Oua in piele de tigru 虎皮蛋

2
1023

 

 La o prima instanta, suna ciudat gandul ca ati putea gati oua de tigru sau chiar ideea dusa la extrem cum ca ati putea folosi pielea tigrului la gatit oua. Sunt de fapt oua de gaina sau de prepelita, care, gatite intr-un mod anume, capata niste pete maronii ca cele de pe pielea tigrului. In cultura chineza, exista multe mancaruri care au denumiri simbolice cum ar fi de pilda, Furnici in copac. Dupa cum am povestit si in reteta la momentul acela, furnicile in copac nu au nicio legatura cu mancarea respectiva, doar ca maestri bucatari au asemanat ingredientele acelui tip de mancare cu elemente din natura.

Ingrediente:

6 oua de prepelita
200 ml supa de pui
1 praf de sare
1 lingurita de zahar
2 lingurite sos de soia
2 lingurite ulei vegetal pentru prajit

Fierbeti ouale de prepelita in apa cu sare timp de 5 minute, astfel incat ouale sa fie fierte tari.

 

Decojiti-le sub un jet de apa si uscati-le cu un prosop curat.

Intr-o tigaie incingeti uleiul si adaugati ouele de prepelita.

Lasati-le in tigaie sa se rumeneasca pe toate partile pana obtineti o culoare aurie. Scoateti ouale de prepelita pe o farfurie si lasati-le deoparte.

In aceeasi tigaie puneti supa de pui, sarea, zaharul si sosul de soia, aduceti la punctul de fierbere

 

 

Adaugati ouale prajite in sosul format

Lasati sa fiarba in tigaie cu capacul pus cam 10 minute, sau pana sosul respectiv scade si devine un pic vascos

Scoateti-le pe un platou pe care ati pus cateva frunze de spanac sau salata verde.

iata si sectiunea

pofta buna!

Previous articlePorc cu ardei in patru culori 辣椒猪肉丁
Next articleChec cu ciocolata, cirese si alune de padure
Andreea
Povestea Andreea’s Chinesefood a început din dragoste pentru limba chineză, cultura și mâncarea chinezească. În cei doi ani petrecuți în China, am gustat zeci de preparate chinezești care mi-au încântat papilele și m-au făcut să îmi doresc să aflu ce arome și savori se ascund într-un bol de mâncare. Așa m-am hotărât să intru în bucătăriile restaurantelor din China și să privesc bucătarii când îmi gătesc mâncarea. În acest fel am cunoscut multe din secretele bucătăriei chinezești și m-am îndrăgostit iremediabil de arta culinară chineză. Vă aștept aici cu povești, tradiții și delicii chinezești, cu iubire și pasiune pentru gătit!

2 COMMENTS

  1. Buna Radu, iti multumesc pentru aprecieri. Partea cea mai buna la retetele chinezesti este ca se gatesc foarte repede! Daca te apuci de gatit, fa niste poze si arata-ne si noua, ar fi super! Succes!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

thirteen − 9 =