Este una dintre cele mai bune si mai simple mancaruri chinezesti! Desi despre curry nu putem spune ca este un ingredient reprezentativ pentru China, el totusi se foloseste si aici. Am putea numi acest fel un tip de mancare “modern” deoarece, el cu siguranta este un imprumut in bucataria chineza, cel mai probabil din Japonia sau India. Prin urmare, nu este o mancare traditional chinezeasca, insa se regaseste din ce in ce mai mult pe mesele chinezilor printre celelalte tipuri de mancaruri. Ceea ce este atipic chinezesc la acest fel de mancare este in primul rand pasta curry si in al doilea rand, cartoful. Daca ati observat, chinezul nu se da in vant dupa cartof, si in general gateste destul de putin aceasta leguma. Asta pentru ca el considera cartoful ca fiind prea satios, socotind ca nu se potriveste nicicum cu orezul, in plus, continutul de amidon creste vertiginos intr-o astfel de combinatie culinara. Cu toate acestea, chinezul nu uraste cartoful, ci il combina din cand in cand cu diverse alte legume sau carne. Prima data am mancat acest tip de mancare in Cambogia si mi-a placut tare mult. Atunci cand m-am intrors in China am descoperit cu mare bucurie ca si chinezii pot prepara mancarurile pe baza de curry la fel de bine ca si vecinii lor! Va asigur ca si voua o sa va placa la fel de mult, mai ales ca toate ingredientele sunt accesibile, odata ce ati gasit si pasta de curry, sau praful de curry. Daca totusi nu gasiti pasta de curry, atunci puteti inlocui cu incredere 3 lingurite praf de curry amestecat cu 1 lingurita de amidon.
Ne trebuiesc urmatoarele:
1 piept de pui dezosat
3 cartofi medii
1 morcov
1 ceapa alba
50 ml ulei
3 linguri pasta de curry verde
100 ml apa
1 mana nuci caju
Morcovii si cartofii ii taiem in feliute subtiri
puiul in fasii, iar ceapa in cubulete
intr-o tigaie prajim in ulei fasiile de pui, pana se rumenesc usor, le scoatem pe un servet de bucatarie si le punem deoparte
in wok incingem o lingurita de ulei si adagam cartofii, morcovii si ceapa
le prajim usor cateva minute pana ce cartoful capata o culoare aurie placuta
adaugam si bucatile de pui prajite
stingem totul cu apa si lasam cateva secunde
pasta de curry este aceasta. Am gasit-o in Mega Image si desi aceasta este de origine japoneza, va sfatuiesc sa o luati cu cea mai mare incredere caci are un gust veritabil de curry verde si nu foarte iute. Are exact gustul pe care mi-l amintesc eu in acele mancaruri. Daca totusi nu gasiti pasta de curry, atunci amestecati 3 lingurite de praf curry cu 1 lingurita amidon si adaugati-le amestecului din tigaie, si amestecati pana ce sosul se ingroasa.
acest curry nu este aproape deloc picant asa ca puteti adauga chiar mai mult daca va place.
mai lasam totul pe foc pana se ingroasa sosul
dupa care adaugam nucile caju si stingem focul
amestecam usor cu spatula si gata
putem servi
putem face o exceptie sa il servim alaturi de o portie de orez, sau chiar sa-l consumam ca atare
este atat de bun incat o sa mai doriti o portie!
iar nucile caju ii dau o nota aparte!
un deliciu!
Enjoy!
Ce rea esti …. cica "puteti servi" ??? si sa aveti pofta !!! Pai avem cu carul, dar mancarea e la tine acasa !!! :))) Off… dididasii aia …;)) Cate arome in mancarea ta!! yammmyy.. Pupici
Andreea, pasta de curry verde o pot inlocui cu pasta de curry rosie? Am prin casa, tot de la Mega Image luata si as vrea sa incerc asa…de lene sa nu mai duc sa iau pasta de curry verde!!! Ce zici?
Anto draga, la ce chestii bune faci tu, ale mele palesc in fatza ta! Iar cat despre adidasi…neaparat trebuie sa facem schimb de ei! :))
Mirela, reteta aceasta nu am incercat-o cu pasta de curry rosie. Curry rosu este mai picant si este thailandez, acesta verde este doar "mild" asa cum scrie si pe borcan. In China si Cambogia am mancat acest tip de mancare cu curry verde care nu era deloc picant. Dar ma gandesc ca nici cu rosu nu iese rau. Nu stiu insa despre cartof ce sa spun, cum ar putea iesi in combinatie cu curry rosu…
Ai dreptate, nu ma gandisem la combinatia cu cartof. E, se pare ca dau o fuga pana la Mega Image pana la urma!!! :))))
La mine aici a iesit soarele dupa asa ploaie, parca imi vine si mie sa ma duc in Mega Image :))
Cred ca e o incantare gustativa acest curry!!!
🙂
La ce bine arata, mai ca as dori o portie!
Ce bun trebuie sa fie,merita incercat!pupicei!
Te mai stresez cu o intrebare: caju sa fie crud sau prajit? Am luat o cutie din ala crud. Daca trebuie prajit cum fac? Il pun in tigaie si il prajesc?
eu am avut niste pasta verde de curry,thailandeza sau indiana si era verde verde,nu galbena.am si o reteta de pasta verde dar nu am incercat-o inca.oricum cred ca iesit un curry aromat si gustos.
Marcel, ai dreptate. Este o incantare pentru papilele gustative! Poti sa-l incerci, nu-ti face rau la glicemie 🙂
Adela, pentru tine, o portie se gaseste oricand! :)Pup.
Flori, acest curry este foarte bun! Trebuie neaparat sa fac si eu prajiturica aceea ta cu fructe, de cand am vazut-o, mi-a ramas gandul numai la ea! 🙂
Mirela, caju e bine sa fie un pic prajit, da un gust special mancarii. Da, il prajesti usor in tigaie fara adaos de grasime.
Pansy, curry asta este verzui, iar dupa gatit, capata o culoare usor galbuie, cam ca mustarul. Din acela verde, verde nu am gasit. Insa am fost foarte multumita de rezultat. Sper sa incerci si tu varianta aceasta. Pup.
Delicios! as fi vrut sa pot servi!
Draga mea, Andreea Elena, e foarte simplu de facut, daca gasesti acel curry poti sa-l faci acasa si sa-l servesti in cateva minute.
Intrebare: Cu ce se poate inlocui vinul de orez? Merge cu vermut?
Cu un alcool mai tare dar fara miros. Poate fi si cognac, dar dupa cum spuneam, fara miros ca sa nu altereze gustul mancarii.