Prajitura cu banane si ciocolata

35
9434
Spuneam eu atunci cand am postat Prajitura cu banane ca imi plac foarte mult bananele. Azi nu ma dezmint de la acest lucru :), ba chiar vin sa intaresc afirmatia. Prajiturica am facut-o mai demult, azi este doar o dulce amintire, dar nu pentru mult timp, caci am s-o repet cat de curand. Pentru ca am pus o poza si pe Facebook si am primit ceva Like-uri la ea, am zis sa postez reteta si aici. Ce sa spun, ingredientele sunt un adevarat dezmat, iar rezultatul este chiar mama dezmatului! Ideea e ca prajiturica se face foarte repede, nu este pretentioasa deloc, in plus iese destul de multa. De la inceput va spun ca este nevoie de 2 castroane mai mari (eu una nu am fost pregatita pentru asa ceva si am fost la limita sa dau compozitia pe afara 🙂  ) si o tava cam de 25×23 cm. Nu uitati sa folositi cea mai buna ciocolata cu lapte din cate s-au vazut caci ea da o savoare aparte prajituricii. Gustul este ceva divin, o textura densa, cu gust discret de banane, iar deasupra un ganache de ciocolata delicios! Despre ganache vorbim mai incolo 😉
Intr-un castron (cel cu ingredientele umede) punem urmatoarele:
2 oua
250 ml apa calduta
120 ml lapte
120 ml ulei
3 banane foarte coapte
1 baton vanilie (sau esenta de vanilie)
in celalat castron cu ingrediente uscate punem:
250 g zahar
275 g faina
75 g cacao
1 1/2 lingurita praf de copt
1 1/2 bicarbonat de sodiu
1/2 lingurita sare
Dupa cum spuneam:
incingem cuptorul la 180 grade C
intr-un castron cernem si amestecam toate ingredientele uscate
in celalalt castron zdrobim bananele cu ajutorul unei furculite
despicam batonul de vanilie, ii scoatem semintele si le punem peste banane, adaugam laptele si uleiul
apoi ouale batute si apa
toata compozitia o adaugam in castronul cu ingredientele uscate

 

amestecam bine cu telul si turnam totul intr-o tava unsa bine cu unt
dam la cuptorul incins pentru 40 de minute si lasam sa se raceasca

 

intr-un castron punem asa:
250 g ciocolata cu lapte (neaparat cea mai buna)
150 g smantana lichida (cu grasime 32%)
1 lingurita unt
la microunde aducem la punctul de fierbere smantana lichida, o luam de pe foc si adaugam in ea ciocolata taiata bucati si bucatica de unt
amestecam bine pana se dizolva ciocolata, lasam la racit, si turnam peste prajiturica rece…
iar de aici incolo, nu va mai ghidez, ca stiti singurei ce sa faceti mai departe…:))

 

este infernal de buna!

 

densa, dar catifelata
intr-o criza de creatie, eu am pus niste nuci prajite pe deasupra
dar va asigur ca nu este nevoie

 

prajiturica este indeajuns de buna asa cum este

 

 

va las sa o savurati in liniste

 

Enjoy!
Previous articleOmleta cu ciuperci si porumb la cuptor
Next articleCireşe în aluat tempura
Andreea
Povestea Andreea’s Chinesefood a început din dragoste pentru limba chineză, cultura și mâncarea chinezească. În cei doi ani petrecuți în China, am gustat zeci de preparate chinezești care mi-au încântat papilele și m-au făcut să îmi doresc să aflu ce arome și savori se ascund într-un bol de mâncare. Așa m-am hotărât să intru în bucătăriile restaurantelor din China și să privesc bucătarii când îmi gătesc mâncarea. În acest fel am cunoscut multe din secretele bucătăriei chinezești și m-am îndrăgostit iremediabil de arta culinară chineză. Vă aștept aici cu povești, tradiții și delicii chinezești, cu iubire și pasiune pentru gătit!

35 COMMENTS

  1. am facut si eu o reteta asemanatoare cu banane,a ta insa arata extraordinar.parca ai taiat-o cu laserul.foarte greu am gasit butonul cu comentarii,la mine cel putin nu se vedea de loc,abia cand am selectat am vazut unde este.poate ar trebui sa schimbi culorile textului.sau o fi ceva la mine de nu se vede,nu stiu.

  2. Bine, Anto, o sa le las mai mari. Dar daca n-o sa-mi iasa vreo poza care sa-mi placa, fii sigura ca am sa vin peste tine sa-mi faci tu poza la preparat! 😛 Asa o sa am si eu ce ma lauda 🙂 Pup dulce, draga mea!

