Tartă cu roșii și brânză de capră

12
2355

 

Dragii mei….m-am intors pe blog….dupa o pauza de mai bine de 2 luni.  Intr-un final, m-am decis sa ma intorc aici . Nu, nu am fost plecata nicaieri departe, astfel incat sa nu pot posta retete, am fost plecata intr-o perioada de…convalescenta, de liniste a sufletului. Da, uneori sufletul mai trebuie sa se odihneasca din cand in cand, dupa parerea mea. Si nu degeaba se spune ca atunci cand esti obosit, cel mai bun lucru este sa te odihnesti. De ce incep astazi cu tarta asta? Pentru ca ea imi readuce in minte multe sentimente: de frica, de iubire, de fericire, de confuzie, de extaz, de agonie, de durere, de…cate si mai cate! Pentru ca multe lucruri au inceput cu tarta asta, am decis ca astazi, sa le inchei pe toate cate au fost tot cu aceasta tarta. Sunt bine acum, dragii mei. Un singur sfat va dau: traiti clipa si nu va fie frica de nimic!
Ingrediente:
Pentru crusta cu diametrul de 26 cm:
300 g faina
150 g unt RECE taiat cubulete
1 galbenus de ou
30 ml apa cu gheata
1 lingurita oregano uscat
1 lingurita busuioc uscat
1 praf de sare
Pentru umplutura:
300 g iaurt grecesc
150 g branza de capra cu condimente
2 oua
50 g masline kalamata
5-6 rosii deshidratate
5-6 rosii cherry
1 praf sare
1 praf piper

 

Intr-un blender incapator, puneti untul RECE taiat bucati, faina, galbenusul de ou, sarea, oregano si busuiocul uscat. Porniti blenderul si mixati totul timp de 30 de secunde pana ce toate se amesteca si obtineti firmituri un aluat nisipos. Adaugati galbenusul de ou si apa rece. Mai pulsati cateva secunde pana obtineti un aluat care se strange de pe marginile blenderului. Aplatizati aluatul obtinut cu podul palmei, inveliti-l in folie alimentara si dati-l la frigider pentru o ora.

 

 

Intindeti aluatul in forma pentru tarta

 

intepati aluatul din loc in loc cu ajutorul furculitei
Incingeti cuptorul la 190 de grade Celsius, acoperiti aluatul cu hartie de copt, iar peste hartie presarati boabe de fasole. Dati tava la cuptor pentru 15 minute

 

Intre timp pregatiti ingredientele pentru umplutura:

 

 

Intr-un bol puneti iaurtul, ouale intregi, sarea si piperul

 

amestecati totul cu ajutorul unui tel

 

scoateti tarta din cuptor, indepartati hartia de copt si boabele de fasole. Turnati umplutura in tarta. Pe deasupra presarati branza de capra taiata feliute, maslinele kalamata fara samburi si rosiile deshidratate taiate bucati.

 

Taiati rosiile cherry in jumatati si adaugati-le la sfarsit.

 

dati tarta la cuptor pentru 35-40 de minute pana se rumeneste frumos pe deasupra

 

 

Lasati sa se racoreasca la temperatura camerei pentru 10 minute, dupa care scoateti-o din tava si asezati-o pe platou sa pe un tocator de lemn

 

 

Taiati felii generoase si serviti calda sau rece

 

sau alaturi de o salata mare

 

 Poate fi servita ca aperitiv sau ca fel principal

 

Enjoy!
Previous articleÎn decembrie, împreună cu Electrolux, dăruim bucurie!
Next articleSupa chinezeasca de creveti cu taitei
Andreea
Povestea Andreea’s Chinesefood a început din dragoste pentru limba chineză, cultura și mâncarea chinezească. În cei doi ani petrecuți în China, am gustat zeci de preparate chinezești care mi-au încântat papilele și m-au făcut să îmi doresc să aflu ce arome și savori se ascund într-un bol de mâncare. Așa m-am hotărât să intru în bucătăriile restaurantelor din China și să privesc bucătarii când îmi gătesc mâncarea. În acest fel am cunoscut multe din secretele bucătăriei chinezești și m-am îndrăgostit iremediabil de arta culinară chineză. Vă aștept aici cu povești, tradiții și delicii chinezești, cu iubire și pasiune pentru gătit!

12 COMMENTS

    • Ana, povestea asta a fost una tare ciudata. Sincer, nu imi doresc sa ma mai intalnesc cu ea vreodata…O sa incerc sa fiu mai prezenta pe blog de aici incolo. Pup!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

5 + 7 =