Lemon cookies

3
1480

Fursecurile cu lamiae sunt delicioase alaturi de o ceasca de ceai dimineata sau ca gustare la birou. Eu sunt innebunita dupa ele si mi se pare ca sunt cel mai potrivit dulce iarna pentru ca atunci simt ca ma incalzesc si ma duc cu gandul la verile insorite.

Ingrediente

250 g faina
180g unt
200 g zahar
1 ou intreg
zeama si coaja de la o lamaie
o lingurita de praf de copt
1 lingurita zahar vanilat
esenta de lamiae (optional)
Untul la temperatura camerei se amesteca cu zaharul pana se obtine o crema pufoasa,  se adauga zaharul vanilat, si coaja de lamaie
 se adauga oul, zeama de lamaie si se mixeaza totul bine.
se incorporeaza faina amestecata cu praful de copt si se framanta un aluat care nu se mai lipeste de maini.
 
Aluatul se lasa sa se odihneasca la frigider pentru cel putin 30 de minute, dupa care se intinde pe masa de lucru. Se incinge cuptorul la 180 grade Celsius.
 
Din aluat se decupeaza diferite forme, eu am optat azi pentru stelute si inimioare

Fursecurile formate se aseaza pe tava mare a cuptorului si se dau la cuptorul incins pentru  10 minute, pana ce sunt usor rumene pe partea de jos. Cuptorul meu coace foarte repede, deci mi-au trebuit cam 10 minute. Nu asteptati ca fursecurile sa capete o culoare galbuie caci va strica din aspectul lor. Atunci cand le scoateti din cuptor, ele vor fi foarte pufoase, dar dupa ce se racesc devin crocante. Iata-le:

Eu le-am pus pe deasupra o glazura din zahar pudra si zeama de lamaie, iar pe unele le-am lipit intre ele cu jeleu de lamaie. Puteti inlocui jeleul cu dulceata de fructe preferata.
iata-le si pe cele glazurate cu zeama de lamaie si zahar pudra
sunt delicioase alaturi de o ceasca de ceai tare englezesc.
Previous articlePui Gongbao (Pui cu alune) 宫宝鸡丁
Next articleBulete de cascaval cu susan
Andreea
Povestea Andreea’s Chinesefood a început din dragoste pentru limba chineză, cultura și mâncarea chinezească. În cei doi ani petrecuți în China, am gustat zeci de preparate chinezești care mi-au încântat papilele și m-au făcut să îmi doresc să aflu ce arome și savori se ascund într-un bol de mâncare. Așa m-am hotărât să intru în bucătăriile restaurantelor din China și să privesc bucătarii când îmi gătesc mâncarea. În acest fel am cunoscut multe din secretele bucătăriei chinezești și m-am îndrăgostit iremediabil de arta culinară chineză. Vă aștept aici cu povești, tradiții și delicii chinezești, cu iubire și pasiune pentru gătit!

3 COMMENTS

  1. UITE si un comentariu!!!! M-ai innebunit cu atatea bunatati, mi s-a lungit rau de tot lista de asteptare, dar mai grava e teama de a nu prinde in greutate….O mica lamurire: cum e cu glazura? {par doar pudrate} Pupicei de la ERIKA

    • Erika, glazura o vezi pe cookies in ultima poza, daca te uiti mai cu atentie. Ce-i drept, pozele alea sunt infernale, eram pe la inceputurile blogului si habar nu aveam sa tin un aparat foto in mana :)), asa ca iertare. Poti sa renunti la glazura si sa le pudrezi cu zahar :).

  2. Scuze! Dup ce am postat comentariul si am revenit asupra retetei, am observat glazura. Problema e cum o faci, ce cantitati de zahar pudra si lamaie sunt necesare pt a se usca si a nu ramane lipicioase? Pupicei!!!! Erika

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

8 + 11 =