de mancaruri pe baza de carne si orez.
Previous articlePui cu caju si broccoli
Next articlePorc cu ardei in patru culori 辣椒猪肉丁
Povestea Andreea’s Chinesefood a început din dragoste pentru limba chineză, cultura și mâncarea chinezească. În cei doi ani petrecuți în China, am gustat zeci de preparate chinezești care mi-au încântat papilele și m-au făcut să îmi doresc să aflu ce arome și savori se ascund într-un bol de mâncare. Așa m-am hotărât să intru în bucătăriile restaurantelor din China și să privesc bucătarii când îmi gătesc mâncarea. În acest fel am cunoscut multe din secretele bucătăriei chinezești și m-am îndrăgostit iremediabil de arta culinară chineză. Vă aștept aici cu povești, tradiții și delicii chinezești, cu iubire și pasiune pentru gătit!