Prajitura cu banane si ciocolata

0
31759
image_pdfimage_print
Spuneam eu atunci cand am postat Prajitura cu banane ca imi plac foarte mult bananele. Azi nu ma dezmint de la acest lucru :), ba chiar vin sa intaresc afirmatia. Prajiturica am facut-o mai demult, azi este doar o dulce amintire, dar nu pentru mult timp, caci am s-o repet cat de curand. Pentru ca am pus o poza si pe Facebook si am primit ceva Like-uri la ea, am zis sa postez reteta si aici. Ce sa spun, ingredientele sunt un adevarat dezmat, iar rezultatul este chiar mama dezmatului! Ideea e ca prajiturica se face foarte repede, nu este pretentioasa deloc, in plus iese destul de multa. De la inceput va spun ca este nevoie de 2 castroane mai mari (eu una nu am fost pregatita pentru asa ceva si am fost la limita sa dau compozitia pe afara 🙂  ) si o tava cam de 25×23 cm. Nu uitati sa folositi cea mai buna ciocolata cu lapte din cate s-au vazut caci ea da o savoare aparte prajituricii. Gustul este ceva divin, o textura densa, cu gust discret de banane, iar deasupra un ganache de ciocolata delicios! Despre ganache vorbim mai incolo 😉
Intr-un castron (cel cu ingredientele umede) punem urmatoarele:
2 oua
250 ml apa calduta
120 ml lapte
120 ml ulei
3 banane foarte coapte
1 baton vanilie (sau esenta de vanilie)
in celalat castron cu ingrediente uscate punem:
250 g zahar
275 g faina
75 g cacao
1 1/2 lingurita praf de copt
1 1/2 bicarbonat de sodiu
1/2 lingurita sare
Dupa cum spuneam:
incingem cuptorul la 180 grade C
intr-un castron cernem si amestecam toate ingredientele uscate
in celalalt castron zdrobim bananele cu ajutorul unei furculite
despicam batonul de vanilie, ii scoatem semintele si le punem peste banane, adaugam laptele si uleiul
apoi ouale batute si apa
toata compozitia o adaugam in castronul cu ingredientele uscate

 

amestecam bine cu telul si turnam totul intr-o tava unsa bine cu unt
dam la cuptorul incins pentru 40 de minute si lasam sa se raceasca

 

intr-un castron punem asa:
250 g ciocolata cu lapte (neaparat cea mai buna)
150 g smantana lichida (cu grasime 32%)
1 lingurita unt
la microunde aducem la punctul de fierbere smantana lichida, o luam de pe foc si adaugam in ea ciocolata taiata bucati si bucatica de unt
amestecam bine pana se dizolva ciocolata, lasam la racit, si turnam peste prajiturica rece…
iar de aici incolo, nu va mai ghidez, ca stiti singurei ce sa faceti mai departe…:))

 

este infernal de buna!

 

densa, dar catifelata
intr-o criza de creatie, eu am pus niste nuci prajite pe deasupra
dar va asigur ca nu este nevoie

 

prajiturica este indeajuns de buna asa cum este

 

 

va las sa o savurati in liniste

 

Enjoy!
Previous articleOmleta cu ciuperci si porumb la cuptor
Next articleCireşe în aluat tempura
Povestea Andreea’s Chinesefood a început din dragoste pentru limba chineză, cultura și mâncarea chinezească. În cei doi ani petrecuți în China, am gustat zeci de preparate chinezești care mi-au încântat papilele și m-au făcut să îmi doresc să aflu ce arome și savori se ascund într-un bol de mâncare. Așa m-am hotărât să intru în bucătăriile restaurantelor din China și să privesc bucătarii când îmi gătesc mâncarea. În acest fel am cunoscut multe din secretele bucătăriei chinezești și m-am îndrăgostit iremediabil de arta culinară chineză. Vă aștept aici cu povești, tradiții și delicii chinezești, cu iubire și pasiune pentru gătit!