Varza chinezeasca cu ardei si ciuperci urechi de lemn

8
3720
Pe calduri ca acestea sigur nimeni nu are chef de gatit! mancam cat mai light si daca s-ar putea mai deloc. Iata ca si chinezii au mancarurile lor usoare si fara sosuri. Varza este una dintre legumele preferate ale chinezului, cat si ardeii, iar ciupercile urechi de lemn sunt foarte apreciate.
1/2 varza chinezeasca
1 ardei gras rosu
4-5 ciuperci urechi de lemn uscate
3 catei de usturoi
2 lingurite ulei vegetal
1 lingurita ulei de susan
1 lingurita sos de soia
1 lingurita sos hoisin (optional)
sare, piper
si ne apucam de treaba:
varza se desface in foi si se spala
se taie in bucati
ardeiul gras se taie fasii
ciupercile se pun la inmuiat in apa rece pentru  20 de minute si apoi se taie in bucati
Intr-un wok se incinge uleiul vegetal, se adauga usturoiul tocat marunt si se caleste usor avand grija sa nu se arda.
se adauga ardeiul taiat fasii
apoi ciupercile negre taiate
 
se mai calesc un pic impreuna si apoi se adauga varza chinezeasca
amestecam totul si mai calim pret de cateva secunde.
adaugam apoi sare si piper dupa gust
apoi sosul de soia si sosul hoisin
La sfarsit se adauga uleiul de susan si se ia wokul de pe foc.
Se serveste in boluri individuale, sau ca atare alaturi de mancaruri pe baza de carne
Previous articleTaitei de ou cu carne si legume
Next articlePrajitura cu caise si ciocolata
Andreea
Povestea Andreea’s Chinesefood a început din dragoste pentru limba chineză, cultura și mâncarea chinezească. În cei doi ani petrecuți în China, am gustat zeci de preparate chinezești care mi-au încântat papilele și m-au făcut să îmi doresc să aflu ce arome și savori se ascund într-un bol de mâncare. Așa m-am hotărât să intru în bucătăriile restaurantelor din China și să privesc bucătarii când îmi gătesc mâncarea. În acest fel am cunoscut multe din secretele bucătăriei chinezești și m-am îndrăgostit iremediabil de arta culinară chineză. Vă aștept aici cu povești, tradiții și delicii chinezești, cu iubire și pasiune pentru gătit!

8 COMMENTS

  1. Foarte simpla si grozava reteta. Poate gasesc si eu la K-life ciupercile astea. Doua premii virtuale frumoase si cu dedicatie pentru tine te asteapta la mine pe blog.

  2. Multumesc inca o data Elena! Chiar a fost o surpriza, caci dupa cum spuneam, n-am mai primit niciodata un premiu pe blog! Nici macar nu stiam cum sa-l ridic! Sarut mana! Ciupercile le-am gasit la un magazin chinezesc.

  3. Felicitari pentru retetele delicioase! Este un site nemaipomenit, un ghid excelent pentru a prepara o mancare chinezeasca veritabila. Nu stiu insa de unde as putea cumpara toate ingredientele specifice bucatariei chinezest (Bucuresti) – exista un magazin doar cu produse chinezest? Multumesc

  4. Buna Andreea,

    Suntem un grup de amici din Iasi, membri ai unui club de badminton si in acelasi timp FOARTE pasionati de mancarea chinezeasca, atat sa o mancam cat si sa o gatim. Periodic organizam cate o intalnire gastronomica, la care gatim atat noi cat si doi bucatari chinezi care ne-au devenit amici. Cu dotarea stam foarte bine, wok-uri de tabla muncite si innegrite, arzator pt. wok pe butan ca la restaurant, ingrediente de ne putem deschide un magazin, vesela si accesorii, intr-un cuvant tot ce e nevoie.
    Toata aceasta introducere e facuta pentru ca sa fii tentata sa ne raspunzi pozitiv la invitatia de a participa ca invitat de onoare la o astfel de intalnire. Intr-unul din weekendurile viitoare, daca poti atat tu cat si sotul tau sa va rupeti de Bucuresti o zi, va asteptam la Iasi. Aici cazarea o vom asigura noi (e un hotel la doi pasi de gradina unde facem aceste iesiri). Daca vrei, mi-ar face placere sa iti trimit niste poze de la astfel de dupamieze gastronomice.
    Desigur, invitatia este si o mica provocare la un duel gastronomic, si mi-ar face mare placere sa ne putem bate in wokuri si sosuri spre deliciul papilelor gustative.
    Datele mele de contact sunt:
    YM si mail: lucatraian@yahoo.com si pe Facebook: Luca Traian

  5. Buna Traian! Iti multumesc pentru mesaj si mai ales pentru invitatia facuta!Cu intarziere public mesajul tau deoarece am avut ceva probleme in ultima perioada. Momentan eu si sotul meu suntem ocupati cu niste problemute, dar care nu o sa dureze mult. Luam insa in considerare invitatia ta pentru un viitor apropiat. Iti multumim si pentru cuvintele frumoase pe care ni le-ai impartasit. Ma bucur de fiecare data cand intalnesc inca un impatimit al wok-ului!:) Tinem legatura!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

4 × 4 =