Pui cu bambus in sos alb

9
1296

 

De ceva timp incoace tot vreau sa postez reteta asta si parca nu mai apuc. Este o reteta pe cat de simpla, pe atat de delicioasa. Desi nu are un sos tocmai alb, asa cum am putea gasi in bucataria europeana, este considerat totusi alb, avand in vedere ca in bucataria chinezeasca, mai toate sosurile se incadreaza intr-o gama care porneste de la rosu si se termina la brun inchis.

Ingredientele sunt urmatoarele:
1 piept de pui
70 g bambus din conserva, lamele
150 ml supa de pui
1 bucata ghimbir
2 catei de usturoi (am uitat sa-i pun in foto cu ingredientele) 🙂
1 fir ceapa verde
2 lingurite amidon
2 linguri sos de soia
2 lingurite  vin de orez
2 lingurite ulei vegetal
1 lingurita ulei de susan
2 lingurite zahar
1 lingurita sare
3-4 urechi de lemn (optional)
(in foto cu ingredientele ati vazut probabil si niste urechi de lemn, sunt optionale, prin China am vazut acest fel de mancare si cu urechile respective si fara; deci nu stiu sa va spun care este varianta originala,oricum, aceste ciupercute nu schimba radical gustul mancarii, ci doar ii dau o nota mai eleganta. Eu nu le-am folosit, am vrut sa obtin un sos clar si cat mai alb). Despre bambus am mai vorbit, gasiti mai multe in Ciuperci cu bambus .
pieptul de pui il taiem fasii, nu foarte subtiri
peste el punem 1/2 lingurita sare, o lingura sos de soia, o lingurita vin de orez, 1 lingurita amidon si lasam la marinat 20 de minute
intre timp pregatim celelalte legume: taiem ghimbirul fasiute
partea alba de la ceapa fasiute mai lungi
partea verde o pastram pentru garnisit, o taiem oblic in fasiute nu foarte lungi
in supa de pui punem restul de ingrediente, adica: 1/2 lingurita sare, zaharul, lingura de sos de soia, restul de amidon si uleiul de susan
intr-o tigaie punem o lingurita de ulei vegetal si prajim fasiile de pui, le scoatem din tigaie si le lasam deoparte
in wok cealalta lingurita de ulei punem la calit partea alba de la ceapa si ghimbirul taiat fasiute
le calim cateva secunde dupa care adaugam si cei 2 catei de usturoi zdrobiti (nu ii vom lasa in mancare pana la sfarsit, ei au doar rolul de a aromatiza uleiul, ii vom scoate din tigaie inainte de a adauga restul de legume)
dupa ce am scos usturoiul, adaugam lamelele de bambus si mai calim pret de 1 minut
adaugam apoi si fasiile de pui prajite
urmeaza supa de pui cea condimentata
mai lasam cateva secunde pana sosul format se ingroasa si este gata
garnisim cu ceapa verde si servim
Enjoy!
Previous articleTortul meu Snickers
Next articlePrajitura jamaicana
Andreea
Povestea Andreea’s Chinesefood a început din dragoste pentru limba chineză, cultura și mâncarea chinezească. În cei doi ani petrecuți în China, am gustat zeci de preparate chinezești care mi-au încântat papilele și m-au făcut să îmi doresc să aflu ce arome și savori se ascund într-un bol de mâncare. Așa m-am hotărât să intru în bucătăriile restaurantelor din China și să privesc bucătarii când îmi gătesc mâncarea. În acest fel am cunoscut multe din secretele bucătăriei chinezești și m-am îndrăgostit iremediabil de arta culinară chineză. Vă aștept aici cu povești, tradiții și delicii chinezești, cu iubire și pasiune pentru gătit!

9 COMMENTS

  1. Azi vreau sa gatesc acest fel de mancare. Am incercat sa obtin toate ingredientele, insa cu bambusul a fost cel mai greu. Nu gasesc pe nicaieri prin supermarketurile din Bucuresti. Dumnevoastra de unde il procurati? La fel aceeasi problema si cu vinul de orez. La punctul alimentar chinezesc de unde am luat restul ingredientelor mi-a spus ca il pot inlocui cu vin alb. Este in regula?

  2. Doamna Veronica, bambus am gasit in Mega Image la borcan. Se mai poate gasi si in Ki-Life, la conserva sub forma de lamele sau sub forma de lamele. Tot acolo am gasit la un moment dat si bucati mai mari de bambus, dar in ultima perioada nu mai erau astfel de conserve. Insa lamele am gasit mai mereu. Vinul de orez, este de fapt alcool de gatit. Se gaseste in sticlute mici la Mega Image si cred ca este de origine japoneza, dar este bun si acela. Sau se gaseste in sticle de 1 litru in Dragonul Rosu. Sigur trebuie sa-l gasiti in magazinele chinezesti! Nu exista magazin chinezesc fara asa ceva. Daca totusi nu gasiti, puteti folosi vin alb sec de foarte buna calitate, sau pur si simplu alcool tare de la noi, dar fara miros sau arome (nu ar fi indicat tuica). Cu succes puteti folosi un pic de votca. Bafta!

  3. Bambus se gaseste acum in Selgross! Iar pt vinul chinezesc de orez, il puteti substitui fara probleme cu vin alb sec si cateva picaturi de cogniag de foarte buna calitate (5*), eu folosesc cogniac PASION!

    Foarte buna reteta!!!
    Felicitari!

  4. Hi …. după rezolvarea problemei de poze de la blog-ul meu … Pot să scriu din nou şi să vizitaţi blog-ul dvs. .. mie imi place reţete le-am făcut şi vă invit să împărtăşiţi retetele mele şi blog-ul … . Salutări MARIMI

  5. Marcel, sa inteleg ca-ti place postarea :). Sincera sa fiu, nu am gatit pana acum nici cu vin, nici cu altfel de alcool decat cel chinezesc. Dar am auzit ca poate inlocui cu succes vinul de orez.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

nine − 5 =