  3. Pansy, multumesc de vizita!Prajiturica este tare buna, mie mi-a placut mult si s-a taiat foarte bine singura, nu am taiat-o cu nimic special :). Am zis ca odata cu vara sa aerisesc si eu un pic blogul, dar nu-mi ies toate bine. Inca mai buchisesc la setari pe aici. Multumesc pentru observatia cu butonul, aveai mare dreptate, se gasea destul de greu, am modificat acum, sper sa fie ok. Daca mai gasesti chestii care nu sunt la locul lor, sa-mi zici. Imi esti de mare ajutor! Iti multumesc inca o data! Pup.

  4. as face si eu prajitura asta dar la o tava asa mica nu e prea multa crema din 200 de ciocolata si 200 de frisca`nu iese prea multa crema?

  5. Anonim, eu zic ca tava aceasta a fost potrivita pentru prajitura. Din ciocolata si frisca a iesit un ganache, care lasat 30 de minute la frigider iese ca o crema densa. Intins peste prajitura, va rezulta un strat mai gros de "crema" din aceasta. Succes!

  6. wow prajitura arata foarte bine.Dar eu am o adevarata nelamurire cu indregientele mai exact la crema ganache:deci daca ati zis ca tava e de 25×23 si ati folosit 250 frisca cu 250 ciocolata trebuia sa iasa cel putin de 2 degete crema repet la o tava asa de mica deci sunt in mari dubii..aceleasi ingrediente de crema folosite la o tava de 42X29 a ieshit ditamai crema la doamna Miha http://dulciurifeldefel.blogspot.com/2011/08/negresa-cu-crema-de-ciocolata.html
    vreau sa o fac dar e foarte enigmatica toata treaba asta

  7. Ma scuzati nu exact aceleasi ingrediente sunt la doamna Miha ci chiar mai putin 200 cu 200 si repet dansa a folosit o tava foarte mare si a ieshit ditamai crema.Poate ma puteti ajuta..trebuie sa existe o explicatie

  8. este a doua oara cand fac reteta aceasta…prima data am topit ciocolata…dar astazi am glazurat cu nutella…eu personal n-am respectat exact ingredientele din reteta…compozitia pentru blat mi s-a parut prea lichida..asa ca am mai adaugat ceva faina…deci raluca nu prea cred ca trebuie neaparat sa respecti exact totul…poti foate bine sa mai si improvizezi…prajitura este foarte buna…dar dupa o noapte la frigider este mortalaaaaa….:P

  9. buna.ma bate gandul sa incerc si eu reteta asta ca mi se pare grozava. spune-mi te rog ce fel de smantana lichida sa pun? frisca lichida sau ce? pot sa o pun pe foc si nu la microunde,caci nu stiu cat s-o las in cuptor ca sa ajunga la punctul de fierbere.ms

    • Da, frisca lichida. Adica smantana aceea la cutie speciala pentru frisca. O incalzesti maxim 20 de secunde la microunde, sau o pui intr-un ibricut pe foc foarte mic si o lasi aproape 1 minut. Dupa care pui ciocolata tocata bucati. Amesteci si torni peste prajitura. Pup!

  10. O prajitura simpla cu un gust divin. Am sa incerc si eu reteta ta..am mai facut cioco cu banane insa cred ca a ta este mult mai buna :). te anunt dupa ce o fac. te pup

  11. Am facut si eu astazi prajitura asta, aveam prea multe banane coapte si suna bine combinatia cu multa cioco :),dar am pus doar 250 g de zahar
    Este intr-adevar foarte buna! Astept sa vad cum e maine, dupa o zi la frigider 😀

  12. N-am mai rezistat si am facut-o si eu!Iti dau dreptate,infernal de buna,ai mei sunt ciocolatosi inraiti si au fost super incantati!Multumesc pentru reteta,absolut delicioasa!Pupici multi Andreea!<3

  13. Trebuie sa fac o prajitura pt. a-i servi pe copiii de la biblioteca unde sunt voluntara. Scrie ca iese multa. Te rog, chiar 1/2 de l de lichide? Nu trebuie sa esuez. Multumesc!

  14. Mihaela, nu stiu cati copii ai acolo la biblioteca. Eu am folosit o tava de 25×23 cm, si destul de inalta. Poti face prajitura si intr-o tava mai larga si va iesi mai putin inalta. Daca o tai bucatele mai mici, pot iesi cam 50-60 de bucatele. Sau poti face mai multa compozitie: adaugi inca 1 banana, 50 ml ulei, 1 ou si inca 100 g faina. Intr-adevar, atunci cand o torni in tava, compozitia este destul de lichida, dar se coace destul de bine. Mult succes!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

2 × 2 =