Dragii mei….m-am intors pe blog….dupa o pauza de mai bine de 2 luni. Intr-un final, m-am decis sa ma intorc aici . Nu, nu am fost plecata nicaieri departe, astfel incat sa nu pot posta retete, am fost plecata intr-o perioada de…convalescenta, de liniste a sufletului. Da, uneori sufletul mai trebuie sa se odihneasca din cand in cand, dupa parerea mea. Si nu degeaba se spune ca atunci cand esti obosit, cel mai bun lucru este sa te odihnesti. De ce incep astazi cu tarta asta? Pentru ca ea imi readuce in minte multe sentimente: de frica, de iubire, de fericire, de confuzie, de extaz, de agonie, de durere, de…cate si mai cate! Pentru ca multe lucruri au inceput cu tarta asta, am decis ca astazi, sa le inchei pe toate cate au fost tot cu aceasta tarta. Sunt bine acum, dragii mei. Un singur sfat va dau: traiti clipa si nu va fie frica de nimic!
Ingrediente:
Pentru crusta cu diametrul de 26 cm:
300 g faina
150 g unt RECE taiat cubulete
1 galbenus de ou
30 ml apa cu gheata
1 lingurita oregano uscat
1 lingurita busuioc uscat
1 praf de sare
Pentru umplutura:
300 g iaurt grecesc
150 g branza de capra cu condimente
2 oua
50 g masline kalamata
5-6 rosii deshidratate
5-6 rosii cherry
1 praf sare
1 praf piper
300 g iaurt grecesc
150 g branza de capra cu condimente
2 oua
50 g masline kalamata
5-6 rosii deshidratate
5-6 rosii cherry
1 praf sare
1 praf piper
Intr-un blender incapator, puneti untul RECE taiat bucati, faina, galbenusul de ou, sarea, oregano si busuiocul uscat. Porniti blenderul si mixati totul timp de 30 de secunde pana ce toate se amesteca si obtineti firmituri un aluat nisipos. Adaugati galbenusul de ou si apa rece. Mai pulsati cateva secunde pana obtineti un aluat care se strange de pe marginile blenderului. Aplatizati aluatul obtinut cu podul palmei, inveliti-l in folie alimentara si dati-l la frigider pentru o ora.
Intindeti aluatul in forma pentru tarta
intepati aluatul din loc in loc cu ajutorul furculitei
Incingeti cuptorul la 190 de grade Celsius, acoperiti aluatul cu hartie de copt, iar peste hartie presarati boabe de fasole. Dati tava la cuptor pentru 15 minute
Intre timp pregatiti ingredientele pentru umplutura:
Intr-un bol puneti iaurtul, ouale intregi, sarea si piperul
amestecati totul cu ajutorul unui tel
scoateti tarta din cuptor, indepartati hartia de copt si boabele de fasole. Turnati umplutura in tarta. Pe deasupra presarati branza de capra taiata feliute, maslinele kalamata fara samburi si rosiile deshidratate taiate bucati.
Taiati rosiile cherry in jumatati si adaugati-le la sfarsit.
dati tarta la cuptor pentru 35-40 de minute pana se rumeneste frumos pe deasupra
Lasati sa se racoreasca la temperatura camerei pentru 10 minute, dupa care scoateti-o din tava si asezati-o pe platou sa pe un tocator de lemn
Taiati felii generoase si serviti calda sau rece
sau alaturi de o salata mare
Poate fi servita ca aperitiv sau ca fel principal
Enjoy!
Tarta asta e la fel de colorată ca și viețile noastre. Aș vrea eu să nu-mi fie frică de nimic, dar din păcate mi-e frică de prea multe lucruri.
Draga mea, din pacate, frica face si ea parte din sentimentele noastre. Este normal sa ne fie frica, totul este sa trecem peste si sa fim fericiti din nou.
Superbe poze!Grozava tarta!
Multumesc tare mult, Victor! 🙂
Arata grozav si, daca mai are si o poveste in spate, sigur e si delicioasa…..ma bucur ca ai revenit, imi place cand esti activa pe blog…
Ana, povestea asta a fost una tare ciudata. Sincer, nu imi doresc sa ma mai intalnesc cu ea vreodata…O sa incerc sa fiu mai prezenta pe blog de aici incolo. Pup!
Ador tartele sarate iar asta a ta cu ingredientele pe care le are este exact pe gustul meu. Pupici. <3
Si mie imi plac tartele sarate mai mult decat cele dulci! Pup!
Bine ai revenit sanatoasa !
Bine te-am regasit, Pansy! Pup!
Ma bucur ca ai depasit momentul. Tarta e de nota 10.
Hugs!
Multumesc, Mihaela! Da, am depasit momentul, sunt ok acum. Haide la o feliuta de tarta :).