Oua umplute cu pasta de naut

0
1325

 

 

 

Cand vine vorba sa prepari un fel de mancare pentru copii trebuie sa ai in vedere multe aspecte, astfel incat sa obtii un preparat sanatos, delicios, satios, colorat, dar si haios! Pentru ca de multe ori cei mici mai fac mofturi la masa, trebuie sa apelam la anumite trucuri astfel incat sa-i convingem macar sa guste din mancare. Uneori este bine chiar sa-i implicam in procesul de preparare a mesei si in acest fel, nu doar ca se distreaza, dar si constientizeaza de unde vin legumele si fructele, cum ajung ele sa arate intr-un anume fel pe farfurie. Asa ca astazi vin cu o idee haioasa in care sa preparam ouale umplute. Cu siguranta ati mai vazut ideea aceasta pe undeva, variantele sunt nenumarate. Insa astazi eu am vrut ca in preparatul meu sa pun cat mai multe legume delicioase si cu aceasta ocazie am “ascuns” in ouale umplute si nautul Sun Food.
Ingrediente:
4 oua
1 morcov
1 lingura maioneza preparata in casa
1 lingurita suc lamaie
1/2 legatura patrunjel
sare
piper
pentru decor:
2 ridichi
20 boabe piper
8 cuisoare aromate
1 morcov taiat fasii subtiri
codite de patrunjel
Puneti ouale intr-o craticioara cu apa rece impreuna cu o lingurita de sare. Dati craticioara pe foc si aduceti la punctul de fierbere. Din momentul in care a inceput sa fiarba apa, cronometrati 5 minute. Opriti focul si mai lasati ouale in apa pentru inca 1 minut. Scoateti ouale din apa, lasati-le sa se raceasca complet.
Curatati ouale de coaja cu grija, astfel incat sa lasati albusul intact.
Taiati ouale pe jumatate

 

Intr-un castron puneti galbenusurile de ou si pastrati deoparte albusurile

 

Cu ajutorul unei furculite pasati bine galbenusurile fierte
Intr-un blender puneti 70 g boabe de naut si pasati bine pana ce obtineti o pasta fina. Adaugati pasta de naut peste galbenusuri impreuna cu maioneza si sucul de lamaie.

 

Radeti morcovul si adaugati-l in bol

 

Potriviti de sare si piper

 

Amestecati totul foarte bine, gustati compozitia pentru ultima data.

 

La sfarsit tocati patrunjelul marunt si adaugati-l la compozitie

 

Cu aceasta compozitie umpleti jumatatile de albus

 

Iar in fiecare jumatate “infigeti” cate 3 bobite de naut pentru o nota crocanta

 

Chemati copilasii si apucati-va de modelat soriceii 🙂
Pregatiti restul de ingrediente: taiati rondele subtiri de ridichi, pregatiti boabele de piper. Trei boabe de piper sunt mult pentru o jumatate de ou, le puteti elimina in momentul servirii, sau puteti apela la miez de floarea soarelui.

 

Intoarceti jumatatea cu taietura in jos

 

Crestati usor cu cutitul spatii unde veti pune urechiusele din ridichi

 

Crestati si in zona ochisorilor pentru a fixa boabele de piper

 

fixati si codita din morcov

 

Puneti pe un pat de salata sau valeriana

 

 

Continuati cu restul soriceilor 🙂
In curand se va strange o familie intreaga de soricei! :))

 

 

 

 Ornati soriceii dupa cum va place si distrati-va impreuna cu copilasii

 

O sa va placa la nebunie!
Enjoy!
Previous articlePui coquellet cu naut
Next articleSupa de wonton
Andreea
Povestea Andreea’s Chinesefood a început din dragoste pentru limba chineză, cultura și mâncarea chinezească. În cei doi ani petrecuți în China, am gustat zeci de preparate chinezești care mi-au încântat papilele și m-au făcut să îmi doresc să aflu ce arome și savori se ascund într-un bol de mâncare. Așa m-am hotărât să intru în bucătăriile restaurantelor din China și să privesc bucătarii când îmi gătesc mâncarea. În acest fel am cunoscut multe din secretele bucătăriei chinezești și m-am îndrăgostit iremediabil de arta culinară chineză. Vă aștept aici cu povești, tradiții și delicii chinezești, cu iubire și pasiune pentru gătit!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

sixteen − seven =