Salata de iarna cu dovleac copt

10
1692
Buna seara!
Eh, dragii babei, astazi nu papam dulce! Va recomand o salata satioasa, colorata, placuta la gust, armonioasa si sanatoasa, ca majoritatea salatelor, bineinteles! 🙂 Si mai presus de toate, o salata cu un contrast minunat de culori si arome, numai buna pe vremea asta cainoasa de afara 🙂
200 g pulpa dovleac
100 g salata asortata (radichio, ruccola, salata romana)
6 rosii cherry
50 g miez seminte dovleac
2 linguri ulei de masline
1 lingura otet balsamic
1/2 lingurita mustar
sare de mare
piper proaspat macinat
 Incingeti cuptorul la 180 grade Celsius. Tapetati o tava de copt cu hartie de copt, tocati in cuburi potrivite pulpa de dolveac, presarati peste cuburi sare de mare si stropiti totul cu cateva picaturi de ulei de masline. Dati tava la cuptor pentru 20 de minute pana ce dovleacul se inmoaie si capata o culoare usor maronie. Lasati dovleacul deoparte.
Spalati salata si rupeti frunzele bucati mari (sau apelati la varianta rapida, salata asortata la punga 🙂 ). Taiati  in doua rosiile cherry.

 

 

 

 

Pregatiti dressing-ul: intr-un castron mic adaugati uleiul de masline impreuna cu otetul balsamic, mustarul, sarea de mare si piperul proaspat macinat. Amestecati totul bine cu ajutorul unui tel.
Intr-un bol incapator puneti salata, rosiile cherry, dovleacul si amestecati usor.
 Turnati deasupra dressing-ul, amestecati din nou. Gustati daca mai trebuie ceva la dressing (puteti adauga eventual ceapa verde, ceapa rosie sau ardei iute tocat marunt).
Presarati pe deasupra semintele de dovleac.

 

 si cu asta ati terminat de gatit pe seara asta 🙂

 

 

 

Serviti imediat!
Pofta buna! 🙂
Previous articleCheesecake cu ciocolata
Next articleSupa de taitei cu broccoli si ciuperci shiitake
Andreea
Povestea Andreea’s Chinesefood a început din dragoste pentru limba chineză, cultura și mâncarea chinezească. În cei doi ani petrecuți în China, am gustat zeci de preparate chinezești care mi-au încântat papilele și m-au făcut să îmi doresc să aflu ce arome și savori se ascund într-un bol de mâncare. Așa m-am hotărât să intru în bucătăriile restaurantelor din China și să privesc bucătarii când îmi gătesc mâncarea. În acest fel am cunoscut multe din secretele bucătăriei chinezești și m-am îndrăgostit iremediabil de arta culinară chineză. Vă aștept aici cu povești, tradiții și delicii chinezești, cu iubire și pasiune pentru gătit!

10 COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

nineteen − 5 =