Couscous cu pui si mazare

10
2198

 

Inca de cand am inceput sa vad emisiunile lui James Oliver, Retete in 30 de minute, mi-am dorit sa ma pot misca si eu atat de repede ca el si sa pregatesc cateva retete simple dar delicioase chiar in 30 de minute. Insa niciodata nu am reusit, deoarece ba mi-am ales feluri de mancare ce nesitau mai mult timp, ori m-am intins prea mult cu un fel de mancare, ori niciodata nu am apucat sa ma cronometrez ca sa vad exact cat timp mi-a luat sa le gatesc. Eh, de data asta am facut-o! Si chiar m-am cronometrat! 🙂 Pentru ca era si un motiv bun sa o fac, intrucat ultima tema din concursul Inspiration Food Marathon organizat de Electrolux  se numeste chiar Reteta in 30 de minute. Si chiar am facut 3 retete, insa astazi va prezint numai una dintre ele, preferata mea 🙂  Daca va place aceasta reteta, atunci va rog sa-mi lasati comentarii aici in postare, sau pe pagina de Facebook unde voi face propaganda in acest sens :). Nu uitati ca in acest concurs am mai participat si cu retetele
inca mai puteti lasa comentarii la aceste postari. Multumesc! 🙂
Buuuunnn! si acum reteta de
Couscous cu pui si mazare
Ingrediente pentru 2 persoane
150g couscous
200 ml apa
200 g piept de pui
100 g mazare congelata
10 caise deshidratate
6 rosii cherry
1 lamaie
50 g miez fistic
1 catel usturoi
1 bucata mica ghimbir
2 fire ceapa verde
4 fire menta proaspata
1 lamaie
2 lingurite ulei de masline
1 lingurita sare
1 varf cutit piper proaspat macinat
 Eu am folosit acest tip de cous cous, mi-a placut tare mult!

 

intr-o craticioara puneti la fiert apa pentru couscous

 

Intr-o canita cu apa punem mazarea la dezghetat. Radem coaja de lamaie, stoarcem sucul de lamaie si il lasam deoparte. Tocam cubulete caisele uscate.
Intr-un bol incapator adaugam couscous-ul, caisele tocate si coaja rasa de lamaie si jumatate din cantitatea de sare (1/2 lingurita)

 

cand apa da in clocot, o turnam peste couscous si acoperim bolul cu un capac

 

 curatam catelul de usturoi si ghimbirul. Le tocam marunt. Taiem pieptul de pui fasii, iar rosiile cherry le taiem pe jumatate.
intr-o tigaie incingem uleiul de masline
adaugam usturoiul si ghimbirul tocat, lasam 30 de secunde sa se caleasca

 

adaugam pieptul de pui taiat fasii
si lasam sa se rumeneasca pe toate partile. Rasnim piperul peste fasiile de pui.

 

Adaugam rosiile cherry si mazarea scursa de apa. Lasam pe foc 5 minute sa se caleasca toate impreuna.
Adaugam restul de sare, potrivim de piper daca mai e nevoie, inchidem aragazul

 

cu o furculita amestecam couscous-ul pentru a se afana

 

peste cous cous adaugam amestecul din tigaie

 

la final adaugam fisticul tocat, menta tocata si ceapa verde. La final adaugam si sucul de lamaie.

 

Amestecam totul si putem servi!
 servim alaturi de felii de lamaie sau impreuna cu o salata
eu v-am zis ca am mai pregatit si alte bunatati in acest timp, in fundal se gaseste o prajitura la tigaie, gata in mai putin 30 de minute 🙂

 

daca vreti si reteta la prajitura aceea din fundal, comentati aici dau dati Like pe Facebook! 🙂

 

 Va multumesc pentru ca m-ati sustinut si m-ati suportat in toata perioada acestui concurs! Wow, 3 saptamani! Nu stiu cand au inceput, nu stiu cand s-au sfarsit! Mi-a facut mare placere sa pregatesc aceste retete, un adevarat challenge!

 

Va multumesc din suflet!
In curand revenim la wok-ul chinezesc 🙂

10 COMMENTS

  1. toate retetele sunt absolut minunate..am incercat cateva si au iesit super! Multumim pentru ca ai impartasit cu noi toate bunataturile astea!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

fourteen + four =