Pungute gustoase

15
1437

 

In prag de Sarbatoare, va propun aceste pungute dragalase si gustoase. Necesita un pic de migala, insa va asigur ca se fac destul de repede, iar invitatii vor fi incantati atat de modul cum arata, cat si de gustul lor minunat. In plus, le puteti umple cu orice doriti, numai umplutura sa nu fie foarte umeda, caci acest tip de aluat nu este foarte prieten cu umezeala. Puteti alege umpluturi cu diferite tipuri de carne, branza, legume sau combinatii de carne si legume. Si bineinteles ca exista si varianta dulce, servita la desert. Eu am ales astazi o umplutura de legume cu piept de pui afumat si cascaval, bineinteles, afumat.

 

pentru aluat:
550 g faina de grau
250 g branza Philadelphia
3 linguri de smantana
2 galbenusuri
1 lingura otet
1/2 lingurita praf de copt
1 varf lingurita de sare
pentru umplutura:
mix de legume (1 morcov, 1 ardei gras rosu, 6 buchetele broccoli, 10 pastai de fasole verde, 5 bucati porumb babycorn)
1/2 piept de pui afumat
50 g unt
sare si piper dupa gust
-pentru ornat:
1 legatura ceapa verde
Intr-un bol cernem faina amestecata cu praful de copt si sarea. Intr-un castron mai mare amestecam galbenusurile cu crema de branza si smantana, adaugam lingura de otet.
Incepem sa incorporam mixul de faina.
Framantam un aluat elastic care nu se mai lipeste de maini. Dam aluatul la frigider pentru 1 ora.
Incingem cuptorul la 170 grade Celsius, pregatim umplutura.
Taiem pieptul de pui si legumele cubulete.
Intr-o tigaie incingem untul, prajim usor de tot pieptul de pui
si adaugam si legumele.
Sotam legumele pana se inmoaie usor, potrivim de sare si piper. Lasam sa se raceasca.
Pregatim bucati de sfoara de bucatarie lungi de 10 cm, sau bride de silicon (daca aveti).
Scoatem aluatul de la frigider si intindem din el o foaie foarte subtire.
Cu ajutorul unei farfurii taiem cercuri din aluat, de marimea unei clatite.
Punem in centrul foii de aluat 2 linguri de umplutura, presaram cascaval ras pe deasupra.
Strangem marginile aluatului usor de tot ca si cum am strange gura unui saculet. Imediat legam aluatul cu bucatile de sfoara sau bridele de silicon.
Asezam pungutele pe tava acoperita cu hartie de copt si dam la cuptorul incins pentru 15 minute.
Scoatem pungutele din cuptor
si le lasam cateva minute sa se raceasca usor.
Scoatem cu grija bridele de silicon sau taiem sfoara de bucatarie. Alegem cele mai lungi fire de ceapa
si legam cu ele pungutele, acolo unde au stat la copt bucatile de ata sau bridele de silicon.
si cam asta a fost toata pregateala
Le putem servi caldute
alaturi de alte garnituri
sau pur si simplu ca aperitiv
eventual presarate cu boia dulce pe pat de smantana
Sa aveti un Paste fericit plin de lumina si caldura alaturi de cei dragi!

 

15 COMMENTS

  1. Bunica, sunt tare usor de facut! Bridele le-am luat de la D-Mail, magazin. Cred ca se pot comanda si prin posta, nu stiu. Dar sunt bune si utile. E prima data cand le folosesc si rezista ff bine la cuptor.

  2. Andreea, cat sare se pune? La ingredinte nu e trecuta, dar vad ca la modul de preparare al aluatului apare si sare. E doar un varf? Merci!

  3. Mirela, iertare ca am omis! 🙂 Initial am scris sarea la ingrediente, dupa care am sters, pentru ca am zis ca poate o sa vi se para aluatul prea sarat. El deja contine branza Philadelphia deja sarata si ceva smantana, in plus, umplutura e si ea sarata destul. Eu la aluat am pus, exact cat ai spus tu, un varf de sare. Am sa modific si eu la ingrediente.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

19 − 11 =