Mingiute cu masline si cascaval afumat

4
988

Desi ma incearca zilele astea o raceala, inca ma pot tine pe picioare, asa ca n-am stat locului ci am creat aceste mingiute dupa gustul si placerea mea :). Vina o poarta niste masline care stateau degeaba in frigider si o bucata de cascaval afumat uitat printr-un colt al frigiderului. Mare mestesugeala nu este la mingiutele astea, dar gustul este incredibil, au iesit atat de pufoase si buneee…de aceea sar peste toate introducerile si am sa trec direct la ingredientele pe care le-am folosit:

200g faina
1 lingurita praf de copt
1/2 lingurita sare
1/2 lingurita bicarbonat
100g unt
50 g crema de branza Philadelphia
2 linguri ulei de masline
1 ou
50 g cascaval afumat ras
o mana zdravana de masline tocate bucati mai mari

Vinovatele de maslinele erau astea (nu va speriati nu au nimic maslinele, in ele se reflecta imaginea mea cand faceam poze 🙂 )  , le-am taiat bucati mai mari

 

 

intr-un castron am cernut faina, am pus sarea, bicarbonatul si praful de copt
 peste aceste ingrediente uscate am pus untul taiat bucati, crema de branza si cele 2 linguri de ulei de masline
 apoi peste toate am pus si oul
 cat ai zice “masline” 🙂 s-a format un aluat nu foarte moale si deloc lipicios, peste care am presarat cascavalul afumat si am pus fara mila maslinele tocate
 asta e aluatul, numai bun de modelat
 din aluat am format mici bilute de marimea unei nuci
 maslinele se pot toca si in bucati mai mici, dar mie mi-au placut asa mari, mi-a fost teama sa nu coloreze aluatul 🙂
Le-am dat la cuptorul incins pentru 15 minute pana au capatat o culoare aurie.
 la copt au crescut un pic si s-au facut cam ca niste mingiute mai mari, ca mingiutele de ping-pong 🙂
sunt foarte bune si calde si reci
constituie un aperitiv excelent!
Spor la rontzait! 🙂
Previous articleCum folosim betisoarele chinezesti
Next articleTarte chinezesti cu crema de ou
Andreea
Povestea Andreea’s Chinesefood a început din dragoste pentru limba chineză, cultura și mâncarea chinezească. În cei doi ani petrecuți în China, am gustat zeci de preparate chinezești care mi-au încântat papilele și m-au făcut să îmi doresc să aflu ce arome și savori se ascund într-un bol de mâncare. Așa m-am hotărât să intru în bucătăriile restaurantelor din China și să privesc bucătarii când îmi gătesc mâncarea. În acest fel am cunoscut multe din secretele bucătăriei chinezești și m-am îndrăgostit iremediabil de arta culinară chineză. Vă aștept aici cu povești, tradiții și delicii chinezești, cu iubire și pasiune pentru gătit!

4 COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

five + 1 =