Omleta cu ciuperci si porumb la cuptor

14
498

 

Varianta mai putin calorica, sa zicem asa :), a simplei omlete de dimineata. Avantajul e ca e mult mai usoara, nu are ulei si poate fi consumata si a doua zi. In plus, putem pune in ea cam ce gasim prin frigider si prin camara. Eu am gasit urmatoarele:

6 oua
200 g ciuperci
150 g porumb dulce
150 g telemea
150 g cascaval (afumat am pus eu)
75 ml smantana dulce
2 lingurite unt
1 lingura pesmet
sare, piper
marar
Am taiat ciupercile felii mai mari

 

 

le-am pus la calit intr-o lingurita de unt, le-am sarat si piperat si le-am lasat la calit pana a scazut tot lichidul pe care si-l lasasera

 

 

 branza am dat-o pe razatoarea cu ochiuri mari

 

cascavalul razatoarea cu ochiuri mici 🙂

 

am separat galbenusurile de albusuri, galbenusurile le-am amestecat cu smantana lichida
am adaugat ciupercile calite

 

apoi porumbul

 

branza rasa
cateva linguri din cascavalul ras
si apoi mararul tocat marunt
albusurile le-am batut spuma cu un praf de sare si le-am adaugat incet compozitiei de galbenusuri

 

am uns o tava de tarta cu unt si am tapetat-o cu pesmet

 

 

am turnat compozitia in ea

 

 

iar deasupra am presarat cascavalul ras
am dat la cuptorul incins pentru 25 de minute, a rezultat asta:

 

eu am lasat-o la cuptor sa se rumeneasca bine, dar daca doriti o puteti lasa mai mult, va iesi un pic mai palida 🙂

 

 dupa cateva minute s-a mai lasat un pic (ceea ce este si normal) dar nu foarte mult

 

am taiat o feliuta cat era calda caci nu mai rezistam 🙂

 

si mi-a placut tare mult

 

am servit si a doua zi din ea si a fost la fel de buna si calda si rece

 

data viitoare am sa incerc si cu alte variante, eventual ardei, broccoli…
Enjoy!
Previous articlePui cu curry si caju 咖喱鸡
Next articlePrajitura cu banane si ciocolata
Andreea
Povestea Andreea’s Chinesefood a început din dragoste pentru limba chineză, cultura și mâncarea chinezească. În cei doi ani petrecuți în China, am gustat zeci de preparate chinezești care mi-au încântat papilele și m-au făcut să îmi doresc să aflu ce arome și savori se ascund într-un bol de mâncare. Așa m-am hotărât să intru în bucătăriile restaurantelor din China și să privesc bucătarii când îmi gătesc mâncarea. În acest fel am cunoscut multe din secretele bucătăriei chinezești și m-am îndrăgostit iremediabil de arta culinară chineză. Vă aștept aici cu povești, tradiții și delicii chinezești, cu iubire și pasiune pentru gătit!

14 COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

two × two =