Clatite cu spanac si branza

0
238
Clatite cu spanac si branza
image_pdfimage_print

Clatite cu spanac si branzacu o culoare superba naturala de verde ! Aceasta culoare  este data de spanacul proaspat folosit in compozitie.

Postarea de astazi este una speciala pentru ca este inspirata din cel mai nou film Disney si Pixar, Intors pe Dos 2 care este acum in Cinema.

Filmul este tare interesant, iar personajele sunt de-a dreptul adorabile! Fiecare dintre personaje poarta o culoare, in functie de personalitatea sa. Astfel, eu am dedicat clatitele mele verzi de astazi personajului Disgust, dupa culoarea sa verde.

Pentru aceste clatite am folosit Faina 000 Baneasa care mi-a fost ajutor de nadejde ca de fiecare data. Cu ocazia lansarii filmului Disney si Pixar, Intors pe Dos 2, Baneasa a pregatit un ambalaj tare dragut pe care veti gasi mai multe detalii legate de un super concurs cu multe premii!

Pe blog gasiti reteta clasica de Clatite. Apoi gasiti diferite variante de clatite sarate precum: Clatite cu ciuperci la cuptorclatite cu marar si naut. Puteti gasi si tort de clatite-cusma lui Gututa sau un tort de clatite cu ciocolata si cirese.

Nu uitati ca ma puteti gasi pe Instagram pentru alte retete si Story-uri dragute :).

Ingrediente pentru clatite cu spanac si branza

pentru umplutura:

100 g crema de branza

Mod de preparare clatite cu spanac si branza: puneti spanacul proaspat si apa intr-un blender puternic. Pulsati totul bine pana obtineti un piure.

Luati o strecuratoare si un bol. Puneti strecuratoarea deasupra bolului si pasati piureul prin sita, apasand bine cu ajutorul unei linguri astfel incat sa obtineti cat mai mult lichid verde.

Aruncati resturile ramase de la spanac.

Intr-un bol bateti ouale, uleiul si sarea si amestecati totul pana s-au omogenizat toate, turnati laptele dupa care continuati cu amestecul de spanac si apa si amestecati din nou.

Apoi adaugati jumatate din cantitatea de faina si amestecati cu ajutorul unui tel avand grija sa nu obtineti cocoloase. Apoi adaugati restul de faina si omogenizati din nou. Veti observa cum aluatul obtine o culoare verde tare frumoasa!

Dati vasul la frigider pentru 30 de minute pentru ca glutenul sa se dezvolte. Aluatul poate sa stea chiar cateva ore bune la frigider.

Dupa 30 de minute aluatul va fi mai gros. Daca vi se pare prea gros, mai puteti adauga cateva linguri de lapte.

Puneti tigaia de clatite pe foc, picurati cateva picaturi de ulei, intindeti uleiul pe toata suprafata tigaii cu ajutorul unei pensule sau a unui servetel. Luati jumatate de polonic de compozitie si turnati in mijlocul tigaii.

Imediat rotiti tigaia de la stanga la dreapta pentru a distribui uniform compozitia in tigaie. Aici veti observa cum clatita va deveni de un verde aprins! :).

Pentru ca eu optez pentru clatite subtiri, o jumatate de polonic este mai mult decat suficient pentru o clatita. Daca vreti clatite mai groase, puteti pune mai multa compozitie

Dupa cateva secunde intoarceti clatita si pe partea cealalalta si coaceti pana este gata. Repetati operatiunea si cu restul de aluat.

Cat sunt usor calde, umpleti clatitele cu crema de branza, dupa care rulati-le. Se pot consuma si reci.

Daca va plac clatitele calde, puteti sa nu le umpleti pe toate cu branza si sa le pastrati la frigider.

In momentul servirii, incalziti-le si apoi le umpleti cu crema de branza.

Sunt delicioase aceste clatite cu spanac si branza!

„Cumpara cel putin 2 produse participante in promotie, scaneaza codul QR de pe ambalaj si inscrie bonul fiscal pe pagina concursului. Sarbatoreste lansarea filmului Intors pe Dos 2, cea mai noua productie Disney si Pixar si poti castiga super premii!

Vezi noul film la cinema!”

Previous articleTort cu caise
Next articleInghetata de fistic
Povestea Andreea’s Chinesefood a început din dragoste pentru limba chineză, cultura și mâncarea chinezească. În cei doi ani petrecuți în China, am gustat zeci de preparate chinezești care mi-au încântat papilele și m-au făcut să îmi doresc să aflu ce arome și savori se ascund într-un bol de mâncare. Așa m-am hotărât să intru în bucătăriile restaurantelor din China și să privesc bucătarii când îmi gătesc mâncarea. În acest fel am cunoscut multe din secretele bucătăriei chinezești și m-am îndrăgostit iremediabil de arta culinară chineză. Vă aștept aici cu povești, tradiții și delicii chinezești, cu iubire și pasiune pentru gătit!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here