Cand vine vorba sa prepari un fel de mancare pentru copii trebuie sa ai in vedere multe aspecte, astfel incat sa obtii un preparat sanatos, delicios, satios, colorat, dar si haios! Pentru ca de multe ori cei mici mai fac mofturi la masa, trebuie sa apelam la anumite trucuri astfel incat sa-i convingem macar sa guste din mancare. Uneori este bine chiar sa-i implicam in procesul de preparare a mesei si in acest fel, nu doar ca se distreaza, dar si constientizeaza de unde vin legumele si fructele, cum ajung ele sa arate intr-un anume fel pe farfurie. Asa ca astazi vin cu o idee haioasa in care sa preparam ouale umplute. Cu siguranta ati mai vazut ideea aceasta pe undeva, variantele sunt nenumarate. Insa astazi eu am vrut ca in preparatul meu sa pun cat mai multe legume delicioase si cu aceasta ocazie am “ascuns” in ouale umplute si nautul Sun Food.
Ingrediente:
4 oua
1 morcov
1 lingura maioneza preparata in casa
1 lingurita suc lamaie
1/2 legatura patrunjel
sare
piper
pentru decor:
2 ridichi
20 boabe piper
8 cuisoare aromate
1 morcov taiat fasii subtiri
codite de patrunjel
Puneti ouale intr-o craticioara cu apa rece impreuna cu o lingurita de sare. Dati craticioara pe foc si aduceti la punctul de fierbere. Din momentul in care a inceput sa fiarba apa, cronometrati 5 minute. Opriti focul si mai lasati ouale in apa pentru inca 1 minut. Scoateti ouale din apa, lasati-le sa se raceasca complet.
Curatati ouale de coaja cu grija, astfel incat sa lasati albusul intact.
Taiati ouale pe jumatate
Intr-un castron puneti galbenusurile de ou si pastrati deoparte albusurile
Cu ajutorul unei furculite pasati bine galbenusurile fierte
Intr-un blender puneti 70 g boabe de naut si pasati bine pana ce obtineti o pasta fina. Adaugati pasta de naut peste galbenusuri impreuna cu maioneza si sucul de lamaie.
Radeti morcovul si adaugati-l in bol
Potriviti de sare si piper
Amestecati totul foarte bine, gustati compozitia pentru ultima data.
La sfarsit tocati patrunjelul marunt si adaugati-l la compozitie
Cu aceasta compozitie umpleti jumatatile de albus
Iar in fiecare jumatate “infigeti” cate 3 bobite de naut pentru o nota crocanta
Chemati copilasii si apucati-va de modelat soriceii 🙂
Pregatiti restul de ingrediente: taiati rondele subtiri de ridichi, pregatiti boabele de piper. Trei boabe de piper sunt mult pentru o jumatate de ou, le puteti elimina in momentul servirii, sau puteti apela la miez de floarea soarelui.
Intoarceti jumatatea cu taietura in jos
Crestati usor cu cutitul spatii unde veti pune urechiusele din ridichi
Crestati si in zona ochisorilor pentru a fixa boabele de piper
fixati si codita din morcov
Puneti pe un pat de salata sau valeriana
Continuati cu restul soriceilor 🙂
In curand se va strange o familie intreaga de soricei! :))
Ornati soriceii dupa cum va place si distrati-va impreuna cu copilasii
O sa va placa la nebunie!
Enjoy!